Lasand la o parte sarcinile pe care le are la conducerea unei companii, un manager are indatorirea de a asigura construirea unei echipe puternice de angajati. Aceasta misiune este tot mai dificila pe o piata atat de competitiva precum este piata muncii din ziua de astazi. In plus, au intrevenit multe schimbari in ultimii doi ani, incepand de la regimul de lucru de work-from-home si pana la fenomenul Marii Demisii de peste Ocean si nu numai.
Construirea unei echipe puternice si performante de angajati nu se face de pe o zi pe alta, o astfel de misiune cerand timp, angajament si motivatie. Succesul unei afaceri depinde insa de aceasta misiune, o echipa puternica de angajati avand sanse mult mai mari sa obtina performanta si sa creasca veniturile companiei pentru care lucreaza.
Uite cateva metode pe care ai putea sa le pui in aplicare din pozitia ta de manager pentru a construi in timp o echipa puternica si performanta!
Exista cazuri in care competitia dintre angajati poate duce la rezultate bune, insa in cele mai multe situatii in cele din urma se ajunge exact la contrariu. Un manager bun trebuie sa stie sa isi uneasca toti salariatii in jurul unei idei si a unui obiectiv comun, punandu-i pe toti la lucru in echipa pentru a obtine rezultatele dorite.
De-a lungul carierei, exista posibilitatea ca unii angajati sa isi doreasca sa incerce si altceva. Poate ca vor sa invete ceva nou, poate ca au ajuns intr-un punct in care considera ca s-au plafonat si asa mai departe. In loc sa ii lasi sa plece spre alte companii, nu ar fi deloc o idee rea sa comunici cu ei si sa le oferi posibilitatea de a ocupa o alta functie in cadrul companiei.
Cu totii facem fel si fel de greseli in viata de zi cu zi, unele dintre ele intervenind chiar in activitatea noastra de la munca. Sigur, unele greseli pot fi majore si pot afecta activitatea unei companii, insa cele mai multe greseli ale angajatilor pot fi reparate intr-un fel sau altul. Un manager bun trebuie sa stie cum sa ii faca pe angajati sa invete ceva din greselile pe care le fac. In plus, trebuie acordata o mare atentie sanctiunilor dictate impotriva angajatilor, existand posibilitatea ca acestia sa nu mai aiba curajul in viitor sa isi asume riscuri de orice fel.
Nu numai superiorii trebuie sa celebreze indeplinirea unui obiectiv important al companiei, ci toti membrii echipei care au contribuit la atingerea acelui rezultat. Asadar, nu-ti uita niciodata echipa si celebreaza victoria cu fiecare persoana in parte. In acest fel, angajatii tai vor simti ca fac parte dintr-o echipa si se vor simti respectati in cadrul companiei.
Ultimele NOUTATI
Schimbare importanta in pensii! Daca ai sub 2000 de lei, vei primi bani in plus din ianuarie 2025!
Criza economica loveste fermele romanesti: Angajatii sunt concediati pe banda rulanta! Ce urmeaza?
Vezi cine sunt copiii care vor primi aproape 800 de lei pe luna din ianuarie 2025
BREAKING NEWS. CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidentiale
Salariatul lipseste de la program, invocand o urgenta medicala in familie. Cum trebuie sa procedeze angajatorul?
Partenerii nostri
Acordarea concediului de odihna - in ce CONDITII poate refuza angajatorul?
Fondul de handicap incepand cu luna ianuarie 2025. Ce se modifica?
Cadouri de Craciun pentru angajati: Aspecte esentiale despre regimul acordarii lor
O noua editie TEZAUR, cu dobanzi anuale de pana la 7.60%, debuteaza pe 9 decembrie 2024
Alegerile prezidentiale 2024 au fost ANULATE de Curtea Constitutionala
Legea care permite parintilor de gemeni sa intre impreuna in concediu pentru cresterea copilului
Te-ar putea interesa si
Vezi cine sunt copiii care vor primi aproape 800 de lei pe luna din ianuarie 2025
BREAKING NEWS. CCR a anulat primul tur al alegerilor prezidentiale