Cu siguranta, productivitatea angajatilor este direct proportionala cu beneficiile pe care le ofera compania la care lucreaza. De aceea, acestia trebuie remunerati pe masura pentru munca depusa. In consecinta, in primul rand, oamenii de afaceri pot sa ii motiveze cu bonusuri de performanta, dupa ce au atins un anumit target, ori sa le ofere mariri salariale la un anumit interval de timp. De asemenea, le pot oferi o functie mai bine platita, fie in acelasi departament, fie in altul, pentru a scapa de rutina. In plus, mai exista si alte beneficii la care pot apela. De exemplu, le pot oferi zile in plus de concediu, ca sa uite, pentru o perioada, de munca si proiecte. Pe langa acest aspect, personalul mai poate beneficia de vouchere de vacanta, asigurare de sanatate, abonamente la clinici private, la sali de fitness sau la librarii online.
O alta masura la care pot apela antreprenorii pentru a creste productivitatea este sa isi incurajeze angajatii sa se deplaseze la munca cu masina personala, iar angajatorul sa le deconteze transportul. Iar pe langa acest aspect, oamenii de afaceri ar putea sa suporte si costul politei de asigurare RCA de la Allianz, pentru a se asigura ca subalternii lor sunt acoperiti financiar in cazul unui accident. In plus, pentru a ii ajuta sa puna bani deoparte, le pot pune la dispozitie si un loc de parcare gratuit.
Companiile trebuie sa aiba un plan pe termen lung, deci sa aiba rabdare si sa investeasca in pregatirea profesionala a angajatilor, iar astfel productivitatea sa creasca. Drept urmare, oamenii de afaceri pot trimite personalul la cursuri de specializare, ca sa dobandeasca noi cunostinte in domeniul lor de activitate. In consecinta, cu cat angajatii sunt mai bine pregatiti, cu atat vor fi mai eficienti si mai motivati, pentru ca munca le poate aduce o avansare in cariera, deci, implicit, vor avea parte de mai multe beneficii.
Chiar daca se intorc la birou, angajatorii ar putea sa le ofere in continuare subalternilor optiunea de a lucra de acasa, macar cateva zile pe saptamana. Aceasta decizie are numeroase beneficii pentru ambele parti. Odata ce isi desfasoara activitatea din confortul propriului camin, angajatii isi pot organiza programul in functie de cum isi doresc. Pot sa rezolve sarcinile de lucru in ritmul lor, sa ia pauze cand isi doresc, nu sunt obligati sa aiba o anumita conduita vestimentara sau sa manance la o anumita ora, plus ca, in functie de cat de repede isi ating targeturile, o sa aiba mai mult timp la dispozitie. De aceea, e recomandat sa se respecte un program de lucru defalcat, adica angajatii sa vina la sediul companiei la ore diferite, in functie de nevoile fiecaruia, pentru a se evita supraaglomerarea, dar si interactiunea.
Acestea sunt doar cateva dintre masurile la care pot apela companiile pentru a creste productivitatea. De exemplu, un alt aspect important este siguranta la locul de munca, unde angajatii sa aiba parte de un mediu de lucru sigur, mai ales intr-un context pandemic. De aceea, oamenii de afaceri trebuie sa le puna la dispozitie masti, dezinfectant, produse de igiena adecvate si testari regulate. In plus, acestia trebuie sa aiba un spatiu special amenajat pentru socializare, care respecta normele aflate in vigoare.
Sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici