Tinerii din Generatia Z se dovedesc a fi tot mai dependenti de parintii lor, unii dintre ei alegand sa se prezinte chiar si la interviul pentru un loc de munca cu unul dintre parinti. Aceasta este concluzia unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, la sondaj participand 800 de manageri si directori de resurse umane. Astfel, multi angajatori au ajuns sa evite absolventii de facultate si sa isi indrepte atentia catre candidatii ceva mai in varsta.
Potrivit studiului, 39% dintre angajatori recunosc ca au ajuns sa evite angajarea absolventilor de facultate pentru posturile pentru care acestia s-ar fi potrivit in favoarea unor candidati mai in varsta si cu mai multa experienta. Pentru a ii atrage insa pe acestia, angajatorii sunt nevoiti sa faca eforturi mai mari, oferind mai multe beneficii si salarii mai mari.
De ce se intampla acest lucru? In marea majoritate a cazurilor pentru ca managerii si-au dat seama ca tinerii absolventi nu reusesc sa faca o impresie buna managerilor de resurse umane implicati in procesul de intervievare. Peste 50% dintre angajatori sustin ca tinerii au probleme in ceea ce priveste stabilirea unui contact vizual in timpul interviului de angajare. De asemenea, peste 50% dintre candidati se prezinta la interviu intr-o tinuta nepotrivita.
Cel mai rau insa, 20% dintre ei s-au prezentat la interviu impreuna cu un parinte. Un antreprenor poate vedea in aceasta practica un element care poate afecta profesionalismul candidatului. Adesea, o persoana care isi aduce un parinte la interviu poate sa transmita o imagine de nesiguranta sau lipsa de maturitate in fata deciziilor profesionale. Angajatorii cauta candidati capabili sa isi asume responsabilitati si sa se descurce pe cont propriu. Daca un tanar are nevoie de sprijinul parintelui sau pentru a gestiona procesul de interviu, acest lucru poate ridica semne de intrebare cu privire la capacitatea sa de a actiona independent in mediul de lucru.
In plus, departamentul de HR evalueaza candidatii nu doar pe baza competentelor lor profesionale, ci si pe baza abilitatilor de comunicare, maturitate si incredere in sine. Prezenta unui parinte poate influenta in mod negativ aceste criterii. De asemenea, angajatorii cauta sa creeze un mediu de lucru profesional si matur. Adaugarea unui parinte la procesul de interviu poate sugera ca un candidat nu este pregatit sa se integreze intr-un astfel de mediu.
Citeste si: Ce trebuie sa faci ca sa nu iti pierzi locul de munca din cauza inteligentei artificiale?
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung