Ar fi pacat sa nu valorifici ceea ce stii sa faci si sa nu ai si castiguri extrasalariale. In cele ce urmeaza, iti oferim cateva recomandari de care sa tii seama inainte de a te implica in mai multe proiecte:
Inainte de a te apuca de proiectele date de clienti, e important sa stabilesti detaliile colaborarii, de la cate materiale trebuie sa livrezi zilnic, la termenul de predare al fiecarui proiect mai amplu.
Totodata, stabileste dinainte remuneratia si propune tu o suma. Negociaza si nu te multumi cu putin, mai ales daca ai argumente in acest sens. E drept, poate nu iti ia mai mult de o ora sa scrii un advertorial de 500 de cuvinte legat de un produs. Poate ca, pe un alt redactor, aceasta sarcina l-ar tine in fata laptopului chiar si de trei ori mai mult, insa, pana la urma, tu nu vei fi platit la ora si fiecare are o viteza de executie formata in timp, impulsionata de exercitiu si de experienta.
De asemenea, fii foarte atent la termenii contractuali, citeste cu multa atentie toate conditiile si clauzele, inainte de a semna. Totodata, de un real ajutor iti va fi achizitionarea unui tool de tip calculator pfa, prin care poti afla din timp taxele pe care le datorezi statului pentru veniturile extra, obtinute in baza unui contract de prestari servicii. Astfel, vei sti din timp cu ce bani ramai dupa ce platesti toate darile catre stat, ce rate iti permiti, cate cheltuieli extra fata de normal poti avea.
Sa castigi bani extra, pe langa veniturile constante, nu este deloc usor. Dar, daca te organizezi si alternezi munca si pauzele de relaxare, cu siguranta vei reusi sa fii eficient.
Ultimele NOUTATI
Rabla pentru electrocasnice 2022: ce trebuie sa stii, pentru a-ti creste sansele de a obtine voucherele
Tara europeana care introduce pedeapsa cu moartea pentru tentativa acestei infractiuni: legea a fost deja semnata de presedinte. Cine va putea fi executat
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
CIM cu timp partial de o zi pe saptamana. Mod de calcul indemnizatie pentru concediu medical
OFICIAL! Salariul minim in agricultura si industria alimentara a fost majorat la 3.000 lei
Legea 135/2022 - salariul minim brut in agricultura va fi de minimum 3000 lei lunar
Ordinul 856/2022 - ANAF actualizeaza Declaratia 100 cu impozitul suplimentar pe energie electrica
Marcel Ciolacu, anunt despre situatia impozitelor. Codul Fiscal se va modifica la 1 iunie 2022
Te-ar putea interesa si
Cea mai saraca tara din UE creste PENSIILE, reduce taxele pentru familiile tinere, elimina TVA la paine si compenseaza scumpirile la carburant
Lege noua: amenzi de 5.000 de lei pentru romanii care NU declara cazurile de boli transmisibile