Anul 2024 a venit cu o avalansa de joburi noi disponibile pe platformele de profil, nu putini fiind angajatorii care isi propun extinderea echipelor de lucru. Cele mai multe locuri de munca sunt destinate tinerilor care isi doresc sa ocupe o pozitie entry-level. In acelasi timp se poate observa si o schimbare importanta pe piata muncii, multe companii cerandu-le angajatilor sa lucreze de la birou.
Potrivit reprezentantilor eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din tara, peste 20.000 de joburi au fost listate de la inceputul acestui an. “Ce vedem, de la inceputul lunii si pana acum, este o continuare a tendintei de anul trecut de a creste numarul de joburi on-site, care presupun prezenta zilnica la birou, si de a scadea numarul de joburi remote. Din numarul total de locuri de munca noi disponibile de la inceputul lunii, doar 8,9% au fost remote. 4% au fost joburi postate de angajatori din afara tarii, iar restul implicau un program clasic, cu prezenta la birou”, a transmis Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.
In primele doua luni ale acestui an, angajatorii din Bucuresti au manifestat cea mai mare cerere de personal, postand putin peste 10.000 de noi oportunitati de angajare. Clujul se claseaza pe locul doi in topul judetelor cu cea mai intensa activitate pe piata muncii, cu aproximativ 4.100 de pozitii vacante. Urmatoarele pozitii in top sunt ocupate de Iasi, Ilfov, Timis, Craiova, Prahova si Brasov. La celalalt capat al listei se regasesc judetele Mures, Arges, Ialomita si Neamt.
„Pentru prima parte a clasamentului, este de asteptat ca in lunile urmatoare sa apara fluctuatii si sa vedem cresteri ale unor judete in care anual este cautat un numar mare de angajati. Vorbim, spre exemplu, despre Timis, Brasov sau Sibiu. Pentru ca, daca ne uitam la tot anul trecut, topul judetelor in care s-au facut cele mai multe angajari arata astfel: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timis, Ilfov, Brasov, Constanta si Prahova” , a mai spus Roxana Draghici.
In ianuarie, domeniul cu cea mai mare disponibilitate de locuri de munca a fost retailul, oferind aproximativ 5.300 de pozitii vacante. Serviciile au urmat in clasament, cu aproximativ 2.800 de joburi disponibile, in timp ce sectorul de call center / BPO a oferit aproximativ 2.300 de locuri de munca. In plus, industria alimentara a avut aproximativ 2.000 de locuri de munca disponibile. Sectoarele transportului / logisticii, constructiilor, productiei si turismului au fost urmatoarele in topul cererilor de personal.
Citeste si: Carrefour face angajari masive in Romania: pe langa salariu se dau sute de lei cadou
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si