India isi propune sa fie lider global in exportul de aparare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
India isi propune sa fie lider global in exportul de aparare
India isi propune sa fie lider global in exportul de aparare
de Redactia Manager la 23 Iun. 2023
Urmareste-ne pe Google News
India a depasit Rusia si Marea Britanie, devenind al treilea stat din lume in ceea ce priveste cheltuielile militare. India este printre liderii mondiali in ceea ce priveste numarul de tancuri (4.292), artilerie remorcata (4.060) si avioane de lupta (538).

„Noua Indie a secolului 21 nu va rata nicio oportunitate si nici nu va duce lipsa de efort. Ne pregatim sa revolutionam fiecare sector pe calea reformelor. India a fost cel mai mare importator de arme de aparare timp de decenii iar acum exporta echipamente de aparare in 75 de tari ale lumii. India se va dezvolta rapid pentru a se alatura celor mai mari tari producatoare de aparare din lume. In sectorul privat investitorii nostri vor juca un rol important in acest sens. Deschid acest apel catre sectorul privat din India sa investeasca in sectorul de aparare al Indiei cat mai mult posibil.” – Premierul Narendra Modi.
 
Conform „Evaluarii anuale a apararii Global Firepower (GFP) 2022”, cu o putere de 45 de lakh de forta militara activa, India se afla pe locul 4 pentru anul 2022. In bugetul 2023-2024, Ministerului Apararii a fost alocat un buget total de 72 de miliarde de dolari (5.93.537,64 milioane de lei), ceea ce reprezinta 13,18 % din bugetul total. Potrivit unui raport al Institutului International de Cercetare a Pacii din Stockholm (SIPRI), India a ramas cel mai mare importator de arme din lume timp de cinci ani in perioada 2018 – 2022. Valoarea totala a exporturilor de aparare a Indiei conform datelor publicate in luna martie 2023 este de aproximativ 1.92 miliarde de dolari  Valoarea actuala a productiei de aparare in exercitiul financiar `23, adica 12,98 miliarde de dolari SUA (106.800 de milioane de lei)), a inregistrat o crestere de peste 12% fata de anul fiscal `22, cand a fost la 11,55 miliarde USD (95.000 crore Rs.).
 

Aproximativ 12% din exporturile mondiale de arme (ca valoare) ajung in India. India produce pe plan intern in jur de 45% - 50% din produsele de aparare pe care le foloseste, iar restul sunt importate. India are o noua politica de achizitii si productie pentru aparare astfel incat sa reduca importurile si sa imbunatateasca productia interna. Politica de productie de aparare din 2018 (DPrP-2018) are scopul de a deveni printre primii 5 producatori mondiali de productie aerospatiala si de aparare, cu obiectivul anual de export de 5 miliarde USD pana in 2025.
 
„Apararea este un domeniu in care tehnologia, piata si afacerile sunt considerate cele mai complicate. In ciuda acestui fapt, India si-a intinerit sectorul de aparare in ultimii 8-9 ani. Prin urmare, consideram ca acesta este doar un inceput. Tinta noastra este ca pana in 2024-2025, sa crestem cifra de export de la 1,5 miliarde la 5 miliarde de dolari.” – Premierul Narendra Modi.
 


Guvernul Indiei a luat mai multe initiative politice in ultimii cativa ani si a introdus reforme pentru a incuraja proiectarea, dezvoltarea si fabricarea locala a echipamentelor de aparare, promovand acolo increderea in productia si tehnologia de aparare din tara. Cu accent pe indigenizare si achizitii din industriile interne, toate domeniile majore ale ecosistemului de productie de aparare interna, cum ar fi arme, munitii, avioane de lupta, elicoptere, sisteme de rachete, nave de razboi, submarine, vehicule blindate, radare, sisteme de comunicatii, sisteme de supraveghere au beneficiat de initiativele mentionate mai sus si au dat, de asemenea, un impuls cresterii industriilor interne, inclusiv IMM-urile si intreprinderile nou-infiintate.
 
Aceste initiative, printre altele, includ: acordarea de prioritate achizitionarii de elemente de capital din surse interne in conformitate cu Procedura de achizitie a apararii (DAP) 2020; anuntul a 18 platforme majore de aparare pentru proiectare si dezvoltare conduse de industrie in martie 2022, pentru care ar exista un embargo asupra importului dincolo de termenele indicate impotriva lor; simplificarea procesului de licentiere industriala cu o perioada de valabilitate mai lunga; simplificarea procedurii de realizare; lansarea Misiunii DefSpace; lansarea schemei de inovatii pentru excelenta in aparare (iDEX) care implica start-up-uri si microintreprinderi, mici si mijlocii (IMMM-uri). Optiunile semnificative includ crearea coridoarelor industriale de aparare in Tamil Nadu si Uttar Pradesh, precum si notificarea a patru liste pozitive de indigenizare in total 411 articole in numele Fortelor Armate si alte patru liste in valoare totala de 4666 articole pentru intreprinderile din sectorul public de aparare (DPSU) .
 
Politica de liberalizare a investitiilor straine directe (ISD) permit 74% ISD sub ruta automata (de la 49%) companiilor care cauta noi licente industriale. ISD peste 74% si pana la 100% vor fi permise pe ruta guvernamentala. Fluxul cumulat de investitii straine directe in industria de aparare este de 15,78 milioane USD in perioada aprilie 2000 – martie 2023.
 
India are o industrie de aparare interna din care 80% este detinuta de guvern. Sectorul public include Organizatia de Cercetare si Dezvoltare pentru Aparare (DRDO) si cele 50 de laboratoare ale sale, 4 santiere navale de aparare, 12 unitati din sectorul public de aparare. In ciuda anilor de promovare a privatizarii, PSU-urile continua sa produca cea mai mare parte din productia de aparare a Indiei.
 
Sursele productiei de aparare ale Indiei in exercitiul financiar 2023 si ponderea acestora in procente (%)
 

Exporturile de aparare ale Indiei au crescut de zece ori in ultimii sase ani, arata o analiza a datelor Ministerului Apararii. Exporturile de aparare au atins un maxim istoric de 15.918 de milioane de lire sterline (1,92 miliarde de dolari) in anul fiscal 2022-23, o crestere cu 24% fata de exporturile din anul precedent. Scopul Indiei este sa devina un exportator net de echipamente de aparare. Cei mai mari exportatori din 2018 pana in 2022 au fost: SUA, Rusia, Franta, China si Germania.
 


Astazi, India, care era cunoscuta ca importatoare de armanent in urma cu aproximativ opt ani, exporta echipamente majore precum Dornier-228, tunuri de artilerie remorcate avansate de 155 mm (ATAG), rachete Brahmos, sistem de rachete Akash, radare, simulatoare, vehicule protejate impotriva minelor, vehicule blindate, rachete si lansatoare PINAKA, munitii, camere termice, armuri corporale, pe langa sisteme,  piese si componente ale aviatiei si arme de calibru mic. Exista o cerere globala in crestere de avioane de tip  LCA-Tejas, elicoptere usoare de lupta, portavion, servicii MRO, etc.
 
„O manifestare clara a talentului Indiei si a entuziasmului fata de ‘Make in India’. De asemenea, arata ca reformele din acest sector din ultimii cativa ani ofera rezultate bune. Guvernul nostru va continua sa sustina eforturile de a face din India un centru de productie de aparare.”- Premierul Narendra Modi
 
Anul trecut, BrahMos Aerospace si Filipine au semnat un acord in valoare de aproape 375 de milioane de dolari pentru achizitionarea a trei baterii ale rachetei supersonice de croaziera BrahMos, iar Kalyani Strategic Systems Limited a castigat o comanda de export in valoare de 155,5 milioane de dolari pentru furnizarea de tunuri de artilerie de 155 mm, fiind astfel prima comanda de acest fel pentru o firma indiana.
 


Reprezentantii Romaniei si ai Indienilor au semnat un acord bilateral privind cooperarea in domeniul apararii in 28 martie 2023. Acordul ofera baza dezvoltarii si consolidarii relatiilor bilaterale, in special in domeniul apararii. Este pentru prima data in istoria relatiilor bilaterale dintre cele doua tari cand este semnat un acord de cooperare in domeniul apararii.
 
Ambasada Indiei la Bucuresti a gazduit doua webinarii (prezentari educationale online live in timpul careia spectatorii participanti pot trimite intrebari si comentarii) pe tema Apararii India-Romania in 2021 si 2022. O delegatie de sase membri ai Tata Advanced Systems au participat la Black Sea Defence and Aerospace Exhibition – BSDA 2022 desfasurata la Bucuresti in perioada 18-20 mai 2022. De asemenea, delegatia a vizitat Romania in luna mai 2023 pentru intalniri cu autoritatile guvernamentale romane.
 
Ambasada Indiei in Romania ofera asistenta companiilor si organizatiilor interesate in dezvoltarea relatiilor comerciale si cooperari cu India.

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x