”Nu lasam pe nimeni in urma”: o campanie Autism Voice dedicata adolescentilor si adultilor cu autism
autismautism voiceadolescenti
Noua campanie Autism Voice, „Nu lasam pe nimeni in urma”, atinge un subiect mai putin cunoscut publicului larg: marginalizarea si abuzul la adresa adolescentilor si adultilor cu autism. Cauzele principale ale acestor situatii sunt lipsa de informare a populatiei despre aceasta afectiune si a interventiilor potrivite care sa-i ajute pe acestia sa se integreze in societate.
Campania initiata de Autism Voice, cea mai mare asociatie de specialitate dedicata copiilor si tinerilor cu autism din tara si formarii de specialisti in domeniu, este dedicata strangerii de fonduri menite sa-i sprijine pe cei care traiesc in izolare sociala sau in abuzuri din cauza afectiunilor de sanatate mintala si comportamentala. Initiativa isi propune sa traga un semnal de alarma asupra impactului social generat de acest fenomen. Aproximativ 50.000 de copii si tineri din tara se confrunta cu tulburari de spectru autist, de dezvoltare sau comportamentale, iar Autism Voice contribuie zi de zi la schimbarea in bine a vietilor lor prin furnizarea de terapii de specialitate si programe sociale vitale.
Studiile internationale demonstreaza ca peste 50% dintre cei afectati de autism pot duce o viata completa si functionala daca beneficiaza de servicii si terapie intensiva adecvate tulburarilor lor. Institutul Autism Voice, deschis anul trecut datorita sponsorilor si donatorilor asociatiei, are capacitatea de a suplini lipsurile grave in recuperarea si evolutia adolescentilor si tinerilor cu autism.
„In cei 15 ani de la infiintare, centrele, serviciile si echipa de specialisti Autism Voice au evoluat continuu si au tinut pasul cu programele dezvoltate in SUA. Am pornit in aceasta aventura dintr-un apartament de 3 camere si am ajuns la o echipa de peste 70 de oameni si 3 centre de terapie. Intre timp, copiii cu care am lucrat nu mai sunt copii, tocmai de aceea ne-am dat seama ca trebuie sa ne indreptam atentia si catre adolescenti si adulti, dar si catre partea de cercetare. Asa a aparut ideea unui institut care sa vina cu programe de terapie care nu au existat pana acum in Romania. Beneficiarii au posibilitatea de a accesa programele dezvoltate de Autism Voice incepand cu varsta de 1 an si pana la 30 ani pentru ca <<Nu lasam pe nimeni in urma>> nu este doar un slogan.”, afirma Anca Dumitrescu, Presedinte Autism Voice si primul analist comportamental acreditat din Romania.
Prin redirectionarea gratuita si deductibila a 20% din impozitul unei companii catre Autism Voice, prin completarea formularului D177 pentru impozitul deja platit sau printr-un simplu SMS de 2 euro/luna cu textul VOCE, asociatia poate continua sa ofere servicii esentiale de recuperare si integrare a cat mai multor copii si tineri cu tulburari din spectrul autist sau comportamentale.
„50% din copiii cu autism pot fi recuperati si pot sa aiba vieti absolut normale. Acestia pot sa aiba o slujba, dar pentru asta au nevoie de un program intensiv de terapie atunci cand sunt mici, iar apoi de psihoterapie pana la varsta adulta si de indrumare pe partea vocationala. Prin intermediul centrelor noastre putem sa le oferim programe de educatie non-formala, insertie pe piata muncii si nu numai. Sponsorizarile si donatiile vor face ca aceasta campanie sa devina realitate si sa aducem intr-adevar Romania la nivelul serviciilor din afara.”, sustine Nicoleta Orlea, Director of Fundraising Autism Voice.
Pentru informatii suplimentare si vizionarea videoclipului campaniei, intrati pe site-ul
Autism Voice sau pe pagina dedicata de
Facebook.
Despre Autism Voice:
Misiunea asociatiei Autism Voice, inca din 2008, este de a dezvolta si a oferi, la nivel national, cei mai buni specialisti si cele mai bune programe de recuperare si integrare a copiilor cu tulburari din spectrul autist sau comportamentale. Asociatia opereaza doua centre de terapie de renume in Romania si Institutul Autism Voice, avand o echipa multidisciplinara care asigura rezultatele optime in recuperarea abilitatilor copiilor cu dizabilitati neuropsihice prin terapie ABA, psihoterapie, logopedie, consiliere, grupuri de dezvoltare si integrare sociala si scolara. Acestea includ programe de diagnosticare precoce, evaluare si terapie, consiliere si training pentru parinti si cadre didactice, formare a specialistilor, materiale educationale si terapeutice speciale, programe de integrare sociala si activitati de advocacy si educare pentru constientizarea publicului si a profesionistilor cu privire la contributia lor in evolutia copiilor cu tulburari de dezvoltare sau de spectru autist.