- Modulul Fundamentele Marketingului si Comunicarii, ajuns deja la a 17a editie - inscrieri pana pe 14 septembrie – aici
- Modulul Strategie de Marketing si Comunicare Digitala, la a 9a editie – inscrieri pana pe 21 septembrie – aici
In acelasi timp, cursurile se adreseaza si profesionistilor din domenii conexe, cum ar fi consumer research sau vanzari, antreprenorilor sau oamenilor mai tehnici, pentru care e important sa inteleaga intregul ecosistem de marketing si sa aiba o viziune de ansamblu.
De ce ar urma un tanar profesionist din marcom cursurile Scolii IAA ?
Cursantii si alumnii Scolii sunt aproape in unanimitate placut surprinsi de mediul informal, de dezbatere si invatare sociala pe care il descopera. Reusesc sa puna in comun cunostintele si experientele diferite pe care le au si sa creasca impreuna, intr-un spatiu in care este ok sa gresesti, sa testezi, sa experimentezi. La final, se intampla des ca ei sa ramana prieteni, sa lucreze alte proiecte impreuna, profesionale sau personale.
Profesorii, profesionisti premiati din industrie, le sunt co-echipieri seniori care ii ajuta pe parcursul realizarii proiectelor, cu care se pot consulta, dar si glumi. Astfel, cursantii prind incredere in fortele proprii, invata sa lucreze in industrii cu care nu s-au mai intalnit, inteleg si perspectiva „cealalta” (a clientului si respectiv a agentiei) si isi imbunatatesc considerabil abilitatile de prezentare si discursul public.
Practic, dobandesc o intelegere mult mai clara a insightului, a diferentei dintre obiectiv si viziune, dintre target si consumator, a utilitatii de brand, a engagementului si multe altele ce le dezvolta simtul strategiei de brand.
Scoala IAA este unul dintre cele mai apreciate proiecte ale International Advertising Association, in contextul in care asociatia isi propune sa transforme Romania in Hub Creativ Global. Contributia constanta la profesionalizarea industriei si la formarea specialistilor este vitala, intrucat sistemul national este deseori contestat pentru concentrarea pe componenta teoretica in detrimentul celei aplicative si pentru neadaptarea curriculumului national la necesitatile actuale din piata fortei de munca.
Pentru tinerii care isi doresc sa faca parte din viitoarea generatie de profesionisti din marketing si comunicare, esentiale sunt si soft skills, putin dezvoltate in scoli si facultati - persuasiune si argumentare, public speaking, creative writing, storytelling, ascultare activa, colaborare si brainstorming, coerenta.
Spre exemplu, Alexandra Horvath, Group Creative Director la Kubis Interactive, a apreciat foarte mult mediul interactiv si informal, despre care ne-a povestit pe larg.
„Mi-a placut faptul ca nu ni s-au dat mereu raspunsurile de-a gata, de multe ori a existat o dezbatere inainte ca profesorul sa dea solutia. Cand auzi “de ce?” dupa fiecare argument pe care-l scoti pe gura, inveti sa te intrebi asta ÅŸi singur pe viitor si sa emiti mai putine ganduri pe jumatate digerate.
M-a mai bucurat ÅŸi faptul ca am avut ocazia sa trecem prin procesul asta cu totii, clienti si agentii, pentru ca ne-a facut sa ajungem mai usor la un numitor comun si sa “ne aliniem” gandirea.”
Descopera ce povestesc absolventii despre utilitatea cursurilor Scolii IAA
Scoala IAA este un proiect educational al IAA Romania demarat in 2007 si este cel mai complex program de pregatire profesionala, un mini-masterat recunoscut de intreaga industrie marcom, in care notiunile teoretice se imbina cu practica.
Ultimele NOUTATI
Abonamentul Enayati Medical City nu te lasa singur nici in vacanta. Acces rapid la medici si ghidare in sistemul medical, oriunde te-ai afla
V-ati declarat corect la Fisc toate veniturile personale? Stilul dvs. de viata este conform cu aceste venituri?
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri
Europa, mai bogata ca niciodata! UE anunta un buget istoric pentru anii urmatori, de 2 trilioane de euro
Controale, litigii si blocaje contractuale: riscurile juridice reale pentru companii in contextul noilor masuri fiscale. Recomandarile avocatilor pentru companiile romanesti
Partenerii nostri
Nulitatea unei clauze din contractul colectiv - prevederi legale si renegocierea CCM
Instructiuni proprii SSM pentru lucrul in echipa - [MODEL] si prevederi legale
Declaratia 394: Termenul de depunere in iulie si studiu de caz pentru completare fara erori
Recipisa: Ce este, la ce foloseste si exemplu practic pentru contabili
Te-ar putea interesa si
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri