Aceasta carte trateaza un subiect controversat: utilizarea computerelor in viata de zi cu zi si, mai ales, in viata copiilor si a adolescentilor. Autorul se bazeaza pe cunostinte psihiatrice si neurologice, inclusiv pe expertiza sa de neurolog. Cititorul va pune la indoiala obiceiurile legate de computer, smartphone-uri si tablete si va afla cum functioneaza creierul si memoria. Daca esti interesat de felul in care internetul, computerele si tehnologia ne schimba creierul, trebuie sa citesti aceasta carte.
Ce ar putea sa aiba in comun un ceas, un vechi conac si o scriitoare excelenta precum Kate Morton? O au pe Elodie, protagonista celui de-al saselea roman al cunoscutei australiance care stie sa impleteasca atat de bine trecutul cu prezentul, ca nimeni alta. Cartea este scrisa din punctul de vedere al Elodiei, o femeie din zilele noastre, care descopera un ghiozdan de piele, in care sta ascunsa o fotografie misterioasa si un caiet de schite, de la un grup de artisti de la mijlocul anilor 1800, care petreceau o vara la Birchwood Manor, un conac vechi, englezesc.
Bineinteles, apar si alte personaje din diferite momente ale timpului care contribuie la construirea naratiunii. Morton este deosebit de priceputa in crearea de povesti istorice, pline de secrete si mister, parte fictiune istorica si parte poveste de dragoste. Ritmul narativ este aproape perfect - sunt date doar suficiente informatii pentru ca povestea sa se dezvolte si cititorul s? fie angajat, dar nimic nu este dezvaluit niciodata prea devreme sau prea repede. De fapt, nici nu iti vei da seama ce se va intampla la sfarsitul cartii, pana in momentul precis in care Morton o va sugera in ultimele pagini. Exista mici detalii istorice tesute de-a lungul cartii care ajuta cu adevarat la construirea decorului. In plus, dezvoltarea personajelor este fantastica. Efectiv, chiar vei simti ca o cunosti cu adevarat pe Elodie, eroina noastra.
Un lucru de remarcat si care trebuie precizat este ca aceste tipuri de povesti dureaza ceva timp sa se construiasca, astfel incat un cititor nerabdator poate incepe aproape imediat sa se intrebe cand va ajunge in miezul povestii. Asta nu inseamna ca romanul se misca lent sau ca autoarea face risipa de cuvinte, dimpotriva. Dar poate dura cateva capitole pana cand vei deveni suficient de implicat in poveste pentru a ajunge la punctul in care nu vrei sa mai lasi cartea jos.
Romanul clasic al lui Herman Hesse a incantat, inspirat si influentat generatii de cititori, scriitori si ganditori. In aceasta carte motivationala vei cunoaste povestea unui bogat indian, din casta brahmanilor, care renunta la o viata privilegiata pentru a cauta implinirea spirituala. Hesse sintetizeaza filozofii disparate, religii orientale, arhetipuri jungiene, individualism occidental, intr-o viziune unica a vietii, exprimata prin cautarea adevaratului sens al vietii.
Dar cum oamenii sunt diferiti, fiecare gaseste sensul vietii intr-un mod diferit. O carte cu talc, scrisa intr-un mod personal, care te confrunta cu intrebari despre cine esti si care este scopul tau pe acest pamant.
Un om traieste mii de vieti atunci cand citeste o carte. De acord?
Sursa foto: Pexels
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate