Dupa audierea sa in Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor, ministrul Teodorovici a declar ca Formularul 600 poate fi unit cu Declaratia 200. Marti, 30 ianuarie 2018, ministrul a anuntat retragerea formularului si a specificat ca ministerul de Fintate cauta alte solutii.
Declaratia 600 a dat mari batai de cap contribuabililor care au contracte din drepturi de autor sau desfasoara activitati independente pe baza unor contracte de colaborare. Daca la inceputul anului, reprezentantii executivului au declarat ca acest formular trebuie depus pana in data de 31 ianuarie, ulterior s-a intervenit cu o rectificare si au anuntat data de depunere 31 martie, dupa ce noul ministru a fost confirmat, acesta a eliminat acest formular. Este o decizie permanenta sau doar de moment?
Ministrul Eugen Teodorovici a mai declarat ca exista posibilitatea sa se revina la impozitarea progresiva. In ceea ce priveste impozitul global, Teodorovici a declarat ca acesta NU va mai fi introdus in 2018. Ministrul Eugen Teodorovici a promis si deductibilitate pentru angajatii din sectorul IT.
Ce ne pregatesc de fapt guvernantii? Schimbarea regulilor fiscale ii afecteaza mai ales pe contribuabili sau si pe angajatori? Si pana la urma cum va ramane cu Declaratia 600?
Ultimele NOUTATI
Motive mai putin evidente pentru care instanta de judecata poate anula o concediere disciplinara
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si