Interviu Dragos Basca, manager Twin Arts. Management de succes in acorduri de jazz

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu Dragos Basca, manager Twin Arts. Management de succes in acorduri de jazz Interviu Dragos Basca, manager Twin Arts. Management de succes in acorduri de jazz
de Mihaela Pascu la 20 Ian. 2016 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
interviu dragos bascamanager twin artsjazzsala radiojazz night outjoshua redman24 martie

O echipa care, in acorduri de jazz, isi bazeaza actiunile pe o comunicare eficienta, pe o logistica exersata si pe o creativitate care cu greu ar putea fi copiata. Twin Arts a reusit sa dea exemple, in ultimii ani, de un management desavarsit, de calitate a rezultatelor finale si de o continuitate pe care multe business-uri din domeniu ar invidia-o. Improvizatia nu isi are locul in munca depusa, ne-a marturisit Dragos Basca, manager Twin Arts, in interviul acordat pentru Manager.ro, in vreme ce creativitatea si profesionalismul continua sa fie elemente de nelipsit in ceea ce Twin Arts reprezinta cu succes.


Mihaela Pascu, Manager.ro: Primele note, primele acorduri. Intotdeauna exista cateva minute de acomodare, de asezare in sala, de asteptare a celor care sosesc cu intarziere. Inceputurile concertelor isi impart inevitabil acest numitor comun. Cum a inceput Twin Arts? Care au fost, mai exact, primele acorduri?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Startul a avut loc  acum 13 ani la Iasi unde am organizat concerte cu muzicieni romani : Luiza Zan, Alexandru Andries, Nicu Alifantis, Urma, Luna Amara, Omul cu Sobolani, Kumm, Nightlosers, Ioan Gyuri Pascu, Berti Barbera sunt cativa dintre ei. In 2010 am venit la Bucuresti pentru ca am vrut sa dezvoltam business-ul si am inceput sa organizam concerte cu artisti straini. Primul concert la Sala Radio a fost cu pianistul elvetian Nik Bärtsch si am continuat cu concertele sold out ale pianistei japoneze Hiromi si basistului Avishai Cohen. Au fost momente magice, dar avem si acum aceleasi emotii bune la fiecare nou concert.


Mihaela Pascu, Manager.ro: As vrea sa ne ducem putin cu gandul la jazzul de improvizatie. In organizarea de evenimente, cu siguranta, creativitatea si improvizatia isi au locul lor. Ce v-a invatat jazzul din acest punct de vedere? Cum au aratat unele situatii in care improvizatia s-a dovedit solutia salvatoare?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: As vrea sa cred ca in cazul nostru improvizatia o lasam muzicienilor de pe scena si noi ne tinem de planurile facute cu grija inainte. Sigur, sunt momente neprevazute care apar,  si da, e vital sa fii creativ si sa gasesti solutii la orice, dar in munca noastra incercam sa nu improvizam.


Mihaela Pascu, Manager.ro: Aveti deja o experienta bogata in domeniu. Fara sa am pretentia ca exista o ordine corecta, o sa mentionez cateva nume: Antonio Sanchez, Hiromi, Avishai Cohen, Hindi Zahra, Ibrahim Maalouf, Ane Brun si lista continua. Sunt gesturi de curaj pe care le-ati facut pentru spectatorii din Romania. Pe ce va bazati, ca aptitudini, atunci cand porniti la drum cu organizarea unui nou concert la fel de mare?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: E adevarat ca au fost cateva concerte curajoase, dar asta face parte din felul in care suntem construiti noi si din felul in care ne-am gandit business-ul. Ne ocupam de concerte de nisa si incercam sa crestem o piata pentru artisti valorosi care ar ajunge foarte greu sa concerteze in Romania. Ne bazam foarte mult pe instinct si suntem foarte atenti la muzicienii care sunt pe val, care canta in festivaluri importante, care iau premii, care au proiecte interesante si care au un potential public in tara noastra.


Mihaela Pascu, Manager.ro: Ati conturat o directie, ati pavat, pana la acest moment, un drum pe care nu il mai strabatuse nimeni, nu la acest nivel. Ma gandesc ca piedicile au fost multe. Pe care le considerati insa lectii si care sunt cele pe care inca le intampinati azi? Sunt diferite?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Sunt oameni care fac lucruri exceptionale in Bucuresti si in tara. Poate in cazul Twin Arts exista mai multa coerenta si o mai mare versatilitate  pentru ca avem gusturi muzicale foarte variate si ne asumam mai multe roluri. De aceea am putut aduce pentru prima data in Romania Wovenhand, Ane Brun, Hindi Zahra, dar si Brad Mehldau, Ibrahim Maalouf, Snarky Puppy, Tigran. Piedicile cele mai mari tin de noi insine.

Au fost momente in care orice om rational ar fi renuntat si acolo a intervenit pasiunea si a salvat lucrurile. Dupa toti acesti ani, lectia cea mai importanta e sa nu te opresti si sa visezi mereu ca poti schimba ceea ce pare de neschimbat. Nu vad nici o piedica azi. Sunt dificultati, dar nu e nimic de natura sa ne opreasca sa aducem muzica valoroasa aproape de publicul pentru care muncim.


                                                                                                   Foto: DragoÈ™ Bâscă, fotograf: Miluță FlueraÈ™

Mihaela Pascu, Manager.ro:  Un management de calitate, in orice domeniu, are nevoie de rotite care sa functioneze impecabil sau pe care, in orice caz, sa ne putem baza. Cum ati descrie sistemul de management pe care il folositi? Ce ati descoperit, cu timpul, ca functioneaza cel mai bine?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Suntem o echipa de baza formata din trei oameni care sunt dedicati 100%  Twin Arts si proiectului nostru Jazz Night Out: eu, fratele meu Razvan si prietena mea Andreea Stoleru. Razvan se ocupa de productie si logistica, Andreea de sponsorship si comunicare, iar eu de booking, parteneriate strategice si dezvoltare.

Avem asadar roluri clar definite fiecare, ne consultam si luam cele mai bune decizii pentru firma. Lucram cu bugete, cu deadline-uri, cu cifre si mai putin cu presupuneri, dar suntem si foarte liberi si sper eu, creativi in tot ce facem. Fireste, avem colaboratori valorosi pentru productie, grafica, copywriting si reusim sa functionam foarte bine impreuna.


Mihaela Pascu, Manager.ro: Comunicati inevitabil cu alti profesionisti din domeniu. Exista aspecte care s-au imbunatatit in ultimii ani in ce priveste comunicarea si colaborarea din aceasta zona?            
                                                                                                                                                  
DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Am reusit sa lucram foarte bine cu parteneri din Sibiu, am avut colaborari si in Bucuresti (mai mult in zona de cluburi) si suntem optimisti ca lucrurile se vor schimba si mai mult in bine.


Mihaela Pascu, Manager.ro:  Evenimente mari si responsabilitati pe masura. E nevoie intotdeauna de un plan B? Ce masuri de siguranta sau ce detalii nu trebuie sa ii scape din vedere unui manager?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: E nevoie mereu de un plan B, dar deciziile trebuie luate rapid, asta e cea mai importanta lectie pe care am invatat-o. Trebuie sa te asiguri ca ai luat in calcul toate variabilele care pot aparea, de la cele legislative pana la cele ce tin de productie si sa fii foarte atent la comunicare pentru ca munca noastra este expusa public.


Mihaela Pascu, Manager.ro:  Povestea continua. Ati planificat deja cateva date importante pentru noul an. Ce v-a condus catre numele alese, care sunt acestea si cum credeti ca mediul autohton poate influenta succesul unor evenimente de acest fel?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Numele deja anuntate pentru acest an: Joshua Redman Trio, Ara Malikian, Anouar Brahem Quartet si Victor Wooten Band feat. Dennish Chambers & Bob Franceschini sunt discutate de multa vreme si sunt artisti in care credem mult. Ne construim planul de booking in jurul proiectului nostru Jazz Night Out care isi propune sa aduca la Bucuresti cei mai buni muzicieni de jazz ai lumii. E un proiect care creste foarte frumos si de care suntem mandri. In afara concertelor de jazz incercam sa experimentam si in alte zone muzicale. De aceea il aducem la Bucuresti pe violonistul Ara Malikian un muzician exceptional si foarte carismatic. Evident, pentru toate aceste trebuie sa existe o masa critica de platitori de bilete si e foarte important si timing-ul. Ne straduim sa aducem artisti care au proiecte noi si sunt pe un trend ascendent, dar si muzicieni ce si-au construit o reputatie solida de-a lungul deceniilor, cum ar fi basistul american Victor Wooten, castigator a 5 premii Grammy.


Mihaela Pascu, Manager.ro: Desi cu acest domeniu al managementului se intersecteaza si cartile care ne promit retete sigure de succes, stim ca garantia reusitei functioneaza  dupa alti parametri. Care sunt acele elemente, strategii sau eforturi pe care le-ati deprins ca organizatori odata cu trecerea timpului si cu acumularea experientei in domeniu?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Suntem pasionati de ce facem, credem ca avem cea mai grozava meserie din lume, ne respectam clientii si nu lasam nimic la intamplare. Ne propunem mereu sa crestem pastrand ceea ce deja am construit si sa fim fideli crezului nostru de a aduce muzicieni exceptionali pe scenele din Romania.


Mihaela Pascu, Manager.ro:  Interviul merita o incheiere care sa ne apropie din nou de jazz. Ne faceti o recomandare pentru anul care abia a inceput?

DragoÈ™ Bâscă, manager Twin Arts: Vi-l recomand cu mare caldura pe Joshua Redman, unul dintre cei mai buni saxofonisti ai lumii care va canta pentru prima data in Romania pe 24 martie la Jazz Night Out in formula de trio.

Americanul se afla in clubul select al castigatorilor premiului Thelonious Monk, si are doua nominalizari la Grammy, asa ca e pacat sa il ratati.



Redactor Manager.ro
Experienta de 5 ani in management si marketing online

Ultimele NOUTATI

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce trebuie sa faci daca ti-a expirat permisul de conducere: reguli 2024

today18 Apr. 2024
Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti
Financiar-Bancar

Cum poti sa incepi sa investesti la Bursa de Valori Bucuresti

today18 Apr. 2024
Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024
Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cele mai grave greseli la volan: aceste gesturi duc anual la mii de decese

today17 Apr. 2024
Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Verificari obligatorii la masina, cand vine vara: nu mai amana vizita la service

today17 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen
Cultura generala

Nichita Stanescu - o noua carte a marelui poet apare dupa 40 de ani de la moartea sa - De dor de sufletul lui Andersen

today18 Apr. 2024
GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat
Ultimele stiri economice

GHID FISCAL. Noi reguli de la ANAF pentru persoanele fizice care inchiriaza sau subinchiriaza bunuri mobile si imobile: cum se calculeaza taxele catre stat

today18 Apr. 2024
Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului
Imobiliare

Primele semne clare de criza in imobiliare incep sa apara: raport oficial de la o institutie a statului

today18 Apr. 2024
Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii
Banii tai - sectiune de educatie...

Idei de activitati care-ti aduc bani de acasa: iti trebuie doar un calculator, internet si un card bancar pe care sa ti se vireze banii

today18 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x