Autoritatile au pus in dezbatere publica mai multe proiecte care prevad sprijinirea familiilor cu o situatie vulnerabila. Prin acest sprijin financiar, vor putea fi acoperite cheltuielile aferente investigatiilor si tratamentelor stomatologice ale copiilor, inscrierea acestora la after-school si efectuarea unor tratamente necesare femeilor insarcinate. Totusi, cine va putea beneficia de acest ajutor financiar acordat de autoritati?
Este vorba despre Programul “Un copil, un zambet”, care prevede acordarea de sprijin financiar copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, in vederea acoperirii investigatiilor, tratamentelor si consultatiilor stomatologice. Astfel, este prevazuta o suma de 1.500 de lei care ar putea fi acordata lunar copiilor cetateni romani care provin din familii ale caror venituri nu depasesc 8.000 de lei pe luna. Conform datelor actuale, aproximativ 10.000 de copii ar putea beneficia de acest ajutor financiar.
Mai departe, Programul “Materna” prevede un ajutor financiar de maximum 2.500 lei care ar putea fi acordat femeilor insarcinate, dupa intrarea in cea de-a zecea saptamana de sarcina.Aceasta suma ar urma sa fie folosita pentru a acoperi cheltuielile ocazionate de tratamente ?i investiga?ii medicale nedecontate de sistemul de sistemul de asigur?ri de s?n?tate.
In cele din urma, Programul “Educatie pentru toti” presupune acordarea unui ajutor in valoare de 1.500 lei lunar copiilor cu varste de pana la 11 ani, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de contractarea unor servicii de tip after school. Acest ajutor financiar va putea fi acordat copiilor care provin dintr-o familie care raporteaza venituri de cel mult 8.000 de lei pe luna. De asemenea, acordarea acestui sprijin este conditionata de cetatenia romana a cel putin unui parinte si de nesuprapunera cu alte ajutoare similare acordate de la bugetele locale.
Pentru ca aceste proiecte sa fie implementate, proiectul de hotarare de Guvern trebuie mai intai aprobat de Guvern si mai apoi publicat in Monitorul Oficial. Pentru moment, proiectul se afla in dezbatere publica.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea