Autoritatile au pus in dezbatere publica mai multe proiecte care prevad sprijinirea familiilor cu o situatie vulnerabila. Prin acest sprijin financiar, vor putea fi acoperite cheltuielile aferente investigatiilor si tratamentelor stomatologice ale copiilor, inscrierea acestora la after-school si efectuarea unor tratamente necesare femeilor insarcinate. Totusi, cine va putea beneficia de acest ajutor financiar acordat de autoritati?
Este vorba despre Programul “Un copil, un zambet”, care prevede acordarea de sprijin financiar copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, in vederea acoperirii investigatiilor, tratamentelor si consultatiilor stomatologice. Astfel, este prevazuta o suma de 1.500 de lei care ar putea fi acordata lunar copiilor cetateni romani care provin din familii ale caror venituri nu depasesc 8.000 de lei pe luna. Conform datelor actuale, aproximativ 10.000 de copii ar putea beneficia de acest ajutor financiar.
Mai departe, Programul “Materna” prevede un ajutor financiar de maximum 2.500 lei care ar putea fi acordat femeilor insarcinate, dupa intrarea in cea de-a zecea saptamana de sarcina.Aceasta suma ar urma sa fie folosita pentru a acoperi cheltuielile ocazionate de tratamente ?i investiga?ii medicale nedecontate de sistemul de sistemul de asigur?ri de s?n?tate.
In cele din urma, Programul “Educatie pentru toti” presupune acordarea unui ajutor in valoare de 1.500 lei lunar copiilor cu varste de pana la 11 ani, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de contractarea unor servicii de tip after school. Acest ajutor financiar va putea fi acordat copiilor care provin dintr-o familie care raporteaza venituri de cel mult 8.000 de lei pe luna. De asemenea, acordarea acestui sprijin este conditionata de cetatenia romana a cel putin unui parinte si de nesuprapunera cu alte ajutoare similare acordate de la bugetele locale.
Pentru ca aceste proiecte sa fie implementate, proiectul de hotarare de Guvern trebuie mai intai aprobat de Guvern si mai apoi publicat in Monitorul Oficial. Pentru moment, proiectul se afla in dezbatere publica.
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici