O noua meserie pe piata din Romania: sunt platiti cu sute de euro si se relaxeaza cand muncesc
o noua meseriepiata munciilocuri de muncaidei de joburi
De-a lungul timpului, piata muncii a suferit modificari importante si continua sa se metamorfozeze, adaptandu-se timpurilor noi. Asa se intampla si acum, cand anumite meserii dispar de pe piata, facandu-le loc celor de actualitate.
O noua meserie ne atrage atentia in mod deosebit, tocmai pentru ca pare a fi intruchiparea idealului oricarui lucrator: sa castige bani dintr-o pasiune, in timp ce se relaxeaza, iar veniturile sa fie chiar consistente.
Este vorba despre naratorii de carti online - audiobook-uri!
Universul lecturii nu mai este ce era odinioara. Astazi, paginile prafuite si ingalbenite de vreme pe care le rasfoiau cu nesat generatiile anterioare sunt inlocuite de carti audio, citite de cei care imbina utilul cu placutul si transforma aceasta activitate intr-una foarte profitabila.
Aceasta noua meserie este deja imbratisata deja de numerosi romani, in special de actori sau jurnalisti, dupa cum marturisesc cei de la
Voxa, prima aplicatie e-books si audiobooks din Romania.
Un narator de carti online poate castiga si 500 de euro pe o singura carte citita
Referitor la castiguri, un narator de audiobookuri castiga intre 200 si 500 de euro net pentru fiecare carte citita.
"Avem un portofoliu de 70 de naratori deocamdata, iar majoritatea sunt actori, jurnalisti de radio sau ziaristi. Un narator de audiobookuri castiga intre 200 si 500 de euro net pentru fiecare carte citita, in functie de notorietatea pe care o are, dar si de lungimea si de complexitatea cartii citite. Am observat ca multi dintre ei si-au descoperit o vocatie in a nara carti si aceasta activitate devenit o pasiune pentru ei, ne-a surprins cat de mult timp aloca noului hobby”, a declarat Dan Vidrascu, CEO al Voxa.
"Un audiobook ia nastere in 45 de zile si cuprinde mai multe etape: alegerea naratorului, programarea sesiunilor de inregistrare, editarea materialului inregistrat (pentru a elimina pauzele, eventualele zgomote sau repetitiile naratorului), redactarea materialului editat (ascultarea inregistrarii concomitent cu lectura cartii de catre un editor pentru a identifica greselile), corectarea materialului, editarea finala si masterizarea sunetului”, a mai spus Dan Vidrascu.
Foto: pixabay.com