Romanii o duc din ce in ce mai rau, tot mai multi oameni ajungand pana in punctul in care traiesc de la o zi la alta in asteptarea salariului sau a pensiei. Cifrele oficiale dovedesc ceea ce vedem cu totii in jurul nostru, ultimele statistici publicate de Eurostat aratandu-ne situatia reala din tara noastra. Astfel, in ceea ce priveste ponderea celor expusi riscului saraciei din tarile membre ale Uniunii Europene, Romania conduce clasamentul.
Conform unui raport Eurostat publicat in urma cu cateva zile, Romania avea cea mai mare proportie de populatie, de peste 34%, cu risc de saracie si excluziune sociala in 2022 dintre toate tarile membre ale blocului comunitar european.
La nivelul UE, peste 95 de milioane de oameni au fost expusi riscului de saracie si excluziune sociala in anul 2022. Astfel, vorbim despre un procent de 21.6% din populatia Uniunii Europene, ceea ce nu este deloc putin. Totusi, la nivel european, cifrele de la acest capitol au ramas stabile in comparatie cu cele raportate in anul precedent.
In aceasta categorie de risc sunt incluse persoanele care locuiesc in gospodarii care se confrunta cu una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: sunt expuse riscului de saracie, sufera de lipsuri materiale si sociale grave si/sau traiesc intr-o gospodarie cu o intensitate foarte scazuta a muncii.
Revenind acum la statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari proportii de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala au fost observate in Romania (34,4%), Bulgaria (32,2%), Grecia si Spania (ambele 26%). La polul opus, cele mai mici procente au fost raportate in Republica Ceha (11,8%), Slovenia (13%) si Polonia (16%). La nivel european, riscul de saracie si excluziune sociala in 2022 a fost mai mare pentru femei decat pentru barbati, cu procente de 22,7%, respectiv, 20,4%.
Ultimele NOUTATI
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Ce se mai intampla cu pensiile private ale romanilor? Ultima lor speranta la o batranete linistita
Cea mai mare pensie speciala din Romania sare de 25.000 de lei lunar. Ce a muncit norocosul beneficiar la viata lui
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Ce se mai intampla cu pensiile private ale romanilor? Ultima lor speranta la o batranete linistita