Romania traverseaza la aceasta ora o perioada grea din punct de vedere economic, nefiind deloc putini romanii care resimt din ce in ce mai puternic lipsa banilor. Preturile cresc de la o zi la alta, utilitatile sunt tot mai scumpe, iar multe companii dau semne ca vor sa faca disponibilizari pentru a isi minimiza cheltuielile. Asa cum era de asteptat, noua criza economica este resimtita cel mai tare chiar de catre romanii vulnerabili, cu venituri mici.
Guvernantii se dovedesc a fi constienti de situatie, Palatul Victoria anuntand ca lucreaza la masuri pentru a ii ajuta pe cei vulnerabili sa traverseze cat mai usor aceasta perioada. Conform ultimelor informatii, romanii vulnerabili vor beneficia in acest an de un pachet special de sprijin prin Programul Incluziune si Demnitate Sociala. Mai exact, ar fi vorba despre servicii de ingrijire la domiciliu pentru varstnici, servicii educationale sau de integrare pe piata muncii si asa mai departe.
Din bugetul total de 4.15 miliarde de euro de care dispune Programul Incluziune si Demnitate Sociala, cea mai mare alocare revine sprijinului acordat prescolarilor si elevilor, mamelor cu nou nascuti si asigurarii alimentelor de baza si a meselor calde pentru persoanele din grupurile defavorizate.
„Am finantat, in ultimii ani, din fonduri europene, masuri care au imbunatatit viata multora dintre romanii cu venituri mici – pachetele cu alimente, tichetele educationale, cardurile sociale „Sprijin pentru Romania”, cardurile de energie si avem in pregatire alte masuri similare. Dar, din pacate, 1 din 3 romani este expus riscului de saracie sau excluziune sociala, cele mai expuse acestui fenomen fiind grupurile vulnerabile”, a recunoscut cu aceasta ocazie ministrul Marcel Bolos.
In continuare, ministrul Marcel Bolos a mai adaugat ca Programul Incluziune si Demnitate Sociala este un instrument care permite construirea unui sistem de servicii sociale integrate care sa sprijine, pe termen lung, persoanele vulnerabile. Astfel, vor fi finantate centrele sociale integrate, serviciile de ingrijire la domiciliu pentru varstnici, serviciile educationale sau de integrare pe piata muncii, serviciile de viata independenta pentru persoanele cu dizabilitati care parasesc sistemul institutionalizat, etc.
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si