Rusia permite vaccinarea turistilor straini, dar nu gratis
sputnik vvladimir putinrusiavaccinare rusia
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat in cadrul Forumului Economic International anual din Sankt Petersburg, ca tara sa poate oferi turistilor straini "sansa sa vina in Rusia si sa se vaccineze aici".
"Industria farmaceutica rusa este dispusa sa continue sa stimuleze productia de vaccinuri, astfel incat nu doar sa ne putem acoperi propriile noastre nevoi. Putem oferi cetatenilor straini sansa sa vina in Rusia si sa se vaccineze aici.
Stiu ca, avand in vedere eficienta vaccinurilor noastre, exista o cerere mare pentru asta", a declart Vladimir Putin, in discursul sau din cadrul Forumului Economic International anual din Sankt Petersburg.
Vaccinarea turistilor straini va fi optionala. Turistii vor decide daca vor sa se imunizeze in Rusia, insa nu va fi si gratuita.
Desi Vladimir Putin a cerut Guvernului rus sa pregateasca calea lansarii campaniei de vaccinare pentru straini, se cunoaste doar faptul ca aceasta posibilitate pusa la dispozitie de autoritatile ruse nu va fi gratuita, dar nu se stie care este cuantumul taxei respective.
"As dori sa solicit guvernului sa analizeze toate aspectele acestei probleme pana la sfarsitul lunii. Desigur, in conformitate cu toate masurile de siguranta si cerintele sanitare pentru a organiza conditiile pentru ca cetatenii straini sa aiba sansa de a obtine un vaccin pe baza comerciala”, a spus Putin, fara a specifica costul pe care il vor suporta turistii straini care vor alege sa se imunizeze cu vaccinul rusesc.
Pana acum, Rusia a aprobat patru vaccinuri, insa de departe cel mai folosit celebru si utilizat este Sputnik V. Sputnik V a fost inregistrat pana in prezent in 65 de tari din intreaga lume, potrivit fondului suveran al Rusiei.
Pretul Sputnik V este mai mic de 10 dolari pentru o doza, fiind necesara administrarea de doua doze intr-un interval de 21 de zile.
Putin a dat lovitura de imagine in lume cu serul Sputnik V
Pe langa acceptarea lui de un numar considerabil de tari, vorbim, mai ales, despre o lovitura de imagine data de Vladimir Putin si Rusia in aceasta criza sanitara globala.
Vladimir Putin sustine ca vaccinul sau anti-Covid-19 este cel mai bun din lume. Totusi, e privit cu retinere in UE, unde doar Ungaria si Slovacia l-au aprobat. Vaccinul rusesc are, insa, un succes rasunator in America Latina.
"Sa fie pe buna dreptate?" se intreba Der Spiegel.