Vlad Plahotniuc si-a depus mandatul: In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa ...

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vlad Plahotniuc si-a depus mandatul: In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa ...
Vlad Plahotniuc si-a depus mandatul: In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa ...
de Magda Florea la 30 Iul. 2019
Urmareste-ne pe Google News
vlad plahotniucrepublia moldovarusiacoruptiepolitica externa

Fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a anuntat, pe Facebook, in cursul zilei de marti, ca si-a depus mandatul de deputat. "In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa (...) eu nu doresc sa mai activez, in nici un fel, in vreo institutie a statului si astazi am depus mandatul de deputat", a declarat Vlad Plahotniuc.

 Vlad Plahotniuc a anuntat marti intr-un mesaj pe Facebook ca si-a depus mandatul de deputat. Fostul lider al Partidului Democrat din Republica Moldova isi argumenteaza amplu decizia, sugerand ca a nu mai poate activa in institutiile statului, "in conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa".
 
"In actuala situatie, in care (...) nu-mi pot indeplini obligatiile fata de electoratul din Nisporeni - cel care a facut mandatul meu cel mai reprezentativ in actualul parlament, dupa numarul de voturi - nu ar fi corect sa tin ocupat acest loc din moment ce nu pot sa-mi indeplinesc mandatul primit, din motive ce nu depind de mine', a explicat Vlad Plahotniuc pe pagina sa oficiala de Facebook. 
 
Plahotniuc este de parere ca toate institutiile statului ar fi fost politizate si s-ar afla sub influenta crescanda a Rusiei, prin intermediul Partidului Socialistilor: „Moscova a preluat institutiile strategice ale statului”, a punctat Plahotniuc.
 
"In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa (...) eu nu doresc sa mai activez, in nici un fel, in vreo institutie a statului si astazi am depus mandatul de deputat', a declarat Vlad Plahotniuc, care a precizat si faptul ca nu are nevoie de imunitate parlamentara.
 
"Stiu ca institutiile de drept sunt presate politic sa ma lipseasca de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri sa o faca. Prin renuntarea la imunitate, odata cu demisia din functia de deputat, doresc sa opresc si aceste abuzuri si presiuni politice asupra institutiilor de drep", a precizat Vlad Plahotniuc.
 
Vlad Plahotniuc a devenit deputat in urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, in circumscriptia uninominala Nisporeni. Fostul democrat a mai spus ca nu-si mai poate indeplini obligatiile fata de electoratul din Nisporeni, iar dupa demisia acestuia, urmeaza a fi organizate alegeri parlamentare noi, asa cum s-a stabilit pentru alte trei circumscriptii.

Totodata, pe pe 24 iunie, Vlad Plahotniuc anuntase ca si-a dat demisia din functia de presedinte al Partidului Democrat.
 
Luni, ministerul de interne al Federatiei Ruse a cerut unui tribunal sa emita mandat de arestare pe numele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc. Asupra acestuia au fost lansate acuzatii de coruptie la nivel inalt.

Citeste si: COTAR cere reevaluarea Legii transportului alternativ: Macar acum, dupa ce am vazut ce inseamna un psihopat care ia autostopisti

Iata postarea integrala a lui Vlad Plahotniuc:

 
"In ultima perioada, mai multi politicieni de rang inalt, din asa-zisa guvernare reformatoare, dau indicatii publice institutiilor de drept cum sa actioneze, ce dosare sa faca, cui sa i se faca dosare etc.
 
Acestia sunt politicienii care, atunci cand erau in opozitie, faceau isterie legata de politizarea institutiilor de drept, iar astazi, se duc abuziv peste judecatori si procurori in forurile lor de conducere, unde politicienii nu au ce cauta, ca sa faca presiuni.
 
Politicienii puterii de azi au schimbat in mod abuziv din functii un numar mare de functionari, dar cel mai grav este ca au inlocuit multi profesionisti cu reprezentanti politici ai regimului PSRM-ACUM, fara concursuri transparente, fara meritocratie, doar pe baza apartenentei de partid.
 
Dar politizarea institutiilor nu e cel mai grav lucru care s-a intamplat in ultimele saptamani, cel mai grav este modul in care Moscova a preluat institutiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apararii, Parlamentul (conducerea si cele mai importante comisii), iar foarte curand si Procuratura Generala, CNA, poate si alte institutii.
 
Cand am spus ca anume asta se va intampla, multi nu m-au crezut. Acum va spun si ca aceste institutii nu sunt preluate doar ca cineva sa detina mai multa putere, dar scopul este instalarea in Republica Moldova a unui regim pro-rus pe multi ani de acum inainte, care va actiona la comanda unor forte externe, in baza unor interese care nu au legatura cu binele moldovenilor.
 
Doar naivii cred ca rusii participa acum in Moldova la “de-oligarhizare”, in realitate insa ei participa la preluarea institutiilor vitale ale statului, iar abuzurile pe care le pregatesc vor indica cum va arata viitorul “stat de drept” dupa modelul rusesc atat de bine cunoscut.
 
Am asteptat ca cei din Blocul ACUM sa se trezeasca din euforie si sa opreasca aceasta capturare a statului de catre Moscova, dar constat ca, dimpotriva, ei ajuta acest proces, sunt captivi in continuare vechilor obsesii politice si in timpul acesta in spatele lor se instaleaza mecanisme de control abuziv al statului, ale caror efecte vor fi curand devastatoare si pentru ei.
 
In conditiile preluarii totale in captivitate a Republicii Moldova de catre Federatia Rusa, in conditiile in care ultimele trocuri politice care s-au facut, indica preluarea de catre rusi, prin partidul lor, a institutiilor de drept si, in consecinta, ma astept la o degradare totala si pe termen lung a activitatii justitiei, la abuzuri, la o justitie politizata si supusa intereselor personale ale unor grupari, care lucreaza impotriva intereselor Republicii Moldova.
 
In aceasta situatie, eu nu doresc sa mai activez, in nici un fel, in vreo institutie a statului si astazi am depus mandatul de deputat in Parlament.
 
Stiu ca institutiile de drept sunt presate politic sa ma lipseasca de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri sa o faca. Prin renuntarea la imunitate, odata cu demisia din functia de deputat, doresc sa opresc si aceste abuzuri si presiuni politice asupra institutiilor de drept. 
Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astazi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au facut zeci de actiuni ilegale impotriva mea si a familiei mele, dosare politice, judecati false, zeci de urmariri internationale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic etc.
 
Disperarea Moscovei sa controleze Procuratura Generala si justitia din Moldova in general este data si de scopul foarte vizibil de a continua hartuirea si intimidarea mea, a familiei mele si a sustinatorilor mei. Este modalitatea prin care Moscova actioneaza ani in sir impotriva mea, intentand numeroasele dosare fabricate. Comunitatea internationala si Interpol au constatat ca acestea sunt motivate politic, sunt false si au refuzat solicitarile Moscovei. In parteneriat insa cu cei din Blocul ACUM, Moscova controleaza in prezent institutiile de drept si justitia din Moldova si, cu siguranta, spera ca, folosind abuziv institutiile din Moldova, vor avea de aceasta data mai mult succes si, in final, vor transforma Moldova intr-un “aliat” servil al Rusiei.
 
M-am aparat de toate acestea fara a avea imunitate la vremea respectiva, la fel o voi face si in continuare.
 
In actuala situatie, in care mandatul de deputat nu mai valoreaza mare lucru, nu-mi pot indeplini nici obligatiile fata de electoratul din Nisporeni, cei care au facut mandatul meu cel mai reprezentativ in actualul Parlament dupa numarul de voturi. Nu ar fi corect fata de ei sa tin ocupat acest loc cata vreme nu pot sa-mi indeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Insa ii voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru ca fata de ei am o datorie pe viata pentru increderea masiva pe care mi-au acordat-o", a scris Vlad Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.
Citeste si: Basescu, despre seful demisionar al MAI: A preferat sa plece la o viata linistita, decat sa se inhame la reforma MAI
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x