In ciuda scaderii pretului majoritatii criptomonedelor de pe piata, Bitcoin ramane cea mai tranzactionata si cea mai populara moneda virtuala din lume si in primavara anului curent. Pe o piata crypto de aproape 2 trilioane de dolari, Bitcoin valora la mijlocul lunii martie aproximativ 750 de miliarde de dolari. Bitcoin, cea mai cunoscuta moneda de pe piata, este renumita pentru volatilitatea sa crescuta. BTC a depasit pragul de 1.000 de dolari in 2017, ajungand sa valoreze aproape 60.000 de dolari in 2021. La inceputul lui 2022, Bitcoin a scazut pana la 35.000 de dolari, pentru a ajunge astazi la o valoare de putin peste 41.000 de dolari.
Contextul actual nu este cel mai favorabil pentru criptomonede in general, conditiile actuale de pe piata generand scaderea pretului majoritatii monedelor virtuale in prima jumatate a lunii martie. La inceputul anului, un analist Goldman Sachs sustinea ca se asteapta ca valoarea Bitcoin sa atinga pragul de 100.000 de dolari in cazul in care moneda ar fi fost acceptata ca alternativa la aur. Situatia este asadar destul de complexa, insa asta nu ii impiedica pe multi investitori sa isi investeasca banii in Bitcoin.
Alaturi de Ethereum, Bitcoin se numara printre criptomonedele care au raportat o scadere de peste 10% in a doua saptamana a lunii martie. La acel moment, Bitcoin scazuse sub 40.000 de dolari, un prag inferior la care cei mai multi specialistii nu s-ar fi gandit pentru luna martie. BTC a revenit insa in ultimele zile, iar analistii se asteapta ca regele monedelor digitale sa revina in cele din urma.
Mike Novogratz este unul dintre cei mai optimisti oameni care au investit in Bitcoin, fondatorul si directorul general al Galaxy Digital declarand recent ca se asteapta ca Bitcoin sa ajunga in viitor la o valoare de nu mai putin de 500.000 de dolari. Mai exact, Novogratz spune ca acest prag va fi atins cel mai probabil peste aproximativ 5 ani. Pentru a ajunge insa la o asemenea cotatie, pretul BTC ar trebui sa creasca de peste 12 ori mai mult decat valoarea sa actuala, ceea ce ar insemna ca valoarea de piata a monedei ar ajunge la o suma uriasa de aproximativ 9.2 trilioane de dolari.
O alta previziune optimista in privinta viitorului Bitcoin vine de la Greg Beard, un expert din domeniul energetic care se asteapta ca valoarea BTC sa atinga pragul de 200.000 de dolari. Greg Beard a fost recent numit de publicatia Fortune cel mai de succes investitor in resurse naturale din ultimele doua decenii. La fel ca si Novogratz, si Greg Beard estimeaza ca pretul Bitcoin va creste de aproximativ 5 ori in urmatorii cinci ani!
Valoarea BTC ar putea creste in perioada urmatoare si datorita cererii mari din Rusia si Ucraina. Imediat dupa inceperea razboiului din Ucraina, din cauza sanctiunilor impuse de catre Occident, cetatenii rusi au incercat sa isi puna economiile la adapost achizitionandu-si criptomonede. In actualul context, Bitcoin s-ar putea dovedi o moneda de refugiu pentru multi. Volatilitatea crescuta a BTC face insa ca aceasta metoda de economisire sa nu fie chiar cea mai sigura!
Citeste si: Institutii de forta ale UE avertizeaza: toti banii investiti in criptomonede pot sa dispara. Exista sanse mari sa-ti pierzi toti banii
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si