Bancile fac afaceri colosale in Romania. Sectorul intreg sfideaza problemele din economie
afaceri banciing banksectorul bancar
Sectorul bancar romanesc da dovada de o veritabila rezilienta in fata problemelor economice actuale.
ING Bank, de exemplu, tocmai a transmis un comunicat prin care informeaza clientii cu privire la evolutia institutiei in ultima perioada, iar cifrele sunt imbucuratoare.
Conform reprezentantilor bancii, numarul de clienti, creditarea si economisirea au continuat sa creasca, iar 81% dintre clientii activi persoane fizice au folosit aplicatia Home’Bank aproape zilnic.
"In prima jumatate a anului, ne-am continuat parcursul pozitiv, ajungand la 1,73 milioane de clienti activi – persoane fizice si juridice – in timp ce am crescut mai departe portofoliul de credite si depozite al bancii noastre. Indicatorii de adoptie digitala sunt in continua crestere si demonstreaza zi de zi interesul clientilor nostri pentru serviciile si produsele digitale.
De remarcat ca rata creditelor neperformante a ramas la un nivel foarte scazut, in jurul valorii de 3%, chiar si in contextul inflatiei si al ratelor de dobanda mai ridicate, ceea ce atesta soliditatea portofoliului nostru de credite, precum si maturitatea financiara a clientilor nostri.
Suntem hotarati sa facem diferenta si in domeniul sustenabilitatii, continuand sa acordam finantari care incurajeaza tranzitia clientilor nostri catre o economie verde.
De altfel, banca noastra a devenit finantator unic al Sistemului de Garantie-Returnare implementat de RetuRO, cel mai important proiect de economie circulara la nivel national si al doilea ca amploare din Europa, cu implicatii importante in dezvoltarea durabila a Romaniei.
Punem nevoile si experienta clientilor in centrul activitatii noastre. In primele sase luni ale anului, clientii nostri au continuat sa plaseze ING pe prima pozitie in Romania din perspectiva Net Promoter Score (NPS), in randul principalilor competitori din sistemul bancar, conform unui studiu derulat de catre MetrixLab.
Este o reconfirmare a faptului ca abordarea pro-client se simte si este apreciata. Suntem mereu alaturi de clientii nostri, pe care vrem sa-i sprijinim sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri", a transmis Mihaela Bitu - CEO ING Bank Romania.
ING incheie astfel primul semestru al anului cu venituri totale de 1,63 miliarde lei (+15%), depozite atrase de 54,32 miliarde lei (+5%), costuri cu provizioane de 35 milioane lei (-67%), un profit net de 0,75 miliarde lei (+29%), un portofoliu credite brute de 37,73 miliarde lei (+3%) si active totale cifrate la 63,16 miliarde lei (+5%).
Foto: freepik.com