Daca dam crezare celor spuse de analistii de pe aceasta piata, anul 2020 se anunta a fi un an care va aduce surprize importante pe piata digitala, acestea urmand sa influenteze fara doar si poate evolutia criptomonedelor. In acest context, nu putini sunt specialistii care considera anul 2020 ca fiind un an decisiv pentru criptomonede in general, acestia preconizand ca noul an va fi fie un moment de progres, fie un moment de regres pentru aceasta piata.
Mai exact, multi sunt de parere ca anul 2020 este un an perfect pentru ca multe din criptomonede sa isi dovedeasca capabilitatile, in caz contrar acestea urmand sa fie din ce in ce mai amenintate de disparitie. De asemenea, analistii se asteapta ca noul an sa ne arate si felul in care bancile clasice vor gestina piata criptomonedelor, Germania si Olanda fiind doua dintre tarile care s-au pregatit temeinic din punct de vedere legislativ pentru acest pas.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, cea mai cunoscuta criptomoneda de pe piata a atins in cursul zilei de astazi un maxim intraday de 8.688 de dolari, ceea ce reprezinta cea mai ridicata valoare din ultimele doua luni. Conform analistilor de pe piata, la aceasta reusita a contribuit din plin lansarea de optiuni pe contracte futures pentru Bitcoin de catre CME Group, cel mai mare operator bursier de instrumente derivate din intreaga lume.
Lasand la o parte urcarea preturilor din cursul zilei de astazi, multi specialisti sustin ca acesta ar putea fi inceputul unui nou trend ascendent pentru cea mai cunoscuta criptomoneda de pe piata. In acest context, acestia sustin ca un reper important in acest caz ar fi reprezentat de depasirea pragului de 9.500 de dolari pentru un Bitcoin. In aceste conditii, zilele urmatoare se anunta extrem de interesante pentru Bitcoin!
Asa cum stim deja, pretul Bitcoin aproape s-a dublat pe parcursul anului ce tocmai s-a incheiat, in ciuda contextului in care s-au aflat criptomonedele la nivel general. Anul 2019 este considerat de specialisti un an extrem de volatil, in care planurile foarte optimiste ale lui Mark Zuckerberg cu privire la lansarea criptomonedei Libra s-au lovit de scepticismul si criticile venite din partea autoritatilor de reglementare din intreaga lume.
La sfarsitul lunii septembrie, Bitcoin a scazut sub pragul de 9.000 de dolari, pierzand mai mult de 15% intr-o ora in timpul unui colaps rapid de pe piata. Daca lucrurile au stat relativ bine pentru Bitcoin, nu acelasi lucru se poate spune si despre celelalte criptomonede cunoscute de pe piata. Astfel, criptomonede precum Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash sau EOS au inregistrat pierderi de doua cifre pe parcursul anului trecut. In aceste conditii, valorificarea totala a pietei criptomonedelor a scazut cu 10 miliarde de dolari pana la suma aproximativa de 250 de miliarde de dolari.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea