Daca dam crezare celor spuse de analistii de pe aceasta piata, anul 2020 se anunta a fi un an care va aduce surprize importante pe piata digitala, acestea urmand sa influenteze fara doar si poate evolutia criptomonedelor. In acest context, nu putini sunt specialistii care considera anul 2020 ca fiind un an decisiv pentru criptomonede in general, acestia preconizand ca noul an va fi fie un moment de progres, fie un moment de regres pentru aceasta piata.
Mai exact, multi sunt de parere ca anul 2020 este un an perfect pentru ca multe din criptomonede sa isi dovedeasca capabilitatile, in caz contrar acestea urmand sa fie din ce in ce mai amenintate de disparitie. De asemenea, analistii se asteapta ca noul an sa ne arate si felul in care bancile clasice vor gestina piata criptomonedelor, Germania si Olanda fiind doua dintre tarile care s-au pregatit temeinic din punct de vedere legislativ pentru acest pas.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, cea mai cunoscuta criptomoneda de pe piata a atins in cursul zilei de astazi un maxim intraday de 8.688 de dolari, ceea ce reprezinta cea mai ridicata valoare din ultimele doua luni. Conform analistilor de pe piata, la aceasta reusita a contribuit din plin lansarea de optiuni pe contracte futures pentru Bitcoin de catre CME Group, cel mai mare operator bursier de instrumente derivate din intreaga lume.
Lasand la o parte urcarea preturilor din cursul zilei de astazi, multi specialisti sustin ca acesta ar putea fi inceputul unui nou trend ascendent pentru cea mai cunoscuta criptomoneda de pe piata. In acest context, acestia sustin ca un reper important in acest caz ar fi reprezentat de depasirea pragului de 9.500 de dolari pentru un Bitcoin. In aceste conditii, zilele urmatoare se anunta extrem de interesante pentru Bitcoin!
Asa cum stim deja, pretul Bitcoin aproape s-a dublat pe parcursul anului ce tocmai s-a incheiat, in ciuda contextului in care s-au aflat criptomonedele la nivel general. Anul 2019 este considerat de specialisti un an extrem de volatil, in care planurile foarte optimiste ale lui Mark Zuckerberg cu privire la lansarea criptomonedei Libra s-au lovit de scepticismul si criticile venite din partea autoritatilor de reglementare din intreaga lume.
La sfarsitul lunii septembrie, Bitcoin a scazut sub pragul de 9.000 de dolari, pierzand mai mult de 15% intr-o ora in timpul unui colaps rapid de pe piata. Daca lucrurile au stat relativ bine pentru Bitcoin, nu acelasi lucru se poate spune si despre celelalte criptomonede cunoscute de pe piata. Astfel, criptomonede precum Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash sau EOS au inregistrat pierderi de doua cifre pe parcursul anului trecut. In aceste conditii, valorificarea totala a pietei criptomonedelor a scazut cu 10 miliarde de dolari pana la suma aproximativa de 250 de miliarde de dolari.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Masuri fiscale aplicabile din 1 august 2025 si 1 ianuarie 2026: Ce pregateste Guvernul Bolojan
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii