Casa de brokeraj XTB a inregistrat cifre record in 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Casa de brokeraj XTB a inregistrat cifre record in 2020
Casa de brokeraj XTB a inregistrat cifre record in 2020
de Redactia Manager la 05 Apr. 2021
Urmareste-ne pe Google News
brokerfinanciar bancarinvestitiicomisioane bancareactiunitranzactii

Pentru multe companii, 2020 a fost un moment de „lupta pentru supravietuire”, insa nu pentru XTB – compania a avut un moment de consolidare si dezvoltare pentru a deveni o companie mai puternica.

Volatilitate ridicata pe pietele financiare si de marfuri, precum si reducerea ratei dobanzii au facut ca tranzactiile cu instrumente financiare sa fie foarte atractive pentru multi investitori.

XTB Romania a inregistrat in 2020 de 3 ori mai multi clienti noi si rulaje de 3 ori mai mari fata de 2019 (205% crestere a numarului de clienti noi si 209% crestere a rulajelor), se arata intr-un comunicat al companiei care prezinta rezultatele pe anul trecut.

De asemenea, oferta optimizata a XTB, combinata cu evenimentele istorice care au miscat piata in 2020, au atras aproape de 4 ori mai multe fonduri fata de 2019, reprezentand o crestere de 280% a depunerilor clientilor.

 

Scurt Istoric

  • 2002 - XTB a fost infiintat sub numele de X-Trade
  • 2002 - X-Trade este cunoscut ca primul broker din Polonia care a oferit instrumente financiare cu efect de levier, avand sediul central in Varsovia
  • 2004 - X-Trade fuzioneaza in XTB pentru a se conforma noilor reglementari de pe piata poloneza
  • 2005 - XTB este autorizat de KNF (Autoritatea de Supraveghere Financiara din Polonia) pentru a oferi servicii de brokeraj pe toate produsele financiare
  • 2005 - XTB primeste premiul "Cel mai bun broker din Europa" din partea Money Markets Journal
  • 2007 - Este deschisa prima sucursala straina in Republica Ceha
  • 2007 - XTB devine membru a Bursei de Valori din Varsovia si a Casei Nationale de Compensare din Polonia
  • 2008 - Urmeaza sucursalele in Germania, Spania, Romania si Slovacia
  • 2009 - X-Trade Brokers este rebranduit in XTB Online Trading
  • 2010 - Se deschid noi sucursale in Ungaria, Italia, Franta si Portugalia si sunt acordate licente cross-border pentru Olanda, Austria, Suedia, Belgia, Grecia si Bulgaria.
  • 2010 - XTB stabileste filiale in Marea Britanie
  • 2016 – xStation - platforma de tranzactionare XTB, este premiata "Cea mai buna platforma de trading a anului" de catre Online Personal Wealth Awards.
  • 2016 - X-Trade Brokers se listeaza cu succes la Bursa de Valori din Varsovia, iar actiunile se apreciaza cu mai mult de 4% in prima zi de tranzactionare.

 

Rezultatele financiare record ale XTB pentru 2020

  • venit: 178.3 milioane EUR (o crestere cu 233,4% fata de 2019)
  • profit brut: 115.4 milioane EUR (crestere cu 689,3% fata de 2019)
  • profit net: 89.9 milioane EUR (o crestere cu 597,4% fata de 2019)

In cel de-al patrulea trimestru al anului 2020, XTB a inregistrat venituri operationale de 31,3 milioane EUR fata de 20,8 milioane EUR in acelasi trimestru al anului 2019.

Grupul a raportat, de asemenea, un profit net de 9,1 milioane EUR, comparativ cu 8,6 milioane EUR in trimestrul IV 2019.

 

X Open Hub (XOH)

Impreuna cu operatiunile de retail, care constituie majoritatea veniturilor grupului, XTB dezvolta operatiuni institutionale sub marca X Open Hub (XOH).

XOH ofera tehnologie si lichiditati institutiilor financiare, inclusiv brokerilor online. Acest lucru a dus la venituri de 23,5 milioane EUR fata de cele 4,8 milioane EUR generate in 2019.

Costurile operationale in 2020 s-au ridicat la 63,0 milioane EUR, o crestere de 22,5 milioane EUR fata de anul precedent. Cresterea a rezultat in principal din cresterea cheltuielilor de marketing, impreuna cu o crestere a efectivului si a costurilor asociate.

 

250.000 de clienti noi la XTB

Brokerul din Polonia a avut, de asemenea, un an puternic pentru clientii noi. Grupul a inscris 112.025 de noi traderi, comparativ cu cei 36.555 de noi clienti din 2019.

Ca urmare, brokerul are acum peste 261.000 de clienti care utilizeaza serviciile sale de tranzactionare.

XTB a inregistrat, de asemenea, o crestere a numarului de comercianti activi, cu 107.287 de clienti care au efectuat cel putin o tranzactie in ultimele 12 luni, in crestere fata de 45.837 din 2019.

 

Ce spun cei din conducere dspre aceasta performanta

2020 a fost un an foarte bun pentru XTB. Obtinerea unor cresteri de trei cifre a veniturilor si profiturilor nu ar fi fost posibila fara cativa ani de munca intensa asupra produsului, tehnologiei si dezvoltarii serviciilor noastre. Datorita acestui fapt, am profitat de oportunitatile de dezvoltare si crestere oferite de volatilitatea peste medie din piete. Anul acesta a confirmat stabilitatea fundamentelor pe care se bazeaza afacerea noastra”.

Vrem sa fim prima optiune in ceea ce priveste alegerea unei companii de investitii, nu numai pentru clientii din Polonia si Europa, ci si din intreaga lume”. A declarat presedintele Consiliului de administratie al XTB, Omar Arnaout.

 

La randul sau, Irina Cristescu, General Manager XTB Romania explica:

Desi cu greu ne puteam imagina ca anul 2021 ar putea aduce cu sine o volatilitate mai mare decat a generat-o inceputul pandemiei, in asa fel incat sa ne apropiem cu usurinta de recordurile din anul 2020, luna ianuarie a venit cu o surpriza de proportii: evolutia impetuoasa a criptomonedelor si fenomenul GameStop. Acestea, impreuna cu oferta XTB de 0% comision pe actiuni cu detinere (sub rulaj de 100.000 EUR), au atras un val nemaiintalnit de investitori noi care s-au grabit s? nu rateze momentele istorice ce au marcat pietele financiare in aceasta perioada, asa incat sucursala din Romania a atins un nou record istoric.”

 

Dividende

In conformitate cu politica de dividende a grupului, XTB intentioneaza sa recomande plata dividendelor in cadrul Adunarii sale generale.

 

Oportunitati globale XTB

Privind in viitor, consiliul XTB se concentreaza pe cresterea bazei de clienti la nivel global. Pentru a sprijini acest lucru, brokerul introduce zero comisioane pe actiuni si ETF-uri pana la volume lunare de tranzactionare de 100.000 EUR.

Ajutor pe piata marcii este, de asemenea, manager de fotbal de renume mondial - José Mourinho, care a fost de acord sa se asocieze cu marca pe doi ani.

Compania continua, de asemenea, cu expansiunea sa globala, concentrandu-se in special pe Emiratele Arabe Unite (EAU) si Africa de Sud. XTB Mean Limited a fost infiintata in ianuarie 2021 ?i are sediul în Dubai International Financial Center (DIFC). Odata indeplinite conditiile de reglementare, brokerul intentioneaza sa inceapa sa functioneze in prima jumatate a anului 2021. XTB intentioneaza sa anunte planuri pentru lansarea Africii de Sud odata ce a navigat cu cerintele legale locale.

 

José Mourinho Ambasador al marcii XTB

XTB a semnat cu José Mourinho, fost fotbalist de renume mondial si renumit antrenor sportiv, ca ambasador al marcii sale.

José Mourinho este unul dintre cei mai renumiti manageri de echipe de fotbal din lume, care a gestionat unele dintre cele mai importante si de succes echipe de fotbal, cum ar fi Manchester United, Chelsea, Real Madrid si Inter Milano. Cu ajutorul lui José Mourinho, aceste echipe au castigat toate titlurile internationale majore.

 

Despre XTB

Cu mai mult de 15 ani de experienta in pietele financiare, XTB este, in prezent, unul dintre cei mai mari brokeri de instrumente derivate din lume si o companie completa de investitii listata pe Bursa de la Varsovia. Cu birouri in peste 10 tari incluzand Marea Britanie, Polonia, Germania si Franta, XTB este, de asemenea, reglementata de cele mai importante autoritati de supraveghere din lume, incluzand FCA si KNF.

Brokerul este cunoscut pentru transparenta si viteza de executie, ceea ce i-a adus cateva premii printre care "Cel mai bun broker din Europa" din partea Money Markets Journal in 2005 si "Cea mai buna platforma de trading a anului" de catre Online Personal Wealth Awards in 2016.

 

Disclaimer de publicitate

77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

Ar trebui sa luati in considerare daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

Orice opinii, cercetari, analize, preturi sau alte informatii oferite cu titlul de comentarii generale de piata nu reprezinta sfaturi de investitii. XTB nu este raspunzator pentru orice pierdere sau paguba incluzand si fara limitare la orice pierdere sau castig care poate lua nastere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informatii. Va aducem la cunostinta ca informatiile sau cercetarile bazate pe date istorice nu garanteaza viitoare performante sau rezultate.

Ultimele NOUTATI

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania
Companii

2 anunturi de joburi cu salarii de peste 20.000 de lei net in Romania

today29 Mar. 2024
De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte
Economie

De la ce varsta e obligatoriu sa pui bani deoparte

today29 Mar. 2024
Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024
Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cum ti se reflecta personalitatea in alegerea masinii

today29 Mar. 2024
Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Reductoarele melcate si coaxiale – parti integrante ale industriilor care folosesc utilaje si echipamente electrice

today29 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia
Economie

Ce sa eviti sa spui si sa faci in fata patronului, dupa ce iti dai demisia

today29 Mar. 2024
Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri
Business

Educatie financiara: sfaturi practice pentru administrarea bugetului de afaceri

today29 Mar. 2024
Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager
Companii

Mileniali, Gen Z, Boomers: 4 diferente generationale in preferintele de lucru pe care merita sa le cunosti ca manager

today29 Mar. 2024
Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice
Life Style

Stresul la locul de munca si cum il poti depasi: 7 sfaturi practice

today29 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x