Iei in calcul posibilitatea de a cere un imprumut de la banca? Sigur, nu este nicio problema daca faci asta, insa este bine sa faci o analiza realista asupra situatiei tale financiare inainte de a lua o decizie. Traim cu totii vremuri dificile din punct de vedere economic in momentul de fata, crizele din ultimii ani provocand o crestere semnificativa a preturilor la utilitati si la produsele de baza.
Gandeste-te, asadar, la nevoia pe care o ai de a accesa un credit si incearca sa iti dai seama daca achizitia pe care vrei sa o faci cu banii pe care ii imprumuti este absolut necesara. Nu numai atat insa, specialistii recomand si o analiza atenta facuta veniturilor pe care le ai si despre care ai siguranta ca vor exista si in viitor. In cazul in care nu ai un job sigur, care sa iti asigure un venit stabil pe termen lung, accesarea unui imprumut de la banca s-ar putea dovedi a nu fi cea mai buna idee.
Mai departe, trebuie sa intelegi care este produsul de finantare care ti se potriveste cel mai bine. Spre exemplu, poti apela la un simplu credit de nevoi personale sau iti poti indrepta atentia catre un produs mult mai specific, asa cum este creditul Prima Casa, creditul ipotecar sau creditul imobiliar. Apoi, in functie de nivelurile veniturlor pe care le ai, trebuie sa stabilesti suma pe care o poti imprumuta.
Pentru a iti face viata mai usoara, chiar inainte de a ajunge la banca, ar fi bine sa stii care sunt documentele de care vei avea nevoie pentru a le prezenta. In acest fel, te vei putea pregati din timp cu toate documentele necesare, intreg procesul urmand sa fie mult mai rapid si mai facil.
Potrivit educatiefinanciara.ro, documentele solicitate in mod normal de banci sunt urmatoarele: actul de identitate in original si o copie a acestuia, o dovada a veniturilor salariale (acordul de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ale MFP - ANAF sau o adeverinta de salariu tip completata de angajatorul tau) si alte documente care certifica nivelul veniturilor tale. In cazul creditelor cu garantii imobiliare vei mai avea nevoie in plus si de actele de proprietate asupra bunurilor aduse in garantie si extrasul din Cartea Funciara in termen de valabilitate.
In plus, pe langa aceste documente, vei mai completa o cerere de credit si un acord de consultare la Centrala Riscului de Credit si de transmitere, prelucrare si consultare a informatiilor de risc la Biroul de Credit.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Radiere SRL fara activitate: obligatii si proceduri legale
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si