Urmeaza sa mergi la banca pentru a te interesa in legatura cu un credit? Nicio problema pana in acest punct, insa iti recomandam sa fii foarte atent la toate informatiile pe care le primesti in acest sens. Totodata, nu iti fie teama sa pui toate intrebarile pe care le consideri necesare inainte de a semna un contract. In cele din urma, citeste extrem de atent toate clauzele din contractul de credit!
Tine cont de aceste sfaturi atunci cand esti pe punctul de a semna cu banca un contract de credit:
In primul si primul rand, nu uita in nicio clipa ca este dreptul tau sa soliciti orice fel de informatii si de explicatii referitoare la clauzele dintr-un contract de creditare ce iti este oferit de banca. Asigura-te ca ceri toate detaliile pe care crezi ca este necesar sa le cunosti in legatura cu toate acele clauze din contract. Informeaza-te asa cum trebuie in legatura cu conditiile generale ale contractului si in legatura cu costurile pe care le implica diverse operatiuni bancare pe care le-ai putea opera.
Un contract de creditare nu trebuie semnat pe loc. In cazul in care nu ai siguranta ca totul este in regula, foloseste-te de dreptul tau de a citi contractul in intregime. Poti solicita bancii o copie sau un draft al contractului. De asemenea, te poti consulta cu un avocat inainte de semnarea unui astfel de contract. Semnarea contractului trebuie sa se faca intotdeauna in conditii de transparenta si informare corecta.
In cazul in care ai anumite nelamuriri referitoare la anumite clauze sau conditii din contact, nu ezita sa ceri mai multe informatii reprezentantilor bancii. Citeste cu atentie contractul si abia atunci cand esti convins ca l-ai inteles pe deplin il poti semna.
Potrivit lui Alexandru Paunescu, reprezentantul Bancii Nationale in CSALB, cele mai importante clauze dintr-un contract de credit sunt cele legate de perioada de rambursare, comisioane si preturi.
Daca nu esti multumit de prima varianta a contractului pe care ai primit-o, nu ezita sa porti o discutie cu reprezentantul bancii si sa ii ceri o oferta personalizata pentru nevoile tale. De asemenea, analizeaza toate optiunile de pe piata pentru a fi convins ca iti vei indrepta atentia catre cea mai avantajoasa.
Te-ar putea interesa si: Se fac angajari masive in Romania: nici macar nu e nevoie de studii sau experienta, se ofera bani frumosi, trebuie doar sa vrei sa muncesti
Ultimele NOUTATI
5 accesorii de iarna pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina
7 sfaturi pentru incalzirea masinii corect in zilele recile – greseala pe care o fac multi
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate
Cauti personal pentru firma ta? Descopera aceste 5 intrebari neasteptate pe care orice angajator ar trebui sa le puna in interviuri
Cate tipuri de credite bancare exista si care e diferenta dintre ele? Ipotecar, de nevoi personale, imobiliar?
Partenerii nostri
Proiect - salariatii ar putea beneficia de doua zile libere PLATITE pentru a merge la medic
Declaratie pe proprie raspundere cu privire la functia de baza - MODEL
Salariat care a plecat in concediu de odihna, fara sa depuna cerere - PROCEDURA
Aspecte juridice critice in imbunatatirea managementului fortei de munca
Cele mai importante reglementari pentru institutiile de credit in 2024
Salariatul nu este apt pentru locul de munca: "Suntem obligati sa ii oferim alt post in firma?"
Te-ar putea interesa si
Nu pleca pe drum fara a face asta! 5 recomandari esentiale pentru sofatul iarna
Cel mai bun anunt de angajare in 2024. Cum sa il scrii, ca sa atragi numai candidati de calitate