Ce poti face intr-o asemenea perioada pentru a o depasi cu bine? Cum poti evita scaderea afacerii, gandindu-te chiar la dezvoltarea acesteia?
Solutii sunt – se stie ca si in perioadele de criza exista o serie de companii care reusesc isi creasca afacerile. Aceste solutii implica multa munca, dar si creativitate, dorinta de reinventare si gasirea unor variante de multe ori out of the box.
Totul incepe insa cu o baza solida. Suntem parte a unei societati si depindem – atat individual, cat si prin afacerile noastre – de cei din jurul nostru pentru a progresa. In cazul unui business, cei din jur inseamna atat clientii nostri, cat si partenerii de afaceri – cei cu care avem incheiat un parteneriat, dar si furnizorii, subcontractorii, colaboratorii, celelalte firme cu care interactionam.
In aceasta perioada, avem nevoie mai mult ca oricand informatii actualizate privind comportamentul de plata al partenerilor. Cunoscandu-l, vei putea sa iei masurile adecvate si decizii informate in legatura cu business-ul tau. Vei minimiza in acest fel expunerea organizatiei la riscuri financiare, legale sau operationale.
Care sunt datele financiare importante, pe care ar trebui sa le cunosti in legatura cu partenerii tai?
Vei intelege tendinta evolutiei unei companii analizandu-i indicatorii financiari esentiali. De exemplu, indicatorii de lichiditate te vor ajuta sa intelegi care este capacitatea partenerilor tai de a-si plati datoriile pe termen scurt. Compania analizata va utiliza creantele, stocurile sau depozitele bancare in acest scop. Cand studiezi raportul, arunca o privire asupra lichiditatii curente (cel mai utilizat dintre indicatori), dar si asupra lichiditatii operationale, a celei imediate sau a lichiditatii de numerar.
Indicatorii de profitabilitate te vor ajuta sa intelegi cat de eficient isi utilizeaza compania resursele pentru a fi profitabila. Alti indicatori financiari importanti sunt cei de solvabilitate, care indica ce capacitate are compania de a-si acoperi datoriile pe termen lung si dobanzile.
Alte date financiare ale firmelor partenere important de analizat sunt bilantul contabil sau contul de profit si pierdere. Datele cu privire la datoriile unei firme la bugetul de stat sau prezenta acesteia in Centrala Incidentelor de Plati te vor ajuta, de asemenea, sa intelegi mai bine care este riscul de neincasare asociat unei firme partenere.
Cu rapoartele InfoQuick ai acces simplu si rapid la datele financiare ale partenerilor tai
Verifica datele financiare ale firmelor partenere – fie ca vorbim despre clienti, parteneri sau furnizori, cu ajutorul rapoartelor InfoQuick.
Vei primi un raport complex, care te va ajuta sa intelegi care sunt riscurile ca partenerii tai sa intre in incapacitate de plata. Daca este cazul, vei putea adopta din timp masuri de precautie, pentru ca afacerea ta sa nu aiba de suferit. Ai in acest fel mai multa incredere in succesul pe termen lung al colaborarilor incheiate.
Pentru a primi un raport gratuit cu date despre firma ta sau despre o companie cu care colaborezi, iti poti face un cont pe site-ul InfoQuick.ro.
Ultimele NOUTATI
Abonamentul Enayati Medical City nu te lasa singur nici in vacanta. Acces rapid la medici si ghidare in sistemul medical, oriunde te-ai afla
V-ati declarat corect la Fisc toate veniturile personale? Stilul dvs. de viata este conform cu aceste venituri?
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri
Europa, mai bogata ca niciodata! UE anunta un buget istoric pentru anii urmatori, de 2 trilioane de euro
Controale, litigii si blocaje contractuale: riscurile juridice reale pentru companii in contextul noilor masuri fiscale. Recomandarile avocatilor pentru companiile romanesti
Partenerii nostri
Nulitatea unei clauze din contractul colectiv - prevederi legale si renegocierea CCM
Instructiuni proprii SSM pentru lucrul in echipa - [MODEL] si prevederi legale
Declaratia 394: Termenul de depunere in iulie si studiu de caz pentru completare fara erori
Recipisa: Ce este, la ce foloseste si exemplu practic pentru contabili
Te-ar putea interesa si
Meseria de Operator Introducere, Validare si Prelucrare Date: Poarta catre un viitor profesional digitalizat
Contabilii atentioneaza ca ANAF cere informatii fara temei legal. Recomandari pentru mediul de afaceri