Clasamentul MAGNATILOR lumii, in zorii lui 2022: cine are cei mai multi bani si, mai ales, DE UNDE
top miliardariavere elon muskavere jeff bezos
In toata lumea, exista mai multe clasamente ale celor mai bogati oameni. Acuratetea acestora este data doar in cazul miliardarilor ale caror companii sunt listate la bursele de valori. Astfel, creste valoarea actiunilor, creste si averea. Scade valoarea actiunilor, scade si averea.
Astfel, aceasta nu este una efectiva,
miliardele vehiculate de presa nu sunt in conturi, ci sunt date de pretul de piata al actiunilor.
De aceea se si intampla, cum este cazul lui Elon Musk, ca miliardarii sa vand din actiuni tocmai pentru a avea lichiditati din care sa-si plateasca taxele si impozitele.
Conform Bloomberg Billionaires Index, in 2022, cei mai bogati 10 oameni de afaceri din lume au fiecare o avere de peste 100 de miliarde dolari.
Bloomberg Billionaires Index este actualizat la sfarsitul fiecarei zile de tranzactionare pe bursa din New York.
Iata care sunt cei mai bogati oameni din lume:
Elon Musk - 270 miliarde dolari
In 2021, pretul actiunilor Tesla a crescut cu aproximativ 60%, iar compania a ajuns la o capitalizare de piata de 1 trilion de dolari pentru prima data in octombrie. Musk a vandut recent milioane de actiuni Tesla pentru a plati o taxa de 12 miliarde de dolari asociata unui pachet de optiuni pe actiuni pe care l-a primit in 2012.
Jeff Bezos - 192 miliarde dolari
Fondatorul Amazon si-a sporit averea cu 5 miliarde dolari. El a renuntat la functia de CEO al Amazon in iulie pentru a se concentra pe proiectul Bezos Earth Fund, pe compania sa care construieste navele spatiale Blue Origin si pe celelalte afaceri pe care le are precum The Washington Post si Amazon Day 1 Fund.
Bernard Arnault - 178 miliarde dolari
Seful conglomeratului LVMH, care detine marci precum Louis Vuitton, Christian Dior si Givenchy, a adaugat 61 de miliarde de dolari la averea sa in 2021 si este cel mai bogat om din Europa.
Bill Gates - 138 miliarde dolari
Averea lui Gates continua sa creasca, in principal, datorita performantei actiunilor Microsoft, dar si ca urmare a plasamentelor facute prin fondul sau de investitii Cascade Investment.
Larry Page - 128 miliarde dolari
Co-fondatorul Google si-a sporit averea cu 47 de miliarde dolari datorita performantei companiei Alphabet, care a depasit, in noiembrie 2021, valoarea de 2 trilioane dolari. Page nu mai este CEO al Alphabet, dar ramane membru al conducerii companiei care administreaza cel mai folosit motor de cautare.
Mark Zuckerberg - 125 miliarde dolari
Mark Zuckerberg si-a crescut averea cu 24 de miliarde dolari anul trecut. Zuckerberg detine direct 13% din actiunile Meta, compania-mama a Facebook si Instagram, si ocupa functia de director general.
Sergey Brin - 124 miliarde dolari
Averea celuilat co-fondator al Google a crescut cu 45 de miliarde dolari, depasind, in premiera, 100 de miliarde. Sergey Brin detine aproximativ 38 de milioane de actiuni Alphabet.
Steve Ballmer - 120 miliarde dolari
Fostul CEO Microsoft si proprietar al clubului de baschet Los Angeles Clippers este cu 41 miliarde dolari mai bogat. Averea sa a beneficiat de scumpirea cu 50% a actiunilor Microsoft.
Warren Buffett - 109 miliarde dolari
Warren Buffet, in varsta de 91 de ani, si-a adaugat 21 de miliarde de dolari la averea sa in 2021. Buffett este presedintele Berkshire Hathaway (BH), o companie care, la randul sau, detine o multitudine de firme de asigurari, constructii, mobila si transporturi, si are actiuni la Bank of America, Coca-Cola, American Express si Kraft Heinz. Dupa ani de zile in care Buffett nu s-a atins de investitii in companii IT, acum, Apple a ajuns sa reprezinte cea mai mare investitie in portofoliu Berkshire Hathaway.
Larry Ellison - 107 miliarde dolari