Cea mai importanta veste pe care o anunta ING Bank acum se refera la posibilitatea de a retrage numerar de la ATM fara card, tranzactia urmand sa se poata face prin intermediul unui cod generat prin aplicatia de internet banking. Noua optiune de retragere de numerar cu cod generat va fi comisionata doar in cazul clientilor ING care nu au venituri recurente, comisionul fiind stabilit la 5 lei pe tranzactie. Este important de mentionat ca prin acest serviciu, clientii vor putea retrage un total de 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe luna!
Odata ce Regulamentul european 518/2019 a intrat in vigoare, bancile sunt obligate sa aduca nivelul comisioanelor pentru plati si transferuri in euro la nivelul celor aferente pentru operatiunile in moneda nationala. Cei de la ING Bank nu sunt singurii care au luat deja decizia de a anunta modificarea comisioanelor, oficialii BCR anuntand recent o serie de modificari similare. Noile modificari anuntate acum de cei de la ING Bank vor intra in vigoare incepand cu aceasta iarna, din data de 15 decembrie.
ING Bank percepe comisioane clientilor sai, in functie de veniturile recurente ale acestora. Mai exact, prin venituri recurente se intelege orice incasare in conturile deschise la ING Bank din salarii, pensii, chirii de cel putin 700 de lei/luna/cont. Pentru ca aceste incasari sa fie considerate venituri recurente, este important ca veniturile sa intre in contul clientului pentru cel putin trei luni consecutive. De asemenea, clientii trebuie sa stie ca nu sunt luate in considerare in acest caz nici transferurile intre conturile proprii si nici veniturile din jocuri de noroc.
Dupa ce aceste modificari vor intra in vigoare, comisionul la transferurile interbancare in euro prin Home Bank va deveni 0, in comparatie cu 0.15%, minimum 50 de lei. Este insa important de precizat ca acelasi comision va fi de 5 lei dupa data de 15 decembrie in cazul clientilor fara venituri recurente. De asemenea, comisionul pentru retragerile de numerar din strainatate va scadea de la 18 la 5 lei pentru cei fara venituri recurente, ramanand 0 pentru clientii cu venituri recurente.
In continuare, comisionul de retragere numerar de la ATM-urile ING Bank si de la cele ale altor banci va ramane 0 pentru clientii cu venituri recurente. In schimb, in cazul clientilor care nu incaseaza venituri recurente prin ING, comisionul de retragere numerar de la ATM-uri va creste de la 3 la 5 lei. De asemenea, comisionul pentru transferurile interbancare in lei va ramane 0 pentru clientii cu venituri recurente, crescand insa la 5 lei pentru cei fara venituri recurente la ING.
In cele din urma, incepand cu aceeasi data de 15 decembrie, clientii ING vor avea niste limite pentru retragerile de numerar. Mai exact, un client al ING Bank nu va putea retrage mai mult de 15.000 de lei intr-o zi. Totodata, banca mai introduce si o limita de 300.000 de lei pe an calendaristic!
Ultimele NOUTATI
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea