ING Bank a anuntat recent o serie de modificari importante privind practicile sale bancare in Romania, modificari care au fost deja puse in practica incepand cu prima zi a lunii mai. Printre cele mai importante modificari se numara cateva bonusuri de dobanda la depozite, valabile doar patru luni, interdictia de constituire a depozitelor in euro si plafonarea unei sume maxima pe care clientii ING o pot depune in conturile deschise la banca.
Indiferent despre ce cont de economii este vorba, toate se bucura de o crestere de dobanda incepand din aceasta luna. Mai exact, vorbim despre o crestere de dobanda de la 0.4% la 0.75% atat pentru Contul de Economii, cat si pentru Contul de Economii pentru copii.
De asemenea, va fi aplicata o dobanda speciala de 3% pe an la Depozitul Bonus, pentru primele patru luni, in cazul in care contul este deschis pana la data de 31 mai 2022. Cu aceasta ocazie aflam si ca Depozitul Bonus a revenit in aplicatia de internet si mobile banking a celor de la ING cu aceasta oferta de 3% pentru primele patru luni. Banii pot fi scosi si inainte de scadenta fara a pierde dobanda acumulata intre timp. Dupa cele patru luni, banii se intorc in contul ING Economii, iar dobanda revine la nivelul de dobanda aferent contului ING Economii de la acel moment.
O alta noutate importanta pe care o anunta ING Bank in Romania se refera la interdictia depozitelor in euro. Aceasta decizie vine dupa ce reprezentantii ING anuntau in urma cu cateva luni adoptarea in tara noastra a unei dobanzi negative la euro. In cele din urma, banca olandeza a decis sa nu mai permita deloc clientilor romani sa faca depozite in euro, indiferent de suma. Clientii ING Bank pot efectua plati in euro direct cu un card atasat unui cont in lei, banca aplicand acelasi curs de schimb valutar ca pentru o tranzactie de schimb valutar efectuata prin Home’Bank.
In cele din urma, ING Bank mai anunta ca incepand din luna mai, clientii au voie sa mai aiba un singur cont curent in lei si in fiecare alta valuta disponibila. Totodata, suma tuturor disponibilitatilor banesti nu trebuie sa depaseasca pragul de 5 milioane de lei, adica aproximativ 1 milion de euro. In cazul in care aceasta limita este depasita, banca olandeza precizeaza ca isi rezerva dreptul sa solicite retragerea sau transferul surplusului la alte banci sau chiar sa intrerupa relatiile cu clientul.
Citeste si: CEC BANK, anunt de ultima ora pentru toti clientii: care sunt noile avantaje si beneficii oferite
Ultimele NOUTATI
Se scumpesc vacantele! Paradoxal, s-ar putea sa fie mai scump sa mergi la Constanta decat in Grecia sau Italia
Ce se intampla cu prosumatorii din Romania dupa 1 iulie? Raspunsuri oficiale de la ANRE
Tik Tok si-a infiintat subsidiara in Romania. Nici nu e de mirare, romanii sunt campioni la cadouri si tap-tap
Lectie de economie predata in mare stil de Polonezi - de la saracie similara Romaniei postdecembriste, la cea mai mare economie din Estul Europei
Cati bani are, de fapt, Jeff Bezos si ce si-ar putea cumpara daca ar vrea sa-i cheltuiasca pe toti?
Partenerii nostri
Ce software de gestiune sa alegi pentru restaurant in functie de specificul locatiei
Scoatere din gestiune marfa deteriorata: 4 intrebari la care trebuie sa cunosti raspunsul
Depunere incompleta SAF-T: Cine raspunde si cum se remediaza situatia?
Te-ar putea interesa si
Tik Tok si-a infiintat subsidiara in Romania. Nici nu e de mirare, romanii sunt campioni la cadouri si tap-tap
Lectie de economie predata in mare stil de Polonezi - de la saracie similara Romaniei postdecembriste, la cea mai mare economie din Estul Europei