Joburile in banca vor fi un vis frumos, dupa pandemie: ce beneficiu vor avea angajatii
telemunca bancitelemunca ingavantaje telemunca
In aproape doi ani de pandemie, nu numai angajatii au prins gustul telemuncii, adica al lucrului de acasa sau din alta parte numai de la biroul angajatorului nu, ci si companiile.
De ce ar da ele cu piciorul ocaziei de a nu mai plati
chirii pentru spatii mari, facturi mai mari la utilitati?
De ce sa nu-si lase angajatii sa lucreze de la distanta platind ei insisi energia lor electrica, gazele, intretinerea? De ce nu i-ar lasa sa-si uzeze echipamentele lor informatice si chiar canapelele din care muncesc pentru firma?
La atat de multe avantaje pentru angajator, este de mirare cum multi dintre ei mai cheama pe cineva la sediul firmei.
Un exemplu de companie care a inteles ca are mai mult de castigat daca-si lasa salariatii sa munceasca de la distanta sau daca opteaza pentru sistemul hibrid este banca olandeza ING.
Aceasta intentioneaza sa implementeze modelul de lucru hibrid odata cu ridicarea restrictiilor impotriva pandemiei.
Steven van Rijswijk, directorul executiv al ING a explicat ca banca isi propune ca oamenii sa petreaca aproximativ 50% din timpul de lucru la birou si 50% acasa.
Angajatii s-au intors cu greu la sediile bancilor
Companiile din intreaga lume s-au confruntat cu dificultatea readucerii personalului la birou din cauza tulpinii omicron.
Bancile din SUA au fost printre cei mai mari sustinatori ai lucrului de la birou, in timp ce suratele lor europene au ales un sistem mai flexibil pentru a-si tine angajatii motivati.
In cazul ING, in plin val al cincilea al pandemiei, 80% dintre angajati lucreaza de acasa.
Banca a experimentat lucrul hibrid la mijlocul anului 2021, revenirea partiala la birou fiind perceputa in termeni foarte buni, potrivit lui van Rijswijk.
Marile impedimente in calea telemuncii de succes sunt ca nu toti anagajtii au locuinte care se preteaza muncii, conditiile de angajare si tipul de munca pe care un angajat il desfasoara.