Se spune ca daca iti schimbi felul de a gandi ai o sansa foarte mare de a iti schimba si viata. Autor al best-seller-ului german Geldrichtig, milionarul Phillip J. Muller sustine ca diferenta dintre un om simplu si un om extrem de bogat este facuta de viziunea acestuia cu privire la ce inseamna de fapt sa fii un om bogat. In cartea sa, Muller transmite ca orice persoana se poate imbogati daca invata inainte de toate sa gandeasca asemenea unei persoane bogate. Uite 6 reguli enuntate de Phillip Muller de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa te imbogatesti!
Phillip Muller spune ca pentru a deveni milionar trebuie mai intai sa adopti mentalitatea unui consumator constient, care se intreaba mereu daca ceea ce vrea sa isi cumpere este ceea ce are nevoie si ceea ce vrea cu adevarat. Muller da cateva exemple clare din viata de zi cu zi cand vorbeste de economisire, facand referire spre exemplu la oamenii care prefera sa dea in fiecare zi 15 sau 20 de lei pe o cafea in drumul spre job in loc sa si-o aduca de acasa. Schimbarea unor obiceiuri simple te poate ajuta sa pui bani deoparte!
“Nu iti cumpara nimic ce nu iti poti permite!” este regula de baza pe care Phillip Muller o recomanda in cartea sa. Milionarul sustine ca multi oameni ajung sa se indatoreze fara rost, fiind dependenti de placerea de moment de a face o achizitie. Muller le recomanda tuturor oamenilor care vor sa se imbogateasca sa se intrebe mereu inainte de a cumpara ceva daca chiar au nevoie de acel obiect. In cele mai multe cazuri este vorba doar despre niste capricii!
Evalueaza intotdeauna situatia in care te regasesti inainte de a cauta o solutie rapida pentru a iti rezolva o problema sau pentru a iti plati o datorie! Daca nu faci asta, risti sa intri in probleme si mai mari, sa iti creezi noi datorii doar pentru a scapa de cele vechi si asa mai departe. In cazul in care ai datorii, jumatate din incasarile pe care le ai ar trebui sa se indrepte catre cei carora ai sa le dai bani!
Nu vrei sa fii bagat in aceeasi oala cu toti ceilalti datornici, nu-i asa?! Phillip Muller le recomanda celor care au diverse datorii sa adopte un stil proactiv si sa ia legatura cu creditorii din timp. Este mai bine sa recunosti ca nu ai banii pentru a iti plati datoriile decat sa te trezesti cu creditorii la usa ta.
Crezi ca daca vei conduce o masina de lux si te vei duce intr-o vacanta scumpa vei deveni automat milionar?! Nimic mai gresit, aceste semne de bogatie nu au nimic de-a face cu mentalitatea unui om instarit. Nu vei deveni milionar cheltuindu-ti banii pe haine de lux si pe vacante exotice, asa ca renunta la asemenea obiceiuri pana nu vei ajunge la o libertate financiara care sa iti permita toate aceste lucruri!
Tentatia este mare de cele mai multe ori, indiferent despre ce fel de tentatii vorbim. Daca stii ca nu te poti controla atunci cand intri intr-un magazin de haine, mai bine stai cat mai departe de acel magazin. Daca stii ca nu ai control atunci cand faci cumparaturi online, nu ar fi rau deloc sa iti setezi o limita la card pentru a nu mai face excese!
Citeste si: Piata noastra de capital se misca bine, dar ne asteapta un an tensionat. Ce trebuie sa stie investitorii si cei care vor sa faca pasul spre bursa
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung