Ai crede ca achizitionarea unui apartament este varianta mai economica, dar construirea unei case de la zero poate fi surprinzator de avantajoasa. Chiar si din punct de vedere financiar. Gandeste-te la o casa de 140 mp utili, poti sa obtii exact ceea ce iti doresti in loc sa faci eforturi pentru a te adapta la un spatiu deja existent.
O casa cu parter si etaj intr-un loc linistit, nici prea aproape si nici prea departe de zgomotul si agitatia marilor orase, reprezinta un vis pe care multi oameni il au. Nu vorbim despre nimic extravagant, ci despre un camin cu cateva camere si un living suficient de spatios incat sa simti ca traiesti la casa. Te-ai putea gandi la prima vedere ca ridicarea unei astfel de case nu poate fi sub nicio forma prea ieftina, nu-i asa?! Ei bine, nici nu este ieftina, insa s-ar putea dovedi o solutie mai avantajoasa din punct de vedere financiar in fata ideii de achizitionare a unui apartament cu o suprafata similara.
In plus, in aceasta situatie nu vorbim doar despre factorul financiar. Construirea propriei case inseamna libertate totala in design si spatiu. Poti crea o locuinta care sa corespunda exact nevoilor si gusturilor tale. Fie ca iti doresti un spatiu amplu pentru familie, un birou confortabil sau o gradina generoasa, iti poti transforma visul in realitate.
Pentru a iti construi o casa de dimensiuni medii, costurile pot parea considerabile. La o estimare initiala, vei avea nevoie de cel putin 400.000 RON (putin peste 80.000 de euro). Acest pret se poate modifica in functie de dimensiunea casei, specificatiile terenului si alte criterii care pot influenta costurile finale.
Construirea unei case de la zero necesita o investitie considerabila, insa aceasta aduce libertatea si satisfactia de a avea un spatiu creat exact pe preferintele si nevoile tale. Potrivit unei analize realizate de specialistii de la necesit.ro, costurile unei astfel de constructii la rosu s-ar ridica la aproximativ 52.000 de euro. In schimb, constructia la cheie ar ajunge la un pret total de putin sub 100.000 de euro. In aceasta suma sunt incluse atat costurile constructiei in sine, cat si alte cheltuieli necesare: racordarea la utilitati, taxele pentru obtinerea autorizatiei de constructie si pretul proiectului.
Te-ar putea interesa si: Top 7 idei de a decora casa pentru Craciun fara a cheltui o avere
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung