Ai crede ca achizitionarea unui apartament este varianta mai economica, dar construirea unei case de la zero poate fi surprinzator de avantajoasa. Chiar si din punct de vedere financiar. Gandeste-te la o casa de 140 mp utili, poti sa obtii exact ceea ce iti doresti in loc sa faci eforturi pentru a te adapta la un spatiu deja existent.
O casa cu parter si etaj intr-un loc linistit, nici prea aproape si nici prea departe de zgomotul si agitatia marilor orase, reprezinta un vis pe care multi oameni il au. Nu vorbim despre nimic extravagant, ci despre un camin cu cateva camere si un living suficient de spatios incat sa simti ca traiesti la casa. Te-ai putea gandi la prima vedere ca ridicarea unei astfel de case nu poate fi sub nicio forma prea ieftina, nu-i asa?! Ei bine, nici nu este ieftina, insa s-ar putea dovedi o solutie mai avantajoasa din punct de vedere financiar in fata ideii de achizitionare a unui apartament cu o suprafata similara.
In plus, in aceasta situatie nu vorbim doar despre factorul financiar. Construirea propriei case inseamna libertate totala in design si spatiu. Poti crea o locuinta care sa corespunda exact nevoilor si gusturilor tale. Fie ca iti doresti un spatiu amplu pentru familie, un birou confortabil sau o gradina generoasa, iti poti transforma visul in realitate.
Pentru a iti construi o casa de dimensiuni medii, costurile pot parea considerabile. La o estimare initiala, vei avea nevoie de cel putin 400.000 RON (putin peste 80.000 de euro). Acest pret se poate modifica in functie de dimensiunea casei, specificatiile terenului si alte criterii care pot influenta costurile finale.
Construirea unei case de la zero necesita o investitie considerabila, insa aceasta aduce libertatea si satisfactia de a avea un spatiu creat exact pe preferintele si nevoile tale. Potrivit unei analize realizate de specialistii de la necesit.ro, costurile unei astfel de constructii la rosu s-ar ridica la aproximativ 52.000 de euro. In schimb, constructia la cheie ar ajunge la un pret total de putin sub 100.000 de euro. In aceasta suma sunt incluse atat costurile constructiei in sine, cat si alte cheltuieli necesare: racordarea la utilitati, taxele pentru obtinerea autorizatiei de constructie si pretul proiectului.
Te-ar putea interesa si: Top 7 idei de a decora casa pentru Craciun fara a cheltui o avere
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate, pe parcusul unui an?
Actiuni de motivare non-financiara a salariatilor - ce pot face angajatorii?
Ministerul Muncii: 55% dintre persoanele cu dizabilitati sa fie angajate pana in 2027
Posta Romana a inceput distribuirea scrisorilor de informare cu privire la amnistia fiscala
Nota de creditare primita in SPV: se inregistreaza in contabilitate?
TVA de 9% pentru hrana albinelor. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"