Iar aplicatiile mobile sunt o modalitate perfecta de a ajunge la clientii tai, de a tine legatura cu ei si de a-i determina sa cumpere mai mult. Pentru ca pana la urma, la asta se rezuma orice afacere: profit.
In articolul pe care urmeaza sa il citesti vom vorbi despre crearea de aplicatii mobile, mai exact despre design-ul acestora. Doua aspecte care nu pot fi evitate sunt UI-ul (User Interface) si UX-ul (User Experience). De fapt, cu si de la ele incepe totul. Asa ca e cat se poate de important sa intelegi aceste doua concepte si toate aspectele lor inainte sa incepi sa dezvolti o aplicatie mobila.
Responsive
Notiunea de responsive a devenit o parte esentiala in crearea si proiectarea aplicatiilor mobile. Nu poti sa eviti acest aspect pentru ca orice aplicatie ai dezvolta, ea va trebui sa arate si sa functioneze bine pe orice dimensiune de ecran. Iar cand spunem dispozitive mobile, nu ne referim doar la smartphone-uri, ci si la tablete. Dimensiunea ecranului variaza de la un dispozitiv la altul si, de asemenea, mai sunt doua moduri in care aplicatia ta va fi vizualizata: portret si peisaj. Asa ca design-ul trebuie sa ia in considerare si acest aspect.
Ciclicitate
Cand creezi design-ul unei aplicatii mobile, urmeaza intregul ciclu de creatie fara a sari vreun pas. Incepe cu prototiparea si apoi continua cu testarea, analizarea si perfectionarea tuturor optiunilor care se vor asigura ca utilizatorii tai vor continua sa iti foloseasca aplicatia. Ai grija sa le asiguri un sentiment de satisfactie si totul sa fie destul de clar incat clientul sa ramana cu un sentiment placut si sa nu se piarda in optiuni.
Simplitate
O vorba din popor spune: “Mai bine putin si bun decat mult si prost”, iar asta se aplica si in cazul design-ului unei aplicatii mobile. Asa ca e foarte important sa stii ce vrei sa arati si ce vrei sa ascunzi sau ce optiuni vor fi folosite mai mult. Asta te va ajuta sa ii oferi utilizatorului o experienta usoara si placuta de navigare si vei evita frustrarile generate de prea multe iconite, text, butoane sau poze. Cu toate acestea, simplitatea nu inseamna neaparat un design minimalist. Nu inseamna decat ca utilizatorul trebuie sa isi termine treaba in cat mai putini pasi cu putinta.
Rapiditate
Aici ne referim la scrolling si la faptul ca atunci cand faci asta pentru prea mult timp, aplicatia va crea frustrari iar utilizatorul se va enerva si isi va pierde rabdarea. Asa ca ai grija ca design-ul sa fie conceput in asa fel incat clientul sa nu fie nevoit sa scrolleze pentru minute in sir. Asta il va face sa se piarda in continut si sa renunte, in final, la a-ti mai folosi aplicatia.
Ultimele NOUTATI
StartDecor pregateste cel mai mare eveniment al anului: „Black Friday-ul covoarelor”
In industria serviciilor pentru afaceri, angajatii au prioritati diferite in functie de varsta
Firmele romanesti dau de pamant cu amnistia fiscala si acuza ca legea care te scapa de datoriile la ANAF nu e corecta cu antreprenorii cinstiti
Partenerii nostri
Salariatului i se desfiinteaza postul, desi firma merge bine. Are dreptul sa conteste masura?
Reguli privind disciplina muncii. Activitati strict INTERZISE la locul de munca
Coasigurati. Domiciliul persoanelor aflate in intretinerea contribuabilului
Inventarul intermitent: in ce consta si care este monografia contabila pentru un restaurant
Examen Consultant Fiscal: conditiile de participare, tematica, bibliografia si taxa de inscriere
Amnistia fiscala: Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a beneficia de facilitatile fiscale
Te-ar putea interesa si