Manager.ro hands-on: Nokia Lumia 710, un campion caruia nu-i place sa iasa in evidenta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Manager.ro hands-on: Nokia Lumia 710, un campion caruia nu-i place sa iasa in evidenta Manager.ro hands-on: Nokia Lumia 710, un campion caruia nu-i place sa iasa in evidenta
de Manager.ro la 31 Mai. 2012
Urmareste-ne pe Google News
manager.ronokianokia lumia 710lumia 800

Am testat recent Nokia Lumia 800 si am ramas placut impresionat. Am scris atunci ca terminalul demonstreaza faptul ca Nokia merita o a doua sansa. Dupa ce m-am "jucat" doua saptamani cu Lumia 710, am devenit convins de acest lucru.

Lumia 710 este "fratele mijlociu" din gama Lumia, care mai include modelele Lumia 900, Lumia 800 si Lumia 610. Are un pret semnificativ mai mic decat cel al Lumia 800, insa diferentele dintre cele doua telefoane nu sunt atat de mari pe cat ne-am astepta. Dupa parerea mea, singurul avantaj clar al Lumia 800 este designul mult mai ingrijit si reusit. Ar mai fi faptul ca Lumia 800 are o camera de 8 MP, iar Lumia 710 una de 5 MP. Oarecum neasteptat pentru mine, camera de pe Lumia 710 este mai buna. 
 
DESIGNUL. Nu te da pe spate si nici nu atrage privirile celor din jur, insa telefonul arata bine. Nu este la fel de bine inchegat ca Lumia 800. Exista un spatiu sesizabil intre marginea displayului si carcasa. La Lumia 800 aceasta imbinare aproape ca nici nu se observa.


Mai mult, la modelul pe care l-am testat, carcasa se tot deschidea in partea din stanga atunci cand tineam telefonul in buzunarul de la pantaloni. Nu stiu daca este o problema extinsa sau una care afecteaza telefonul testat, care a trecut prin multe maini inainte sa ajunga la mine. 
 
Partea din spate a carcasei, realizata din plastic cauciucat rezistent la zgarieturi, este detasabila, pentru acces la baterie si slotul pentru cartela microSIM. Faptul ca bateria poate fi schimbata usor in caz de nevoie este un avantaj. 
 
Terminalul dispune in coltul din dreapta-jos de o "agatatoare", lucru mai rar intalnit la smartphone-urile moderne. Unii utilizatori vor gasi acest element binevenit si vor pune acolo sa atarne un "papitoi", dar altii, ca mine, il vor ignora total. 
 
Telefonul nu dispune de slot pentru card microSD. Astfel, memoria interna de 8 GB nu poate fi extinsa. 
 
Partile laterale ale telefonului sunt incadrate de o banda din plastic negru lucios. Utilizatorii trebuie sa aiba grija atunci cand baga mufa de incarcare, mai ales in spatiile luminate slab, deoarece risca sa zgarie acest plastic.  
 
Mai este un aspect important de punctat aici. Cele trei butoane standard (back, home si search) de care dispune orice telefon Windows Phone sunt fizice in cazul Nokia Lumia 710. La inceput apasarea lor necesita efort si este dificila pentru cineva obisnuit cu butoane care raspund la simpla atingere. Avantajul, in cazul Lumia 710, este ca iti mai dezvolti putin musculatura la mana. Glumeam!
 
ECRANUL. Este TFT si are o diagonala de 3,7 inci (rezolutie de 480 x 800 pixeli). Sticla Gorilla Glass cu care este acoperit il face foarte rezistent la zgarieturi. Durabilitatea sa este mai mare decat cea a unor ecrane (acoperite si ele cu Gorilla Glass) intalnite pe telefoanele Android, care, dupa o vreme, se zgarie. Telefonul testat, desi a trecut prin multe maini, nu prezenta nicio zgarietura pe display. 
 
Desi culorile afisate de ecranul TFT-ul Lumia 710 nu sunt la fel de vii ca cele afisate pe AMOLED-ul de pe Lumia 800, prefer prima tehnologie. Timpul de raspuns este mai scurt si nici nu apare un fenomen deranjant pe care l-am intalnit la AMOLED: atunci cand dai scroll rapid la ecran, textul afisat "curge" putin precum cerneala proaspata folosita in exces pe o foaie. 
 
CAMERA. Daca vrei sa faci poze foarte reusite, iti cumperi un aparat foto bun. Daca vrei sa faci poze bune, camera de 5 megapixeli de pe Lumia 710 este tot ceea ce iti trebuie. Imaginile ies cel mai bine in conditii de luminozitate medie spre ridicata. Camera de pe Lumia 710 (inregistreaza video la calitate 720p@30fps) este mai buna decat cea de 8 MP de pe Lumia 800, in opinia mea.  
 
Poza facuta cu Lumia 710 
 
Poza facuta cu Lumia 800


CONECTIVITATE.
Terminalul are cablu de date separat de cel al incarcatorului. Dispune de elementele standard: slot audio universal de 3,5 mm, Wi-Fi si Bluetooth. 
 
SISTEMUL DE OPERARE. Recunosc, mi-a placut Windows Phone 7 inca de la lansare. Versiunea "Mango" instalata pe Lumia 710 dispune de peste 500 de imbunatatiri si functii noi, comparativ cu WP7.  Am folosit telefonul timp de doua saptamani cu circa 50 de aplicatii instalate si nu s-a blocat niciodata, dovada ca platforma Microsoft si procesorul de 1,4 GHz isi fac bine treaba. 
 
Browserul Internet Explorer functioneaza bine si este rapid, insa parca se simte nevoia unei alternative reale, cu mai multe optiuni si grafica, care, deocamdata, nu exista in magazinul virtual de aplicatii Windows Phone Marketplace. Programele de navigare disponibile precum Surf Cube sau Surfy nu sunt, in opinia mea, capabile sa inlocuiasca IE. 
 
BATERIA. Desi este de doar 1.300 mAh, are o autonomie de circa 24 de ore in regim de utilizare normala (putin YouTube, putin citit pe net, putin Facebook s.a.). Nokia Lumia 710 este smartphone-ul cu cea mai lunga durata de viata a bateriei din cate am utilizat. Telefonul are avantajul ca dispune de ecran TFT care consuma mai putina energie. Daca folosesti terminalul doar pentru convorbiri si SMS-uri, bateria tine lejer 48 de ore. 
 
APLICATII. Nokia Lumia 710 vine cu cateva aplicatii Nokia preinstalate. Este vorba de serviciul de navigatie Nokia Drive, Contacts Transfer si We care. Contacts Transfer este ideal pentru cei care nu folosesc un serviciu de backup pentru contacte, precum Google Contacts sau Windows Live. 
 
Tastatura Windows Phone este una din cele mai bune si precise existente. Ofera performante similare cu cele ale SwiftX Key pentru Android.
 
Lista de aplicatii care merita instalate pe Lumia 710:
 
Nokia Drive - Bazat pe tehnologia Navteq, este de departe cel mai bun sistem de navigatie pe care l-am testat. Sunt disponibile pachet de harti pentru Romania si asistent vocal in limba romana. 
 
SkyDrive (Microsoft) - Serviciul de stocare online al Microsoft ofera 25 GB, gratuit. Pot fi incarcate acolo documente, imagini sau videoclipuri. Serviciul este foarte bine integrat in sistemul de operare, fiind foarte usor de accesat si utilizat. SkyDrive este echivalentul din lumea WP al Dropbox sau Box. 
 
Evernote - O aplicatie esentiala pentru cei carora le place sa ia notite si sa faca liste. Aplicatia arata mai bine si este mai organizata decat cea de Android. 
 
Free Ringtones - Mii de sonerii gratuite pentru telefonul tau Windows Phone la doar cateva atingeri de ecran distanta. 
 
Photosynth (Microsoft) - Permite realizarea de panorame din mai multe imagini. 
 
Nokia Music: Puteti cumpara milioane de piese din cataloagele marilor case de discuri, precum SonyBMG, Universal Music, EMI si Warner Music Group. Aplicatia poate fi utilizata si ca player muzical. 
 
Creative Studio (Nokia) - Aplicatie pentru editarea de imagini. Sunt disponibile efecte si filtre. Este echivalentul Pixlr-o-matic pentru Android. 
 
GReadr - Client de Google Reader simplu de utilizat si rapid. Permite trimiterea articolelor pe contul de Instapaper sau de Pocket (fostul Read it later). 
 
GDocs - Este una din cele mai frumoase aplicatii pentru Windows Phone pe care le-am folosit. Acest client de Google Docs este rapid si permite editarea documentelor. 
 
SoundHound si Shazam - Ambele programe populare pentru identificarea de muzica sunt disponibile, oficial, in Windows Phone Marketplace. 
 
Facebook (Microsoft) - Aplicatia arata foarte bine si ofera o experienta completa, insa este inceata. Recomand accesarea Facebook din browserul telefonului. Atat Facebook, cat si Twitter, sunt integrate in sistemul de operare Windows Phone. Astfel, distribuirea de continut pe cele doua retele de socializare online se face foarte usor. 
 
Alte aplicatii care imi plac: ConnectivityShortcuts, Bing Wallpaper, Draw Free!, Level, Stocks, Unit Converter, World Clock, Weather.
 
Ce vine in cutie:
 
- Incarcator prin USB
- Cablul de de date
- Setul de casti stereo
- Ghid de initiere rapida, Ghid pentru utilizator si brosura cu informatii despre produs
 
Puncte tari:

- Performante ridicate la un cost redus
- Autonomia foarte buna a bateriei
- Windows Phone este rapid si foarte usor de folosit
- Semnal puternic
- Camera foto capabila, desi este de doar 5 MP
 
Puncte slabe: 
 
- Nu poate fi folosit pe post de modem de internet pentru computer (internet tethering)
- Nu are camera frontala si nici LED pentru notificari
- Nu are sistem de management al fisierelor (file management)
- Probleme cu inchiderea capacului carcasei pe partea din stanga
 

Ultimele NOUTATI

Romanii cu salariul minim ar trebui sa aiba in banca macar 12.000 de lei economisiti
Economie

Romanii cu salariul minim ar trebui sa aiba in banca macar 12.000 de lei economisiti

today20 Apr. 2024
Tu stiai ca inca exista joburi interzise femeilor?  Vezi aici 6 meserii nepermise femeilor, in 2024
Afla...

Tu stiai ca inca exista joburi interzise femeilor? Vezi aici 6 meserii nepermise femeilor, in 2024

today20 Apr. 2024
Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro
Financiar-Bancar

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro

today20 Apr. 2024
Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea

today19 Apr. 2024
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro
Financiar-Bancar

Veste de milioane pentru toata lumea care s-a imprumutat in euro

today20 Apr. 2024
Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Cat de periculoasa e viata de sofer pe comunitate: ies bani, dar nu e o meserie pentru toata lumea

today19 Apr. 2024
ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x