Oricat de mult ne-am dori uneori sa mai eliminam tehnologia din viata noastra de zi cu zi, Google este unul dintre acele servicii de care nu ne putem lipsi sub nicio forma. Fie ca vrem sa aflam cum va fi vremea maine, sa cautam o reteta sau sa gasim informatii despre un anumit subiect, Google se dovedeste a fi intotdeauna prietenul nostru de nadejde. Exista insa si cateva situatii in care motorul de cautare se poate transforma insa intr-un adevarat dusman. Pentru a evita o asemenea situatie, trebuie sa stim care sunt lucrurile pe care nu ar trebui sa le cautam niciodata pe Google!
Istoricul cautarilor pe care le facem pe Google ne-ar putea baga in belele in cazul in care avem probleme cu autoritatile. In general, Politia are nevoie de un mandat pentru a solicita asemenea informatii despre un suspect, insa unele cazuri recente ne arata ca autoritatile au pot apela la anumite trucuri pentru a afla ce cautari a facut o anumita persoana prin intermediul motorului de cautare. Spre exemplu, autoritatile pot cere mai intai chiar celor de la Google numele persoanelor care au cautat un anumit cuvant cheie.
Un asemenea caz este cel al lui Michael Williams, un barbat american acuzat de infractiuni sexuale si arestat fiindca ar fi incendiat masina unui martor. Cum au facut autoritatile legatura intre incendiu si Williams? Ei bine, extrem de simplu, solicitand celor de la Google informatii despre utilizatorii care au cautat prin intermediul motorului de cautare adresa imobilului respectiv. Google s-a conformat si a furnizat autoritatilor IP-urile persoanelor care au cautat acea adresa. Una dintre aceste IP a fost legata in cele din urma de numarul de telefon al lui Michael Williams. Utilizand mai apoi inregistrarile convorbirilor telefonice, politistii au reusit sa identifice locatia barbatului.
Cautand informatii despre anumite subiecte sensibile pe Google, exista riscul ca si tu sa fii expus intr-un fel sau altul. Spre exemplu, ar fi indicat sa nu incerci sa cauti pe Google informatii despre cum sa construiesti o bomba artizanala sau despre cum sa confectionezi amfetamine. Facand asemenea cautari pe Google, adresa ta IP ar putea ajunge pe anumite liste pe care cu siguranta nu iti doresti sa ajungi! Si tine cont si de faptul ca aceste date raman stocate in serverele Google pentru totdeauna, chiar daca tu alegi sa le stergi mai devreme sau mai tarziu din istoric.
Citeste si: In atentia salariatilor care vor sa-si dea demisia! Cateva recomandari importante
Sursa foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
Ce supozitoare sunt bune pentru hemoroizi: solutii pentru reducerea inflamatiei si durerii
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii
Patronii romani fac afaceri dupa ureche. Doar 2 din 10 antreprenori romani au cultura antreprenoriala solida!
Studiu: Utilizarea AI la locul de munca creeaza riscuri complexe pentru organizatii
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Organizarea eficienta a documentelor in mediul juridic modern
Te-ar putea interesa si
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii