Un mic dejun sanatos iti poate imbunatati capacitatea de concentrare si memoria, ceea ce este esential atunci cand vrei sa faci fata unei zile solicitante. In acelasi timp, un mic dejun consistent te poate ajuta sa te simti mai calm si mai putin stresat.
Un sandvis bogat in proteine la micul dejun este o alegere excelenta pentru a incepe ziua cu energie si pentru a te simti satul mai mult timp. Consumul de proteine la micul dejun ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, prevenind astfel fluctuatiile de energie si pofta de dulce.
Omleta este un mic dejun foarte flexibil, putand fi preparat in foarte multe variante, in functie de preferinte. Avantajul principal este ca poti incerca mereu ceva nou si astfel poti profita de un mic dejun diversificat. Iata cateva idei de omleta:
Iaurtul este o alegere excelenta pentru micul dejun, oferind o combinatie de beneficii nutritionale. In primul rand este o sursa bogata de proteine si poate fi folosit in foarte multe retete. Este o sursa excelenta de calciu, esential pentru sanatatea oaselor si dintilor si contine culturi probiotice, care ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase.
Pentru a beneficia de proprietatile nutritionale ale iaurtului evita produsele cu adaos de zahar si cu arome articificale. De asemenea, alege intotdeauna ingrediente si topinguri naturale si sanatoase, fara un continut mare de zahar.
In timp ce micul dejun este esential pentru o zi plina de energie, o alimentatie sanatoasa nu se opreste aici. Este important sa mentii obiceiuri alimentare sanatoase si la celelalte mese pentru a te simti in forma pe tot parcursul zilei.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea