Care sunt noile norme in ceea ce priveste curatenia si igiena in localuri de tip HoReCa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Care sunt noile norme in ceea ce priveste curatenia si igiena in localuri de tip HoReCa
Care sunt noile norme in ceea ce priveste curatenia si igiena in localuri de tip HoReCa
de Redactia Manager la 09 Sep. 2022
Urmareste-ne pe Google News
curateniesolutii profesionaleigiena

Asigurarea curateniei si igienei in locaurile de tip HoReCa reprezinta un aspect esential in domeniul sanatatii publice. La nivel global, se incearca in mod constant reglementarea tuturor protocoalelor implicate in asigurarea acestui tip de curatenie, astfel incat sa se alinieze, in mod corespunzator, standardelor de siguranta fizica, in vederea preventiei diverselor potentiale pericole de ordin fizic, chimic si biologic are ar putea aparea.


Cerinte privind amenajarea, dotarile si curatenia localurilor HoReCa

Exista multe variabile care trebuie avute in vedere si care vizeaza atat amenajarea si dotarile unui local de tip HoReCa, cat si in ceea ce priveste solutii profesionale curatenie:

1. Unitatile sunt, de obicei, impartite in 3 arii: zona de depozitare, bucataria si o sala de mese pentru clienti;
2. Zona de depozitare ar trebui sa aiba o capacitate suficient de mare pentru a inmagazina ingredientele neambalate si pe cele ambalate si pentru a adaposti frigidere necesare pentru depozitarea separata a alimentelor crude si a celor gatite;
3. Bucataria (zona de pregatire) este locul in care are loc prepararea retetelor, atat calde, cat si reci, si unde se spala vasele, insa aceste zone trebuie sa fie separate;
4. Zona unde se consuma mancarea trebuie sa fie clar separata de celelalte zone;
5. Ar trebui sa existe o ventilatie optima sau aer conditionat;
6. Unitatea ar trebui sa aiba intrari separate pentru cei care iau masa si pentru angajati. acestea nu ar trebui sa se afle in apropierea spatiului unde se depoziteaza resturile si deseurile;
7. Cerintele de baza pentru unitate includ un numar suficient de toalete (dotate, in permanenta, cu role hartie), chiuvete, sisteme de igienizare a spatiului, sapun, o ventilatie adecvata, sisteme optime pentru evacuarea apei uzate si o buna eliminare a deseurilor.

Cerinte privind standardele de curatenie ale localurilor HoReCa
 
Dat fiind faptul ca aceste tipuri de afaceri sunt caracterizate printr-un flux constant de clienti, ceea ce se traduce prin riscuri biologice (bacterii, virusuri, fungi), este necesar ca spatiile sa fie dezinfectate optim (cu solutii aferente) in mod constant, cel putin o data la doua ore. aceasta etapa de igienizare trebuie efectuata in concordanta cu reglementarile in vigoare, aparute odata cu conditiile epidemiologice:
 
1. Trebuie utilizate produse care asigura, intr-un procent cat mai mare, distrugerea microorganismelor care s-ar putea afla pe anumite suprafete;
2. Suprafetele atinse in mod frecvent ar trebui dezinfectate mult mai des si, de asemenea, spatiul de lucru trebuie optimizat astfel incat sa fie evitate astfel de situatii (lasarea usilor in permanenta deschise, spre exemplu, care asigura si vehicularea aerului);
3. Baile, toaletele trebuie dezinfectate in mod corespunzator, utilizandu-se produse chimice pe baza de etalon sau alte substante cu efect bactericid si fungicid;
4. Este necesar ca aceasta curatenie sa fie facuta cu seriozitate, pentru a evita situatiile neplacute care ar putea duce chiar la inchiderea localului si amenzi;
5. Pe langa faptul ca spatiul de servire trebuie sa asigure, pe cat posibil, distanta necesara intre clienti, acestia trebuie sa aiba intotdeauna la indemana solutii pentru dezinfectare.
 

Ultimele NOUTATI

Informatii personale despre salariat asupra  carora angajatorul trebuie sa pastreze confidentialitatea
Companii

Informatii personale despre salariat asupra carora angajatorul trebuie sa pastreze confidentialitatea

today16 Iul. 2025
Dividendele, impozitate mai dur: Ce greseli sa eviti si cum sa nu pierzi bani din profitul firmei tale. Expertii se asteapta la
Economie

Dividendele, impozitate mai dur: Ce greseli sa eviti si cum sa nu pierzi bani din profitul firmei tale. Expertii se asteapta la "manevre legale" din partea antreprenorilor

today16 Iul. 2025
Proiecte PNRR de 6,3 miliarde euro, imposibil de indeplinit pana in 2026
Economie

Proiecte PNRR de 6,3 miliarde euro, imposibil de indeplinit pana in 2026

today16 Iul. 2025
Scadere dramatica a populatiei: Romania continua declinul demografic
Analize

Scadere dramatica a populatiei: Romania continua declinul demografic

today16 Iul. 2025
Datoria publica a Romaniei se indreapta spre 60% din PIB - Ultimii 5 ani au fost catastrofali, spune ministrul Finantelor
Economie

Datoria publica a Romaniei se indreapta spre 60% din PIB - Ultimii 5 ani au fost catastrofali, spune ministrul Finantelor

today16 Iul. 2025
Cum sa alegi o clinica de implanturi dentare din Bucuresti
Sanatate

Cum sa alegi o clinica de implanturi dentare din Bucuresti

today16 Iul. 2025
Revolut Business a lansat conturile de economii pentru companii. La cat se ridica dobanda platita zilnic
Financiar-Bancar

Revolut Business a lansat conturile de economii pentru companii. La cat se ridica dobanda platita zilnic

today16 Iul. 2025
Salariul mediu brut in Romania a ajuns la 9.187 lei, dar netul este de numai 5.508 lei
Economie

Salariul mediu brut in Romania a ajuns la 9.187 lei, dar netul este de numai 5.508 lei

today15 Iul. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x