Daca vrei sa-ti incepi ziua cu energie, poate ar fi interesant sa introduci in rutina zilnica urmatoarele obiceiuri, enumerate in randurile de mai jos.
In conditiile in care viata noastra este din ce in ce mai agitata, poate fi destul de dificil sa ai energie si claritate pentru a face fata provocarilor. Insa, exista cateva obiceiuri pe care le poti introduce in rutina ta si care te pot ajuta sa-ti incepi ziua cu dreptul. Pentru ca, nu-i asa, o dimineata bine organizata poate stabili tonul intregii zile si te poate ajuta sa fii mai productiv, pozitiv si energic.
Unul dintre cele mai simple, dar eficiente obiceiuri pentru a incepe ziua cu energie este hidratarea. In timpul noptii, corpul tau pierde lichide, iar un pahar de apa dimineata te poate ajuta sa rehidratezi organismul si sa pui in miscare metabolismul. Pentru un plus de efect, adauga si putina zeama de lamaie. Aceasta combinatie ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza digestia.
Un mic dejun echilibrat te ajuta sa-ti mentii energia pe tot parcursul zilei. Opteaza pentru alimente bogate in proteine, fibre si grasimi sanatoase. De exemplu, poti incerca un smoothie verde in care sa adaugi avocado, spanac si o lingura de seminte de chia. Aceste seminte mici, dar pline de nutrienti, sunt bogate in fibre si proteine. Asa ca iti vor tine de foame pentru mai mult timp si iti vor mentine nivelul de energie constant.
Nu e nevoie sa incepi ziua cu un antrenament complet, dar cateva minute de miscare, fie ca este vorba de yoga, stretching sau o scurta plimbare, pot face minuni. Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sangelui, iti pun in miscare muschii si elibereaza endorfine, cunoscute si ca „hormonii fericirii”. Chiar si 10 minute de miscare dimineata iti pot schimba starea de spirit si nivelul de energie.
Incepe-ti ziua cu cateva minute de liniste si reflectie. Meditatia te ajuta sa iti calmezi mintea si sa te concentrezi mai bine. Studiile arata ca practicarea zilnica a meditatiei poate reduce stresul si poate imbunatati concentrarea pe termen lung. Poti folosi aplicatii de meditatie ghidata sau, pur si simplu, sa stai cateva minute in liniste, concentrandu-te pe respiratie.
Un obicei extrem de util este sa iti faci un plan pentru ziua respectiva. Inainte sa incepi orice activitate, ia-ti cateva minute si noteaza-ti cele mai importante trei lucruri pe care vrei sa le indeplinesti. Stabilirea acestor obiective te poate ajuta sa fii mai productiv. In plus, iti ofera si o senzatie de control si implinire pe masura ce le bifezi.
Lumina naturala ajuta la reglarea ritmului circadian si contribuie la producerea de serotonina, un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit si te face sa te simti mai energic. Daca ai posibilitatea, incearca sa iti petreci primele minute ale diminetii afara, fie ca bei cafeaua pe balcon, fie ca faci o scurta plimbare. Daca nu este posibil, deschide ferestrele si lasa lumina sa patrunda in casa.
Tentatia de a verifica telefonul sau e-mailurile imediat dupa ce te-ai trezit poate parea inofensiva. Dar acest obicei iti poate cauza stres si anxietate inca de dimineata. Incearca sa lasi tehnologia deoparte in primele 30 de minute ale zilei si concentreaza-te pe activitati care iti hranesc mintea si corpul. Aceasta „detoxifiere digitala” iti va oferi o stare de calm si te va ajuta sa iti incepi ziua mai relaxat.
In concluzie, o rutina de dimineata echilibrata si bine structurata poate face diferenta intre o zi obositoare si una plina de energie. Adoptarea acestor obiceiuri simple te va ajuta sa ai mai multa energie, sa te concentrezi mai bine si sa fii pregatit pentru orice provocare.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?