Cum sa creezi un CV bun astfel incat sa fii cautat de catre angajatori
cvcurriculum vitaecreare cv
A reusi in cariera si a ajunge sa iti exerciti profesia la cel mai inalt nivel, reprezinta visul multora dintre noi, indiferent de studiile urmate si domeniul de activitate ales. Exista etape distincte in dinamica unei cariere, pornind cu cea de debut, cea de mijloc si finalizarea, etapa in care abilitatile si cunostintele se afla la cel mai inalt nivel, tocmai datorita experientei acumulate. Indiferent de punctul in care te afli, legatura cea mai directa dintre tine si posibilului angajator se asigura prin intermediul unui Curriculum Vitae, atat de bine cunoscut sub prescurtarea CV.
Ce este un CV?
CV-ul poate fi considerat deja un document, ingloband o serie de date si informatii personale. Un CV are rolul de a furniza pietei, platformelor de angajare, celor interesati in gasirea de angajati, un cumul cat mai generos de date, care sa furnizeze informatii de interes despre profilul tau.
CV-ul devine astfel documentul care te poate recomanda sau, din contra, daca nu este bine conceput sau nu detine date necesare si utile angajatorilor, intr-o bariera intre tine si acestia. CV-ul iti va fi necesar atat in etapa in care tu cauti de lucru pe o plaja foarte larga de oferte, cat si atunci cand ai un contact direct cu angajatorul. CV-ul va fi parte din dosarul tau de angajat, chiar si dupa ce ti s-a oferit un post si tu l-ai acceptat. Din aceste motive, este esential ca CV-ul tau sa fie foarte bine conceput, sa contina date reale, dar si sa fie editat intr-un format standard care sa te avantajeze si sa te faca vizibil pe piata locurilor de munca.
Ce contine un CV?
CV-ul tau va contine datele tale de contact, fotografia actualizata, experienta profesionala notata in ordine cronologica, pregatirea profesionala pe care o ai, precum si abilitatile si competentele de care dispui, dar si interesele pe care le urmaresti. Acestea pot reprezenta un plus atunci cand vrei sa atragi atentia recrutorilor. CV-ul devine astfel extrem de important atunci cand iti cauti locul de munca, tocmai pentru ca este singura cale prin care tu poti prezenta, intr-un mod succint si clar, profilul tau. Din acest motiv este esential ca CV-ul tau sa fie conceput si editat corect, sa ofere date reale si concrete, iar asa iti vei asigura sanse mai mari pe piata locurilor de munca.
Cum poti beneficia de ajutor in crearea unui CV
Daca te afli in cautarea unui loc de munca si doresti sa beneficiezi de sanse reale in aflarea acestuia, este foarte important sa iti creezi un CV. Este posibil ca tu sa nu detii abilitati in acest sens, astfel ca ajutorul specialistilor in comunicare se va dovedi extrem de benefic. Pentru a beneficia de acesta, va fi suficient sa accesezi mediul online, sa introduci toate detele si informatiile necesare, specifice profilului tau, sa alegi unul dintre sabloanele puse la dispozitie, urmand ca intr-un interval de doar 15 minute, CV-ul tau sa fie generat. Astfel, atunci cand vrei sa te asiguri ca CV-ul tau va fi conceput corect si conform cerintelor pietei, dar si ca nu vei pierde sansele de angajare, din cauza unui CV conceput gresit, daca ti-ai propus sa-ti gasesti locul de munca potrivit profilului tau profesional, familial si social, atunci
creeaza-ti cv-ul doar apeland la cei mai buni in domeniu, acestia ajutandu-te prin intermediul mediului online si creand pentru tine in cel mai scurt timp, un CV bun, puternic si de impact, sansa sigura catre reusita.
Cum se redacteaza un CV?
Prin intermediul CV-ului, oricare potential angajator are acces rapid la o imagine foarte clara a experientei tale in munca, a abilitatilor si competentelor de care dispui, a intereselor tale profesionale si intentiilor pe care le ai. Pentru ca acest proces sa se desfasoare fluid si rapid, CV-ul tau va trebui sa detina un anumit tip de redactare. Astfel, intr-un CV vor fi incluse datele de contact, adresa si numarul de telefon. Vor urma datele legate de experienta profesionala, ordonate in ordine cronologica, incepand cu ultimul loc de munca. Este necesar ca pentru fiecare loc de munca sa fie adaugat un rezumat succint al sarcinilor si responsabilitatilor implicate. Categoria Educatie este foarte importanta, astfel ca CV-ul va contine toate studiile finalizate, incepand cu ultimele. Un CV care va atrage atentia, este CV-ul care contine o foarte scurta prezentare, in care se specifica tipul de pozitie vizat, precum si calitatile si alibilitatile care te recomanda in obtinerea acestuia.