Exporturile Indiei de textile si artizanat ating un nou record de 44 de miliarde de USD in exercitiul financiar 2021 - 2022

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exporturile Indiei de textile si artizanat ating un nou record de 44 de miliarde de USD in exercitiul financiar 2021 - 2022
Exporturile Indiei de textile si artizanat ating un nou record de 44 de miliarde de USD in exercitiul financiar 2021 - 2022
de Redactia Manager la 13 Iul. 2022
Urmareste-ne pe Google News
industria textilaexport indiaartizanat india

India a exportat textile si obiecte de artizanat in valoare de peste 44 de miliarde de dolari au atins un maxim istoric in anul financiar 2021-2022, a declarat secretarul pentru textile domnul UP Singh. Secretarul pentru textile UP Singh a declarat ca cererea de textile pe pietele interne si externe este in crestere continua.
 

Inca din antichitate industria textila din India a fost si va ramane una dintre cele mai bune oportunitati de afaceri. India produce diferite tipuri de fibre textile, printre care bumbacul, iuta, matasea si lana, care sunt cele mai importante. India este unul dintre cei mai mari producatori si consumatori de bumbac, cu cea mai mare suprafata, de 12,624 mil. de hectare cultivate de bumbac, iar industria textila din India angajeaza cel mai mare numar de persoane dupa cea de agricultura.

India a devenit al doilea cel mai mare producator de echipament de protectie personala intr-un interval scurt de timp si, de asemenea, al doilea mare producator de poliester, matase si fibre din lume.
 
 Diversitatea textilelor noastre arata bogatia valorii noastre culturale. In toate traditiile textile din India, exista culoare, vitalitate si atentie pentru detalii. Gandhiji a vazut o legatura stransa intre sectorul textil si abilitarea sociala, el a transformat simpla charka intr-un simbol cheie al miscarii de independenta a Indiei - premierul Narendra Modi
 
India are o traditie textila foarte veche fiind una dintre primele tari care au tors, tesut si vopsit bumbacul. Bumbacul colorat natural are o istorie lunga si glorioasa in India, acelasi lucru se poate spune si despre matase. Diversitatea textilelor arata bogatia culturii Indiei, in diferite parti ale Indiei  exista mereu ceva unic si autentic ce exprima traditiile zonei in textile.
 
Zona Andhra Pradesh are pictura manuala Kalamkari, iar matasea Muga este mandria lui statului Assam. Kashmirul gazduieste Pashmina, Phularkaris adauga mandrie culturii Punjab. Gujarat este renumit pentru saree Patola, Bengal este pentru Baluchori, Orisa este pentru tesatura Sambalpuri, iar Banaras si-a pus amprenta pentru sari-urile sale de matase Banarasi, Madhya Pradesh pentru Chanderi. 
 
In toata vestimentatia traditionala a Indiei, exista o maiestrie care se transmite de-a lungul generatiilor, traditiile mostenite si cunostintele se transmit de la o generatie la alta. 
Industria textila a ajutat India sa dezvolte relatii comerciale si culturale cu alte parti ale lumii din cele mai vechi timpuri. Textilele indiene sunt foarte mereu apreciate la nivel global. Textilele indiene au preluat si alte motive traditionale, mestesuguri si tehnici ale altor tari, iar oamenii ce s-au stabilit in India au adus cu ei o parte din diferite alte culturi si obiceiuri.
 
Dupa 75 de ani de independenta, India este printre cei mai mari producatori de textile si imbracaminte din lume. Industria interna de imbracaminte si textile contribuie cu 5% la PIB-ul Indiei. India ocupa locul 6 ca exportator de textile si imbracaminte din lume.
 
India este unul dintre cei mai mari producatori de bumbac si iuta din lume, iar 95% din lucraturile tesute manual din lume provin din India. Segmentul indian de textile tehnice este estimat la 16 miliarde de dolari, aproximativ 6% din piata globala. 
Industria textilelor ocupa locul al  doilea  ca cel mai mare angajator din India, oferind locuri de munca directe pentru 45 de milioane de oameni si 100 de milioane de oameni din industriile conexe.
India a devenit, de asemenea, al doilea cel mai mare producator de echipament individual de protectie  EIP din lume. Peste 600 de companii din India sunt certificate sa produca EIP astazi, a caror valoare pe piata globala este de asteptat sa depaseasca 92,5 miliarde USD pana in 2025, fata de 52,7 miliarde USD in 2019.
 
Cele mai importante companii textile din India sunt Welspun, Vardhaman, Arvind, Trident, KPR Mills, Indo Count, RSWM, Filatex, Nahar Spg, Indorama etc.
Guvernul implementeaza diverse initiative de politica si scheme pentru sprijinirea dezvoltarii sectorului textil. Aceste scheme si initiative care promoveaza modernizarea tehnologiei, crearea infrastructurii, dezvoltarea competentelor si dezvoltarea sectoriala in sectorul textil, creeaza un mediu propice si ofera conditii favorabile pentru productia de textile in tara si ajuta la stimularea sectorului textil.
In prezent, guvernul Indiei implementeaza o schema de stimulare legata de productie (PLI) de 1,42 miliarde USD pentru textile – concentrandu-se pe imbracaminte din fibre artificiale (MMF), tesaturi MMF si produse din textile tehnice pentru a imbunatati capacitatile de productie si exporturile Indiei. 
 
Schema PLI va consolida capacitatea Indiei de productie a tesaturilor MMF si va creste astfel ponderea articolelor de imbracaminte pe baza de MMF an de an. In prezent, reprezinta 20% din totalul articolelor de imbracaminte produse in India. Odata cu cresterea segmentului MMF, exporturile indiene de imbracaminte se vor dubla in urmatorii trei ani.
 
„Schema PLI va da un impuls major segmentului MMF de mare valoare in crestere, care va completa eforturile industriei textilelor pe baza de bumbac si alte fibre naturale in generarea de noi oportunitati de angajare si comert, ajutand astfel India sa-si recapete statutul istoric dominant in comertul global cu textile. ”, a afirmat Piyush Goyal, ministrul Comertului si Industriei.
 
India a inregistrat cele mai mari exporturi de textile si imbracaminte in anul financiar 2021-2022, la 44,4 miliarde USD. Valoarea exporturilor, care include si artizanat, indica o crestere substantiala de 41% si 26% fata de cifrele corespunzatoare din anul financiar 2021 si, respectiv, anul financiar 2020.
 
 
 
SUA este principala destinatie de export pentru transporturile de textile si imbracaminte ale tarii, reprezentand 27% din cota, urmata de Uniunea Europeana (18%), Bangladesh (12%) si Emiratele Arabe Unite (6%). In ceea ce priveste categoriile de produse, exportul de textile din bumbac a fost de 17,2 miliarde USD, cu o pondere de 39%, inregistrand o crestere de 54% in perioada 2021-2022 fata de anul financiar 2021.
 
Exportul de articole de imbracaminte finisate s-a situat la 16 miliarde USD, cu o pondere de 36% inregistrand o crestere de 31% in perioada 2021-2022 fata de anul financiar 2021. Exporturile de textile artificiale s-au ridicat la 6,3 miliarde USD, cu o cota de 14%, ceea ce arata o crestere de 51% in perioada 2021-2022 fata de anul financiar 2021. Exportul de produse artizanale a fost de 2,1 miliarde USD, cu o cota de 5%, raportand o crestere de 22% in perioada 2021-2022 fata de anul financiar 2021.
 
India a primit 3,74 miliarde USD pentru sectorul textilelor (inclusiv vopsit, tiparit) in perioada aprilie 2000 – martie 2021. Principalii investitori sunt Japonia, Mauritius, Italia si Belgia. Conform limitei ISD in industria textila din India, 100% ISD sunt permise pe ruta automata in sectorul textil; investitia este supusa tuturor reglementarilor si legilor aplicabile.
 
India-Romania are un Joint Working Group (JWG) pentru cooperare in domeniul textilelor. Pe parcursul anului 2021, India a exportat in Romania diferite tipuri de articole textile in valoare de 42 de milioane USD.
 
India ofera foarte multe oportunitati de dezvoltare comerciala, inclusiv dezvoltarea importurilor de textile catre Romania, atat ca materii prime pentru industria textila cat si ca produse finite pentru marii retaileri.
 
Ambasada Indiei in Romania si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, organizeaza in perioada  27 – 29 iulie evenimentul expozitional "India, Land of Opportunities", evenimentul va avea loc la sediul CCIR din Bucuresti si are ca obiectiv promovarea companiilor ce activeaza in diferite industrii din India , inclusiv industria textila.
 
In cadrul evenimentului companiile din Romania vor avea posibilitatea sa ia contact direct cu produsele textile expuse si cu diferite organizatii reprezentative din India in domeniul textilelor.
 
 

Ultimele NOUTATI

Romanilor le-a trecut supararea pe banci? Din ce in ce mai multi isi fac depozite in lei si euro
Financiar-Bancar

Romanilor le-a trecut supararea pe banci? Din ce in ce mai multi isi fac depozite in lei si euro

today27 Apr. 2024
6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x