In lumea afacerilor eleganta ramane in continuare optiunea clasica, aproape obligatorie. Daca te intrebi cum sa faci alegerile potrivite, urmeaza indeaproape ghidul de mai jos si nu vei da gres.
Adaptarea stilului
Un aspect foarte important, pe care trebuie sa-l ai mereu in vedere, este adaptarea stilului vestimentar la situatie. De exemplu, pentru zilele in care ai sedinte in cadrul companiei, sau orice alte intalniri semi-formale, este recomandat sa ai in garderoba cateva sacouri de calitate. Acestea pot fi purtate cu o pereche de blugi, o camasa sau o helanca. Cu siguranta vei impresiona prin bun gust si prin stilul adoptat.
In cazul unor evenimente formale, precum o intalnire de afaceri sau un interviu important, alege sa porti un costum clasic. Ceea ce conteaza foarte mult e sa il alegi pe cel potrivit. Poti fie sa lasi o impresie foarte buna, ori, dimpotriva, aparitia ta nu va fi una tocmai fericita. Detaliile esentiale sunt marimea, costumul trebuie sa ti se potriveasca perfect, culoarea si accesoriile pentru care optezi.
Marimea costumului
Un costum larg sau unul care te incomodeaza in mod vizibil sunt intotdeauna de evitat. Astfel, daca ti s-a modificat greutatea corporala, fa cadou sau doneaza vechile costume si cumpara-ti unele noi. Pentru a arata fara cusur, tine minte cateva lucruri importante:
Alegerea culorilor
Culorile haielor pe care le purtam de obicei spun multe lucruri despre noi. Insa chiar daca ai un stil vestimentar bine definit, poate iti vine mult mai usor sa alegi imbracamintea din timpul liber si te impotmolesti in fata dulapului cand e vorba de vestimentatia de birou. Tine cont de cateva sfaturi simple:
Ceea ce trebuie sa stii in plus e ca desi o tinuta poate fi perfecta, pentru a lasa o impresie buna trebuie completata cu atitudinea potrivita. Pastreaza o pozitie drepta a corpului si alege cateva accesorii de bun-gust. Un ceas, o servieta din piele, sau o pereche de ochelari de soare vor contribui semnificativ la modul in care arati.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si