Oamenii care au grija de modul in care arata, nu numai din punctul de vedere al tinutei, ci al aspectului general, sunt considerati persoane de incredere. Pentru ca se presupune ca, asa cum ai grija de imaginea ta, esti la fel de serios si din punct de vedere profesional. Iata mai jos de ce este important modul in care arati, atunci cand ocupi o functie de conducere.
Imaginea este o alegere personala
Managerul ocupa una dintre functiile centrale ale companiei, iar activitatea sa este complexa, de la conducerea unei echipe conform rezultatelor asteptate la gestionarea relatiilor cu angajatii, care au nevoi si personalitati diferite. Indiferent de profilul de manager pe care il ai, tu esti cel care alege ce imagine vrea sa prezinte celor din jur. Iar buna gestionare a acesteia iti permite sa iti cresti vizibilitatea, sa iti mobilizezi echipele de angajati, sa iti convingi partenerii si clientii si, in general, sa te afirmi pe o piata extrem de competitiva.
Ce este imaginea profesionala
Aceasta trebuie sa fie privita ca un concept complex, rezultat dintr-un cumul de aspecte. Peste imaginea personala, care este coloana vertebrala a identitatii unei persoane, se suprapune imaginea corporate. Aceasta corespunde identitatii si valorilor companiei pentru care lucrezi sau pe care o conduci.
Cum ai grija de imaginea ta
In ceea ce priveste imaginea profesionala, proverbul “Haina nu face pe om” nu se aplica, dimpotriva. O tinuta ingrijita iti va permite sa ai mai multa incredere in tine, iar acest lucru se va transmite si celor din jur.
Un zambet autentic si stralucitor
Zambetul este o forma de comunicare non-verbala. Este contagios, stimuleaza sistemul cardiovascular si reduce nivelul de cortizol din organism, hormonul stresului. Este important sa ai o atitudine pozitiva fata de angajati si clienti si sa le zambesti, cu conditia sa o faci in mod natural. O buna ingrijire orala este, deci, importanta.
Mergi la un control stomatologic de doua ori pe an, pentru a preveni probleme precum carii sau gingivite si pentru un detartraj profesional. Daca ai dinti lipsa, o solutie excelenta este un implant dentar premium, care reda functionalitatea si estetica danturii. Daca nu esti multumit de nuanta naturala a dintilor, poti apela la tratamentul cu fatete dentare, pentru un zambet de un alb stralucitor.
Respecta codul vestimentar si ai grija la detalii
Poti sa respecti codurile vestimentare specifice sectorului tau de activitate, dar acest lucru nu inseamna ca nu poti aduce un element original in tinuta ta. Important este sa fii riguros, pentru ca totul este o chestiune de detalii. Gestioneaza aspecte care poate ti se par nesemnificative: ingrijeste-ti unghiile, ai grija de tunsoare/ coafura. Hainele trebuie sa fie intr-o stare impecabila, curate, fara pete, calcate, iar pantofii, in buna stare. Este de preferat sa ai tinute mai putine, dar de o calitate excelenta, decat mai multe, dar intr-o stare neingrijita.
Ai grija la postura
Este aproape inutil sa te imbraci bine, daca nu ai o postura corecta. Postura face parte din prestanta. Stai drept, cu capul sus, privirea inainte si evita anumite forme de comunicare non-verbala, precum incrucisarea bratelor peste piept sau mainile in buzunare, care ar putea indica o lipsa de interes, atitudine defensiva sau nonsalanta. Comunicarea non-verbala este la fel de importanta ca cea verbala si ofera celor din jur anumite informatii despre stilul si personalitatea ta.
Stilul personal poate fi unul dintre cei mai buni aliati pentru un manager, putand oferi prestanta si credibilitate si generand noi oportunitati de cariera.
Sursa foto: Freepik
Ultimele NOUTATI
Caloriile fantoma: cum mancarea ultra-procesata iti fura energia chiar daca e sub 500 kcal
Stresul invizibil: cum ne distruge sanatatea stimularea constanta, chiar si cand nu simtim stres
Problemele economice ale Romaniei sunt de olimpiada! Camera de comert Americana in Romania: Suntem constienti ca urmeaza o serie de masuri cu impact economic
Partenerii nostri
Migrarea in REGES-ONLINE, explicata pas cu pas de catre specialisti
Stagiul de cotizare pentru concediu medical [LEGISLATIE si STUDII DE CAZ]
Ce este franciza si cum se reflecta in contabilitate: Exemplu practic complet
De la teorie la practica: Ghid complet pentru contabilii incepatori, cu exemple utile
Rolul directorului economic in organizatie. Ce prevede fisa postului?
Ce trebuie sa contina fisa postului pentru lucratorul comercial