Prin vara anului 2000 ne-am mutat in casa noua, undeva aproape de Bucuresti, intr-un cartier nou de case. Eram incantat ca vom avea curte, vecini de toate varstele, dar mai ales camera mea. La bloc imparteam camera cu sora mea si a fost mai greu, mai ales ca ne bateam pe acelasi calculator, dulap si pat. De acum toate se vor schimba, ne-a spus mama.
A fost cea mai frumoasa vacanta, mai ales ca terminasem clasa a opta, luasem capacitatea cu nota buna si intrasem la liceul de informatica. Se anunta o vara lunga, plina de provocari si aventuri care nu au intarziat sa apara. Am cunoscut vecinii destul de repede, inca de cand caram cutiile din apartament. Calin a venit sa ne ajute, un pusti de aceeasi varsta cu mine.
Ne-am imprietenit, am petrecut zilele pe bicicleta descoperind imprejurimile, iar seara stateam la povesti pe terasa lui, mai ales ca parintii nostri se vizitau destul de des. Sora mea la acea vreme era pasionata de pietre, cred ca a strans toate pietrele interesante, spunea ea, din cartier. Si alaturi de alte cateva fetite s-au apucat de pictat pietre. Am ras de ele la inceput, pentru ca erau cateva puncte colorate imprastiate pe niste pietre diforme, nu inteleg ce li sa parea atat de interesant la ele. Dar punctele s-au transformat in scurt timp in pisicute negre, pestisori, umbrele in asfintit sau valurile marii transpuse in dimensiuni mici, culori tari care aveau nevoie de multa indemanare. Usor, usor numarul de piere se marea, pentru ca in fiecare zi, macar o ora era rezervata acestei activitati. In plus, vopselele pe care le foloseau erau rezistente la apa. Tata le-a ajutat cu noile produse, pentru ca dupa o ploaie rapida de vara, primele pietre s-a sters, iar Maria, sora mea, a plans jumatate de zi dupa pietrele cu stele care acum erau doar simple pietre.
Ultimele NOUTATI
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Partenerii nostri
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Obligatii fiscale pentru medici: Ghid ANAF privind impozitul pe venit si contributiile sociale
PatrimVen: Ce este, cum functioneaza si cine are acces la datele tale
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si