Plangerea penala a fost adresata de site-ul Lumea Justitiei, un site cunoscut ca fiind extrem de apropiat de liderii PSD si ALDE. In aceasta plangere nu este vizat numai prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, ci si alti oficiali europeni si chiar romani. Alaturi de Timmermans, pe “lista neagra” a celor de la Lumea Justitiei mai apare si comisarul european pe probleme de justitie, Vera Jourova.
De asemenea, nici procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, nu a scapat de aceasta plangere penala. In continuare, Angela Cristea, sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, se afla in colimatorul celor de la Lumea Justitiei. In cele din urma, plangerea penala intocmita la Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie ii mai vizeaza si pe toti cei care au tehnoredactat ultimul raport MCV al tarii noastre, din data de 13 noiembrie 2018.
Site-ul apropiat de coalitia de guvernare formata din PSD si ALDE a prezentat in cursul zilei de miercuri inregistrarea plangerii penale ca pe o mare victorie obtinuta impotriva celor mentionati. Editorialistii Lumea Justitiei au notat intr-un material ca “va trebui ca toti acestia sa se prezinte la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie ca sa dea cu subsemnatul”.
Mai exact, cei de la Lumea Justitiei mentioneaza ca aceasta plangere a fost formulata dupa ce “a fost sesizata falsificarea grosolana a Raportului MCV din data de 13 noiembrie”. Editorialistii site-ului Lumea Justitiei sustin ca celor mentionati in randurile anterioare li se reproseaza incalcarea atributiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene si legislatia in materie, prin falsificarea realitatilor privind domeniul justitiei in Romania, prin comunicarea de informatii false privind statul roman si prin initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea unui grup infractional organizat.
Comisia Europeana a reactionat, joi, prin vocea purtatorului de cuvant Margaritis Schinas, explicand ca plangerea penala inregistrata la Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie nu este de competenta instantelor nationale. Margaritis Schinas si-a inceput discursul pe aceasta tema prin a aminti autoritatilor romane ca “toti oficialii europeni sunt acoperiti de protocolul privind imunitatile si privilegiile, atasat Tratatului Uniunii Europene si semnat de toate statele membre, inclusiv de Romania”.
Totodata, purtatorul de cuvant Margaritis Schinas a tinut sa evidentieze ca aceasta plangere penala a venit tocmai miercuri, atunci cand Comisia Europeana si-a exprimat din nou “o mare ingrijorare legata de starea statului de drept din Romania, in general”. Comisia Europeana s-a declarat ingrijorata de noile modificari operate de Guvern prin ordonanta de urgenta in domeniul justitiei, modificari “care par a fi in contradictie cu recomandarile din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) al Bruxelles-ului”.
Cu aceeasi ocazie, in cursul zilei de miercuri, un purtator de cuvant al Comisiei Europene transmitea ca “Romania trebuie sa puna urgent procesul de reforma pe cursul bun, asta insemnand ca trebuie sa se mearga inainte, nu inapoi”. Mai exact, asta ar insemna ca Romania ar trebui sa se abtina “de la orice masuri care inverseaza progresul realizat in ultimii ani in acest domeniu”.
Citeste si: Cum au fost acaparate cele mai valoroase terenuri din Bucuresti
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si