Platforma emblematica pentru securitatea datelor de la Thales a fost apreciata in special pentru capacitatea de a descoperi si clasifica datele, dar si pentru criptarea transparenta si protectia bazelor de date si a aplicatiilor. Raportul a evidentiat si alte functii furnizate de platforma CipherTrust: mascarea datelor, tokenizarea, controlul accesului, gestionarea cheilor la nivel enterprise si gestionarea cheilor cloud.
„Platforma de securitate a datelor CipherTrust ofera acum o gama completa de capacitati de securitate centrate pe date, inclusiv descoperirea si clasificarea datelor, criptarea transparenta, protectia bazelor de date si a aplicatiilor, mascarea datelor, tokenizarea, controlul accesului, gestionarea cheilor la nivel enterprise si managementul cheilor cloud unificate intr-o singura interfata de management. Abordarea sa unificata si omniprezenta in toate mediile IT disponibile permite multiple cazuri de utilizare axate pe business, dincolo de simpla conformitate, inclusiv reducerea complexitatii securitatii datelor, accelerarea migratiilor in cloud si reducerea semnificativa a riscurilor de expunere a datelor in cadrul intregii organizatii”, a declarat Alexi Balaganski, Analist Principal la KuppingerCole.
Odata cu trecerea accelerata la cloud si descentralizarea operatiunilor comerciale in contextul pandemiei de COVID-19, securitatea eficienta a datelor a devenit si mai importanta pentru protejarea companiilor si organizatiilor impotriva criminalitatii informatice. Conform Raportului Thales 2020 privind Amenintarile care vizeaza datele, 100% dintre companiile intervievate declara ca o parte dintre datele sensibile pe care le stocheaza in cloud nu sunt criptate. Potrivit raportului, doar 54% din datele sensibile din cloud sunt protejate prin criptare si chiar mai putin (44%) sunt protejate prin tokenizare. Cu toate acestea, o cincime dintre firme (20%) intentioneaza sa reduca cheltuielile legate de securitatea datelor in viitorul imediat. O platforma centralizata de securitate a datelor, care protejeaza datele din toate mediile unei organizatii, poate economisi timp si bani, imbunatatind totodata conformitatea cu normele de securitate.
„Covid-19 a schimbat modul in care folosim, stocam si accesam datele. Hackerii cauta vulnerabilitati potentiale pentru a accesa aceste date sensibile in bazele de date aflate la distanta si in sistemele Big Data. Platforma noastra de securitate a datelor CipherTrust ofera companiilor instrumente puternice si usor de utilizat pentru a descoperi, proteja si controla datele, indiferent de locul in care se afla acestea,” a declarat Todd Moore, Vicepresedinte Solutii de Criptare, Thales. „Este o recompensa uriasa pentru noi sa fim apreciati de catre KuppingerCole ca lider in securitatea bazelor de date si Big Data. Aceasta recunoastere ilustreaza oferta solida a Thales pe piata si angajamentul nostru continuu de a raspunde nevoilor tot mai complexe ale clientilor nostri privind confidentialitatea datelor.”
Solutia de securitate a datelor CipherTrust este o platforma unica dedicata simplificarii procesului de conformitate a securitatii datelor, care combina tehnologiile Vormetric si SafeNet KeySecure de la Thales. Platforma a fost dezvoltata pentru a unifica functiile de descoperire, clasificare si analiza a riscurilor cu criptarea, accesul si mascarea datelor, precum si cu gestionarea cheilor – pentru a oferi o protectie impecabila si completa impotriva breselor de securitate.
Detalii suplimentare si o analiza completa a solutiilor de securitate pentru bazele de date si Big Data gasiti in Raportul KuppingerCole Leadership Compass dedicat furnizorilor de solu?ii de securitate pentru bazele de date si Big Data.
Platforma de securitate a datelor CipherTrust, prin functiile specifice de descoperire, protejare si control al datelor asigura complianta cu normele de securitate si protectie a datelor si este preponderent utilizata de companii din sectoare precum financiar-bancar, sanatate, guvernamental sau furnizori de servicii (ISP). In Romania, solutiile Thales sunt distribuite de Veracomp-Exclusive Networks.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea