Dupa o luna iunie destul de atipica pentru tara noastra, cu temperaturi nu prea ridicate si cu un volum mare de precipitatii, vara pare in sfarsit sa isi intre in drepturi cu adevarat. Odata cu gradele care au sarit cu mult peste limita suportabilitatii in cea mai mare parte a tarii, si alergiile de vara incep sa isi faca simtita prezenta. Vara este propice alergiilor in special din cauza temperaturilor ridicate, a umiditatii crescute, a prafului si a poluarii excesive. Mai mult decat atat, medicii sustin ca anumite patologii alergice se pot agrava in aceste luni de vara.
Pentru cei mai multi dintre oameni, alergiile de vara se prezinta similar celor de primavara. Declansatorii acestor alergii difera de la om la om, pe lista fiind incluse polenul, praful, mucegaiul sau parul de animale.
Potrivit specialistilor, alergiile sezoniere apar atunci cand ne expunem unor substante straine, pe care sistemul imunitar le detecteaza ca reprezentand o amenintare. Incercand sa riposteze, organismul ajunge sa elimine anumite substante care pot provoca anumite simptome precum febra, rinita alergica sau chiar conjunctivita alergica.
In cazul in care si primavara te confrunti cu asemenea probleme, este foarte probabil ca alergiile sa isi faca simtita prezenta si in timpul lunilor de vara pentru tine. Cei mai multi oameni se confrunta in aceste cazuri cu ochi umezi, mancarimi, nas infundat, mancarimi de urechi, eczeme, urticarii sau, in situatii ceva mai delicate, crize de astm.
Multe dintre aceste simptome sunt similare racelii, drept pentru care de multe ori se fac confuzii. Este important insa sa stim ca in cazul alergiilor, printre principalele simptome cu care ne putem confrunta se numara mancarimile. Acestea nu apar insa atunci cand vorbim despre o simpla raceala, in acest caz simptomele cele mai uzuale facand referire la congestia nazala.
In cazul in care stii ca ai astfel de probleme, cel mai indicat ar fi pentru inceput sa iti faci o programare la un medic alergolog care sa puna la punct un tratament si un plan cu ajutorul caruia sa poti controla simptomele.
Evident, este foarte important sa incerci sa reduci pe cat de mult posibil contactul cu alergenii care declanseaza aceasta simptome. Cu cat te vei expune mai mult alergenilor, cu atat efectele si simptomele se vor inrautati.
In cazul in care simptomele apar atunci cand stai in casa, ia in calcul achizitionarea unor dispozitive speciale care sa reduca praful si sa purifice aerul. Daca stii ca problema este afara, in aer liber, atunci ar fi bine sa inchizi ferestrele locuintei pe timpul zilei si sa le lasi deschise in special pe timpul noptii. De asemenea, in acest sezon nu sunt recomandate pentru cei care sufera de astfel de probleme plimbarile sau alegarile in parcuri, paduri sau in mediul rural.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea