Din acest motiv, nutrientii trebuie suplimentati prin produse de ingrijire. De asemenea, nu orice crema antiimbatranire este corespunzatoare. In functie de varsta, recomandarile privind acest produs difera. Iata cum alegi crema antirid, dupa acest criteriu.
Incepand cu varsta de 20 de ani, colagenul, elastina si acidul hialuronic incep sa scada, deoarece productia acestora de catre organism este afectata. Insa, aceste substante care se gasesc in piele au un rol foarte important in mentinerea fermitatii acesteia si aspectului tanar. Odata cu inaintarea in varsta, acestea scad progresiv, ceea ce determina aparitia ridurilor. Totusi, nu trebuie sa iti incarci tenul cu produse antiaging inca de la aceasta varsta. La 20 de ani, trebuie doar sa te asiguri ca iti ingrijesti tenul eficient si ca ii asiguri nutrientii de care are nevoie. Astfel, poti incetini procesul de imbatranire. Creeaza-ti o rutina zilnica de ingrijire, care sa cuprinda urmatoarele produse, in aceasta ordine:
Este important sa utilizezi, zilnic, o crema hidratanta cu SPF de minim 30, pentru a feri pielea de actiunea radiatiilor UV. Acestea favorizeaza producerea de radicali liberi, responsabili de imbatranire.
La 30 de ani, incep sa apara semne discrete ale imbatranirii. Ridurile fine devin vizibile, iar produsele pe care le utilizezi trebuie sa fie din gama antiaging. Concentreaza-te si pe hidratare, deoarece pierderea acidului hialuronic duce la uscarea tenului. Asadar, crema antirid pe care o utilizezi zilnic ar trebui sa contina acid hialuronic, vitamina C, acid glicolic, glicerina, dimeticona. Vitamina C stimuleaza productia de colagen natural si are proprietati antioxidante, deci, protejeaza impotriva radicalilor liberi. Acidul glicolic ajuta la indepartarea celulelor moarte.
In continuare, trebuie sa fii atenta la factorul de protectie solara. Este recomandat un SPF 50.
La aceasta varsta, semnele imbatranirii devin evidente, de cele mai multe ori. Totusi, daca ti-ai ingrijit tenul corespunzator pana la aceasta varsta, probabil ca si-a mentinut aspectul tanar. Crema ar trebui sa contina, pe langa ingredientele mentionate anterior, vitamina A, retinol, vitamina E, coenzima Q10 si colagen. Crema antiimbatranire trebuie sa fie in formula mai concentrata, asta daca nu incluzi in rutina ta de ingrijire un ser facial antiaging.
Dupa aceasta varsta, pe langa deficitul de acid hialuronic, tenul isi pierde considerabil din uleiurile naturale care creeaza bariera hidrolipidica. Acest lucru duce la o deshidratare semnificativa si la pierderea elasticitatii. Pe de alta parte, pot aparea si pete pigmentare inestetice. O crema antiimbatranire care contine ceramide, colagen si vitamine este esentiala. Ceramidele sunt un tip de grasimi care fac parte, in mod natural, din structura pielii. Acestea mentin pielea hidratata si o protejeaza de factorii externi. Imbunatatirea barierei lipidice a pielii si mentinerea hidratarii au ca rezultat un ten cu aspect mai ferm si mai neted.
Asadar, crema antiimbatranire trebuie aleasa in functie de varsta si trebuie integrata intr-o rutina zilnica. Ingrijirea tenului trebuie sa inceapa inca de la 20 de ani, astfel incat rezultatele sa fie satisfacatoare la o varsta mai inaintata.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea