Ce sunt steroizii?
Steroizii sunt folositi atat in medicina, cat si in industria sportivilor de performanta. Sunt recomandati de catre medici pentru tratarea a diverse afectiuni, insa in acelasi timp, garanteaza sportivilor si culturistilor dezvoltarea fizica si nivelul de performanta pe care si le doresc. Conform specialistilor, steroizii sunt acele substante sintetice cu structura alcatuita din numeroase inele de atomi. Acestia ajuta la obtinerea echilibrului din organism, avand rol chiar si in stimularea sistemului reproducator al oamenilor.
Atunci cand fac referire la steroizi, oamenii folosesc si denumirea de "hormoni". Estrogenul, colesterolul, vitamina D sau cortizonul, toate sunt denumite steroizi. Oamenii trebuie sa stie ca exista atat hormoni feminini, cat si hormoni masculini. Este vorba despre cei estrogeni si cei androgeni. Spre deosebire de hormonii feminini, care incurajeaza dezvoltarea caracteristicilor tipice femeiesti, hormonii masculini promoveaza calitatile masculine, precum ingrosarea vocii si dezvoltarea musculara.
De ce sunt utilizati steroizii anabolizanti la scara larga?
Cel mai des utilizati steroizi la nivel mondial sunt cei anabolizanti. Este vorba despre substante chimice care au la baza hormoni masculini, respectiv cei androgeni mentionati anterior. Drept urmare, efectele sunt cele care promoveaza caracteristicile masculine. Cu toate astea, tot steroizii anabolizanti sunt cei recomandati de medici in cadrul tratamentelor diverselor afectiuni. In acest caz, steroizii sunt administrati in cantitati mici.
La scara larga, steroizii duc cu gandul la „bodybuilding”, ceea ce inseamna ca efectele dorite nu vor aparea doar cu ajutorul substantelor sintetice. Este nevoie de interventia umana, anume de un echilibru in ceea ce priveste administrarea de substante, antrenamentele sportive si dieta alimentara. In plus, este esentiala monitorizarea atenta din partea unui specialist.
Diferente intre steroizii injectabili si cei sub forma de comprimate
Steroizii se gasesc pe piata sub forma de pastile sau de solutii injectabile. Cei care cauta steroizi injectabili de vanzare ar trebui sa stie ca aceasta forma se administreaza o data la 2-7 zile sau chiar 7-10 zile, in functie de recomandarile producatorilor. Pe de alta parte, comprimatele sunt administrate zilnic, in functie de un ciclu de utilizare recomandat si au efecte ce dureaza intre 3-5 ore.
Steroizi anabolizanti vs corticoizi
Pentru ca multi inteleg gresit diferentele dintre efectele corticosteroizilor si cele ale steroizilor anabolizanti, Steroizi.org.ro le prezinta pe intelesul tuturor. In timp ce corticosteroizii sunt administrati in tratamentele bolilor grave, precum cancerul, afectiuni la nivelul creierului, ori leucemia, steroizii anabolizanti sunt recomandati sportivilor de performanta.
Corticosteroizii sunt substante asociate cortizolului – hormonul pe care il produc glandele suprarenale care se afla in zona rinichilor. Corticosteroizii sunt medicamente considerate a fi antiinflamatorii, insa steroizii anabolizanti au efecte asupra masei musculare dezvoltate de sportivi si a caracteristicilor masculine ale acestora.
Fie ca este vorba despre administrarea de corticosteroizi sau steroizi anabolizanti, in ambele situatii este nevoie de monitorizarea din partea persoanelor specializate. In caz contrar, efectele secundare nu vor intarzia sa apara.
Ultimele NOUTATI
Secretul din spatele podelelor care rezista 25 de ani fara sa se deterioreze
Publicitatea din Romania, aproape de 850 milioane euro in 2025. Digitalul castiga teren
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii
Studiu: Calitatea alimentelor, nu doar tipul dietei, scade riscul de boli cardiace. De ce dietele low-fat si low-carb nu sunt suficiente
Partenerii nostri
Elemente noi care se introduc OBLIGATORIU in REGES ONLINE. Atentie la prevederile legale!
Instruirea SSM la continuarea activitatii dupa pensionare - reglementari cheie
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Amortizare apartament fara justificare economica: Ce a decis ANAF intr-un caz concret
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Magazinul Unirea: de la vitrina luxului comunist la mallul-fantoma din inima Bucurestiului
Sondaj: Aproape jumatate dintre romani reclama inrautatirea situatiei financiare personale, iar trei sferturi se plang de situatia economica a tarii