Lectie de viata de la un tot mai mic print

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Lectie de viata de la un tot mai mic print
Lectie de viata de la un tot mai mic print
de Vlad Strunescu la 12 Mar. 2021 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
interviu meghan markleinterviu duci sussesxinterviu print harryfamilia regala britanica

Acum vreo zece ani, postul de televiziune M6 a difuzat un reportaj despre printul saudit Al Waleed bin Talal. Cu permisiunea printului, jurnalistii se tinusera scai, timp de un an, de cel care era, la vremea respectiva, in primii zece cei mai bogati oameni din lume.


Evident, printul traia pe picior mare dar, la una dintre portile palatului cu vreo... 250 de camere, nevoiasii gaseau mereu sprijin material. In afara de asta, mi-a ramas in minte faza recrutarii pilotului principal al Boeingului 747 pe care si pe amenajarea caruia sauditul platise peste 300 de milioane de dolari.
 
Cand ai si casa cu aripi si cand viata ta depinde, la propriu, de cine este la mansa, nu lasi angajarea sefului de echipaj in seama altcuiva, fie el cel mai bun rectrutor de resurse umane. Printul insusi se intalnea si discuta fara menajamente cu fiecare candidat pentru pozitia care venea cu un salariu de 10.000 de dolari americani, plus casa, plus masa, plus paza.
 
La un pas sa-l convinga pe miliardar ca el este alesul, unul dintre candidati recunostea ca salariul este bun, dar era constient ca nu va dispune de prea mult timp liber, ca omul avea familie si voia echilibru intre munca si viata personala. Asa ca nu stia ce raspuns sa dea: sa accepte sau sa nu accepte jobul. 
 
Sovaiala l-a lamurit pe print, care s-a intrebat, in cel mai logic mod, daca, acum, cand omul asta este cu picioarele pe pamant, nu reuseste sa ia rapid o decizie, cum va reactiona la 10.000 de metri altitudine, cand va fi intr-o situatie dificila?
 
Respectand proportiile si altitudinea, fiecare dintre noi ar trebui sa ne intrebam cu cine pornim la drum. Cum ne alegem prietenii, cum ne alegem partenerii de viata. 
 
Un alt print, de data aceasta unul din Marea Britanie, se pare ca nu i-a explicat celei care urma sa-i devina sotie, la ce altitudini irespirabile va trebui sa zboare ca membra a Royal Family. Drept pentru care, odata ajunsa la bordul aeronavei incarcate de istorie, Meghan Markle, actrita transformata in ducesa, abia a putut respira.
 
Faptul a fost relatat in deja faimosul interviu acordat nu mai putin celebrei Oprah Winfrey si difuzat de postul de televiziune CBS. In interviu, Meghan Markle a recunoscut ca a fost naiva inainte de a deveni membru al familiei regale britanice in urma casatoriei cu printul Harry si ca, dupa nunta din 2018, a sfarsit prin a avea ganduri suicidare si de automutilare. Asa ca a solicitat ajutor din partea casei regale si a evocat posibilitatea unei internari intr-o clinica medicala. 
 
A fost refuzata pe motiv ca nu ar fi benefic pentru institutie. Caci, inainte de toate, familia regala britanica, monarhia britanica, este o institutie. Daca fosta actrita se astepta sa fie primita ca vedeta de Hollywood, eventual cu stilouri si carnetel de autografe, de catre Majestatea Sa Elisabeta a II-a, de printi si printese, realitatea a fost cu totul alta. A fost primita, in primul rand, ca novice, cel mai nou membru al familiei. 
 
Este de bun-simt ca fiind nou venita, macar din dragoste pentru sotul tau, sa incerci sa te supui unor rigori, sa vorbesti putin si sa asculti mult. Cu siguranta, ai ce-nvata, desigur, nu numai lucruri pozitive, caci, pana si cel mai frumos trup din lume are intestine. Trecand de suprafata, vei vedea si bune si rele, dar, din respect pentru familie, pentru orice familie in care ai fi intrat, pastreaza pentru tine ce se-ntampla in spatele zidurilor si usilor. Pana si majoritatea valetilor reusesc asta...
 
Meghan Markle se astepta sa fie mangaiata pe crestet de o suverana care, avand cam jumatate din varsta ei, a facut parte, in Al doilea razboi mondial, din serviciul militar, ca sofer de ambulanta si mecanic, si care nu a vazut razboiul doar in filmele facute la Hollywood. La aproape 40 de ani, Meghan Markle s-a simtit presata de apartenenta la familia regala britanica. La nici 40 de ani, desi este casatorita cu barbatul pe care il iubeste si care o iubeste, ii vine sa-si ia viata? Pentru ce?
 
Ce sa mai spuna Elisabeta a II-a, care devenea regina peste sute de milioane de suflete, respirand in singurul imperiu in viata, la numai 26 de ani? Cum ar fi reactionat ducesa, in locul reginei, cand trage Marcus Sarjeant sase gloante chiar daca oarbe, in timp ce participa, calare, la o parada? Cum ar fi reactionat, in locul reginei care, stiindu-se in siguranta Palatului Buckingham, s-a trezit cu Michael Fagan in dormitor? 
 
Era atat de simplu pentru Harry sa-i spuna, sa-i povesteasca lucrurile astea tinerei sale sotii, dar, in primul rand, trebuia sa le fi stiut si sa le fi inteles el insusi, nascut si crescut in familia regala.
 
In schimb, in public, la televizor, el alege sa se coboare si sa-si indoaie spinarea spre caldarea-n care-s rufele de spalat? Cum sa te tragi, cu acte, titluri, blazon, arbore genealogic stufos in regula, din familia regala si sa apari ca Vulpita, la ora 17.00?
 
Printul Harry spune ca se simte ca-ntr-o inchisoare in familia regala? Britanicii de rand cum se simt, cand trebuie sa-si gaseasca si sa-si pastreze locul de munca, trebuie sa plateasca rate si chirii, trebuie sa suporte capricii si nedreptati de la sefi, in timp ce tu o ai drept... sefa chiar pe bunica ta, o ilustra si venerabila figura, dar care se supune si ea deciziilor parlamentului si guvernului. 
 
Pe urma, evident ca plangi dupa privilegii. Dupa ce ca, din proprie initiativa, te indepartezi de aceasta familie - la care, in mod incalificabil si descalificabil te referi cu peiorativul Firma, de parca ai fi contestatar al monarhiei, nu parte din ea - si de atributiile care-ti revin in cadrul ei, te superi, ca un copil de bani gata, ca ti-a taiat taticul sursele de finantare. Pai, fondurile reprezentau retributia pentru indeplinirea obligatiilor pe care, in frunte cu regina, fiecare membru al familiei regale, le are.
 
De exemplu, regina nu l-a plimbat in caleasca pe tovarasu din Scornicesti de placere sau pentru ce mare lider era el, ci pentru ca, la acea vreme, asta cereau interesele economice ale Marii Britanii. 
 
Si, culmea-culmilor, jalania ta are loc in plina pandemie, cand tara din care vii, practic patria ta, are una dintre cele mai mari rate de decese din Europa? Cand milioane de oameni si-au pierdut vietile, iar alte milioane sunt pe punctul sa o faca, ti se pare ca tu ai probleme? In plina pandemie, cand milioane de oameni si-au pierdut si-si vor mai pierde locurile de munca, iar altii au doua sau chiar trei servicii ca sa faca fata unei vieti nu atat de binecuvantate cum a fost a ta, gasesti motive sa te plangi? Pe voi trebuie sa va caineze englezii, scotienii, galezii si lumea-ntreaga? 
 
Printul Harry a vorbit si despre fratele sau mai mare, printul William, spunand ca ei doi se afla pe traiectorii diferite. Din fericire, intrucat, cel putin deocamdata, se pare ca William are toate datele sa se ridice, candva, la inaltimea exceptionalei sale bunici, in timp ce Harry risca sa se apropie tot mai tare de destinul lui Eduard al VIII-lea, fratele strabunicului sau. 

Foto: facebook CBS
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x