Produsul 100% romanesc pe care l-au folosit mari personalitati ale lumii
Gerovital H3 este primul medicament creat anume ca sa intarzie procesul de imbatranire. A fost pus la punct de prof. dr. Ana Aslan la inceputul anilor '50 si a devenit atat de celebru incat personalitati ca Charles de Gaulle, J.F. Kennedy, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Yaser Arafat au venit special la Bucuresti pentru a beneficia de un tratament cu GH3. Se estimeaza ca in numai 8 ani, acest medicament a adus statului roman cca 136 de milioane de dolari.
Ana Aslan s-a nascut la Braila, in 1897. A urmat Facultatea de Medicina din Bucuresti (1915-1922), apoi a desfasurat o activitate intensa ca medic si profesor la Spitalul Filantropia, Institutul Clinic-Medical al Facultatii de Medicina Bucuresti, Clinica Medicala din Timisoara, Spitalul CFR. In perioada cand a inceput sa se contureze stralucita ei cariera ulterioara de gerontolog, era sef de sectie la Institutul de Endocrinologie Bucuresti.
Meritul prof. Ana Aslan a fost ca a intuit efectul regenerator al novocainei (procainei), un anestezic usor care pana atunci era folosit doar de stomatologi. Astfel, a utilizat aceasta substanta intr-un caz atipic, anume pentru ameliorarea durerilor de genunchi ale unui student care suferea de artroza, iar rezultatul a fost peste asteptari – tanarul a plecat din spital pe picioare, dupa doar cateva ore.
Incurajata de acest succes, a decis atunci sa incerce un experiment pe un lot de batrani dintr-un azil si, din nou, efectele pozitive au fost evidente: imbunatatirea memoriei, imbunatatirea simturilor (auz, vaz, miros), imbunatatirea aspectului pielii si parului, scaderea intensitatii petelor senile si a keratozei, cresterea tonusului muscular si a mobilitatii articulare, cresterea si repigmentarea parului, normalizarea presiunii arteriale.
Au urmat numeroase cercetari clinice si experimentale, alaturi de farmacista Elena Polovrageanu, iar rezultatul a constat in aparitia produsului Gerovital H3 , un medicament gerontologic cu efect asupra mecanismelor de imbatranire la nivel molecular. In 1956, Gerovitalul a fost prezentat pentru prima data lumii medicale internationale la Congresul Therapiewoche din Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie din Basel.
Din acel moment, cercetarile romanesti in domeniu se impun pe plan international si genereaza o serie de cercetari de testare si comparatie cu produse similare din farmacopeea mondiala. Se constata astfel ca Gerovital H3 are actiune stimulatoare asupra proceselor de regenerare a tesutului hepatic, a mucoasei gastrice si a maduvei osoase. De asemenea, sub actiunea sa se produce si regenerarea fiziologica si morfologica a muschiului striat si a nervilor periferici. Iar studiile asupra distrofiei nervoase demonstreaza eficienta superioara a tratamentului aplicat inaintea producerii distrofiei, fapt ce pledeaza pentru utilizarea profilactica a medicamentului.
Munca prof. Ana Aslan si a echipei sale este unanim apreciata pe plan international si recunoscuta ca o prioritate romaneasca incontestabila. Mai mult chiar, Instititul de Gerontologie si Geriatrie din Bucuresti, infiintat in 1952 si condus de Ana Aslan, este propus de catre presedintele Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca model de institut de geriatrie pentru tarile dezvoltate.
Iar dna Aslan devine membra a unor organizatii mondiale de prestigiu: Academia de Stiinte din New York, Uniunea Mondiala de Medicina Profilactica si Igiena Sociala, Centrul European de Cercetari Medicale Aplicative, Asociatia Internationala de Gerontologie etc. si primeste premii si distinctii importante cum ar fi Premiul international si medalia "Leon Bernard", acordate de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru contributia adusa la dezvoltarea gerontologiei si geriatriei.
Pana la urma insa, recunoasterea cea mai evidenta este data de numarul mare de beneficiari ai tratamentului cu fiole si pastile Gerovital H3. Se estimeaza ca 50 de milioane de oameni au folosit cura Ana Aslan, printre care presedinti de stat, regi, actori celebri, sefi ai unor servicii secrete, atrasi atat de eficienta curei, cat si de atmosfera pe care o gaseau la Institutul de Geriatrie din Bucuresti (Otopeni), dar si de personalitatea directoarei Institutului: Ana Aslan vorbea perfect franceza, germana, italiana si putea conversa foarte usor si in engleza, greaca, spaniola si poloneza.
Dar poate ca cea mai buna dovada a eficientei Gerovitalului in tratarea efectelor imbatranirii a oferit-o, indirect, insasi Ana Aslan:
a trait 91 de ani si a fost activa pana in ultima clipa a vietii. In 1988, anul mortii ei, era inca directoarea Institutului pe care il condusese cu succes timp de 36 de ani.