Studiu: Consumul de vitamine si suplimente alimentare a crescut in perioada pandemie. 85% dintre romani au consumat
vitaminesuplimente alimentaresistem imunitarimunitate
Un studiu recent atesta faptul ca, pe perioada pandemiei de coronavirus, 85% dintre romani au consumat vitamine, iar 79%, suplimente alimentare.
Conform cercetarii desfasurate de iSense, in top 3
vitamine preferate se numara Vitamina C (49%), Vitamina D (41%) si Magneziu (40%).
Cat cheltuiesc romanii pentru a-si intari sistemul imunitar
Studiul arata ca, in medie, romanii aloca 84 de lei lunar pentru a-si achizitiona suplimente alimentare si vitamine, in aceasta perioada pandemica.
Femeile aloca un buget mai mare decat barbatii, pentru astfel de achizitii.
Suma este mai mare in randul femeilor (94 RON) decat in randul barbatilor (72 RON). Din nou, cei cu un grad mai mare de stres in privinta epidemiei cheltuiesc si mai mult pe vitamine si suplimente (113 RON pe luna).
Scopul administrarii acestora este de a-si creste imunitatea.
Apetenta pentru vitamine si suplimente pare sa fie alimentata si de nivelul de stres cauzat de pandemie. Vitaminele sunt percepute ca fiind in stransa asociere cu nivelurile de energie si vitalitate simtite atat la nivel fizic, cat si la nivel psihic. Sunt asociate cu un „boost” de energie care imbunatateste performantele, intareste sistemul imunitar si confera o stare de bine a organismului.
Persoanele cu un nivel de stres ridicat sunt mai predispuse sa ia Vitamina C (64% fata de 49%) sau Vitamina D (58% fata de 41%), conform nivelurilor de stres definite in Consumer Stress Score, un instrument de masurare a gradului de stres al consumatorilor in pandemie, dezvoltat de iSense Solutions.
"Sanatatea a constituit intotdeauna o valoare importanta a romanilor, iar in contextul pandemiei preocuparea pentru sanatate nu putea decat sa se accentueze. Prin urmare, datele privind incidenta mare a consumului de vitamine si suplimente alimentare nu sunt deloc surprinzatoare. Daca paza buna trece primejdia rea, in aceasta perioada vitaminele C, D si Magneziul au fost principalele alegeri ca mijloc de preventie in perioada pandemiei", declara Andrei Elvadeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions.
Citeste si: Dupa ce a stat 8 ani in sertarele parlamentarilor, Legea suplimentelor alimentare a fost promulgata
Foto: freepik