Anul 2021 s-a dovedit a fi un an dificil pentru WhatsApp, platforma de mesagerie a celor de la Facebook fiind tinta unui val urias de critici venit pe fondul unui anunt facut in luna ianuarie prin care transmitea ca pregateste o noua politica de confidentialitate. Prin aceasta noua politica, WhatsApp poate distribui partial datele utilizatorilor cu compania-mama Facebook si cu alte grupuri. Lasand la o parte nemultumirea exprimata de numerosi utilizatori pe acest subiect, anuntul WhatsApp a dus in cele din urma la migrarea unui numar semnificativ de conturi catre aplicatiile rivale Telegram si Signal.
Nu este insa singura problema cu care se confrunta WhatsApp in aceasta perioada, celebra aplicatie de mesagerie transformandu-se in acest an intr-o veritabila portavoce pentru mesajele de tip fake news. In plus, infractorii cibernetici isi fac de cap din ce in ce mai des pe WhatsApp, acestia incercand sa obtina prin fel si fel de metode date sensibile ale utilizatorilor.
Sefii WhatsApp au inteles in cele din urma ca este timpul pentru aplicarea unor masuri radicale pentru rezolvarea situatiei critice din acest moment. Primele decizii au fost luate chiar in aceasta vara, nu mai putin de trei milioane de conturi fiind sterse de la jumatatea lunii iunie si pana la inceputul lunii august, conform unui raport oficial publicat chiar de catre oficialii aplicatiei de mesagerie. Marea majoritate a utilizatorilor eliminati de pe retea proveneau din India.
Din peste trei milioane de utilizatori care au fost eliminati de pe platforma, doar 594 au considerat ca trebuie sa faca apel la decizia WhatsApp de dezactivare a contului. Dintre aceste cereri de apel, doar asupra a 74 de decizii s-a revenit, conturile fiind restaurate. Este important de stiut faptul ca WhatsApp poate sterge orice cont fara vreo interventie din partea utilizatorilor, acestia putand face totusi apel pentru a contesta aceste decizii.
Oficialii WhatsApp sustin ca cele mai multe dintre conturile sterse s-au dovedit a fi o sursa semnificativa de spam sau dezinformare. Mai exact, utilizatorii in cauza abuzau de functionalitate oferita de aceasta aplicatie pentru a stresa alti utilizatori cu stiri false.
Unul dintre purtatorii de cuvant WhatsApp a transmis recent ca utilizatorii aplicatiei de mesagerie nu au de ce sa isi faca griji in privinta sigurantei, platforma investind de-a lungul anilor constant in inteligenta artificiala si in tehnologii de top, in experti in analiza datelor si in cercetatori. Lasand la o parte problemele create de utilizatorii din India, WhatsApp sterge lunar aproximativ opt milioane de conturi din intreaga lume.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si